3 201 0

Кошмарът на бургазлийки влиза в затвора

Димитър Димитров страда от тежко заболяване, предстои му лечение зад решетките

Стефанаки Йоанис

49-годишният бургазлия Димитър Димитров-Керпича, който в началото на миналата година създаде неописуема паника след дамите в Бургас, извършвайки серия от грабежи в централната градска част, ж.к. ”Лазур” и ж.к. ”Възраждане”, днес получи ефективна присъда от 5 години и 6 месеца от Бургаския окръжен съд (БОС).

Керпича се призна за виновен за 7 грабежа, извършени преди година в града и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от БОС. Предстои да му се направи кумулация, за да прибави и присъдата от Нова Загора, където е осъден на 4 години и половина за идентично провинение – грабеж.
Припомняме, че криминално проявения мъж имаше особен маниер – издебваше слаби и беззащитни дами нападаше ги по тъмно в гръб и отмъкваше личните й вещи. 7 са документираните случаи, но има и жени, които не са подали сигнал в полицията.

Днес Керпича изглежда се е покаял, смирен е, признава вината си и настоява за прошка от жертвите си. Възстановил е 1600 лева, задигнати от 7-те жени в края на 2016 и началото на 2017 година.
По информация на Флагман.бг обаче състоянието на Димитър Димитров е тежко и той може и да не доживее изтърпяването на присъдата си. Преди дни са му направени медицински изследвания, които са установили тежко злокачествено заболяване. Предстои му продължително лечение, но предвид първоначалната диагноза шансовете му не са много добри.

България


Напиши коментар:


Публикувай