Last news in Fakti

19 Януари, 2018 11:16, обновена 19 Януари, 2018 12:10 4 460 6

МВР издирва мъж за убийство в Украйна

  • мвр-
  • убийство-
  • запрянов-
  • издирва-
  • издирва

Христо Запрянов има влязла в сила присъда

Полицията издирва Румен Георгиев Запрянов от Пазарджик във връзка с извършено от него тежко криминално престъпление.

Мъжът е на 51 години, 182 см висок, със сини очи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От вътрешното ведомство обаче не оповестиха във връзка с какво престъпление издирват Запрянов и дали търсенето му е свързано с убийствата на данъчния шеф Иво Стаменов и търновския бизнесмен Петър Христов.

Христо Запрянов има влязла в сила присъда за убийство, извършено през 2011 година в Украйна.

На 28 януари 2011 г. 37-годишният Мирослав Маринов е убит по особено жесток начин близо до украинското село Головчинци. Гърлото му е прерязано, по главата има рана от удар с гаечен ключ, а в снега - кървави дири, следи от гуми и обувки. Основната версия е, че мъжът е убит, за да не разкрие данъчни измами.

Украинските и българските полицаи успяват да разкрият престъплението и задържат трима българи, единият от които с руско гражданство, пише "Правен свят".

Иван Грахов, Сергей Георгиев и Румен Запрянов-Дебелия застават пред Софийския градски съд, като обвинението срещу Запрянов е, че е подбудител на убийството. Магистратите ги осъждат на по 20 години затвор, но малко преди финала на делото Дебелия изчезва.

МВР го обявява за издирване на 14 февруари 2017 година, а след това е издадена и европейска заповед за арест. Днес от вътрешното ведомство отново разпространиха апел към гражданите, които разполагат с информация за издирвания, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Румен Запрянов е от Пазарджик и е на 51 години, 182 см висок, със сини очи. Той е е бивш европейски шампион по класическа борба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е кво

    10 0 Отговор
    Ами отидете в дома му в Пазарджик и готово...имате опит вече...
  • 2 Гост

    10 0 Отговор
    Последно , Румен или Христо ?!...

    Коментиран от #5

  • 3 Сетихмесе

    9 1 Отговор
    Да си размърдате ЗАДНИЦИТЕ за такива хубавци
  • 4 Онзи

    3 1 Отговор
    Е избегал вече а ченгетата вада ли ще се разработят в този слънчев ден
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Съседа

    6 0 Отговор
    Явно от МВР са го пуснали да си изкара документ за идентичност на имената и го чакат още. От 2011 година са изминали само 7години, ние бързаме ли бързаме. Още 13години и той ще се предаде, и ще му дадат документ че си е излежал присъдата. През това време доста съдии и адвокати ще са пенсионирани.