21 Януари, 2018 15:46 3 791 11

Вальо Топлото излиза предсрочно от затвора?!

  • вальо топлото-
  • валентин димитров-
  • топлофикация

Очаква се той да бъде пуснат на 30 януари

Вальо Топлото излиза предсрочно от затвора?! - 1

Бившият шеф на "Топлофикация - София" Валентин Димитров, по прякор Вальо Топлото, ще излезе предсрочно от затвора, твърди "Блиц", позовавайки се на два независими един от друг източника. Според тази информация се очаква той да бъде пуснат на 30 януари.

Скандалът в "Топлофикация - София" се разрази през 2006 г. През април същата година директорът на дружеството, Валентин Димитров, беше отстранен от поста си, а няколко месеца по-късно беше арестуван с обвинения за пране на пари и укриване на данъци.

Далаверите са разкрити от Ботьо Ботев, който влиза в Столична община по покана на тогавашния кмет Бойко Борисов, с което започват разкрития за измами в няколко общински дружества начело с "Топлофикация", "Трамкар" и "Озеленяване".

След дълги години съдебни дела Димитров получи тригодишна присъда за безстопанственост, злоупотреба със служебно положение и нарушение на Закона за обществените поръчки. През февруари 2015 г. Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата, считайки, че присъдата дори трябва да е по-голяма, но не я завиши заради дългия период от извършването на престъплението като компенсация към подсъдимия.

Димитров влезе в затвора през ноември 2015 г., а през през юли 2017 молбата му за предсрочно освобождаване бе отхвърлена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цонйо

    17 0 Отговор
    да влиза следващия шеф
  • 2 Иванчо

    12 0 Отговор
    Ме му се седи на топло
  • 3 Мдааа

    17 0 Отговор
    Трябва медал да му дадът и в книгата на гинес-единствения осъден за корупция
  • 4 И този

    9 1 Отговор
    не можа да си излежи истината.
  • 5 Serj

    10 0 Отговор
    И аз съм готов срещу няколко милиона, да излежа 2-3 г ;)
  • 6 Р.Овч

    7 2 Отговор
    Партията няма да го остави,добър партизанин е.
  • 7 Тото Риина.

    6 1 Отговор
    Този Вальо топлото обра пишкира а тези след него крадът много повече но никой не ги закача.Бойко Борисов да подгони и сегашните шефове.А тези фирми дето отчитат като Нелбо са за затвор.Защо паразитират на гърба на Топлофикация може и без тях.Тя и без тях надписват сметките.Всички от Топлото трябва да влязат на топло спешно за измама на гражданите.Там на топло ще им е топло.Мошенници такива.
  • 8 Ай стига, бе!

    3 0 Отговор
    Ай стига, бе!
  • 9 гост

    4 0 Отговор
    Единственно като компенсация може да се вземе предвид ако е лежал тези 9г. от първи арест до издаване на присъда в ареста. А той си е бил у дома. Откога престъпниците получават компенсации за престой у дома?
  • 10 Темида

    2 0 Отговор
    Мецдувременно слепия и прост народ от идиоти скандира ПИРИН ПИРИН ПИРИН, защото медиите насочиха вниманието натам да има с какво да се занимаваме........а тоталната безнаказаност (за която това е пример) се използва и убива бъдещето ни всеки ден..............Важното е лифт да няма за братята след 20 години, защото БГ "нацията" изчезна отдавна идва ред на "народа" и. Ама те братята на ски не ходят такаче им е се тая.
  • 11 Юбряяяяяя

    1 0 Отговор
    Да не вземе да изстине човека нали е бил на топло....