2 626 1

Обвинения очакват арестуваните в Медицинския университет

Десетки чужди граждани са учили във висшето учебно заведение със сменена самоличност

Обвинения очакват арестуваните в Медицинския университет
Константин Карагьозов

Очаква се в понеделник да бъдат повдигнати обвинения на участниците в организираната престъпна група, задържани при акцията на ДАНС и ГДБОП в Медицинския университет.

Операцията се е случила в рамките на разследването за документни престъпления, свързани с приема на чуждестранни студенти и пребиваването им в страната.

Според неофициална информация, споделена от "Нова телевизия" при обиските се търсят фалшиви дипломи, включително такива, които удостоверяват предходна степен на образование.

Службите работят по сигнал за това, че десетки чужди граждани, предимно от арабски произход са учили фиктивно в университета, като някои от тях дори са със сменена самоличност. Разпитват администрацията на висшето учебно заведение. От МВР отказват информация.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Plovdiv
    Отговор
    1 20:55  21.01.18
    ЕЛАТЕ В ПЛОВДИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В набедения "медицински университет", пълен с маймуняци от кол и въже, дето само като ги погледнеш и ти е ясно, че би предпочел по-скоро да умреш, отколкото да оставиш да те лекува подобно Човекоподобно! Отделно, че във ВМИ Пловдив от десетилетия (не са и години) има ценоразпис за издаване на дипломи на хора, които знаят за анатомията по-малко от бай Шабан (лека му пръст), който колеше прасетата на село.

Напиши коментар:


Публикувай