2 068 12

Условна присъда за убийство

Извършителят е от известна фамилия

Венцислав Михайлов

Окръжният съд във Велико Търново постанови 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за сина на преподавателска фамилия, който причинил смъртта на мъж без причина. Магистратите в петък отредиха още Любомир Дерменджиев да плати 100 000 лева кръвнина на зачернената майка на жертвата, както и разноски по делото от 4500 лева, съобщава в. "Борба".

20-годишният студент в София, син на преподавателско семейство, бе изправен пред Темида по обвинение на Окръжната прокуратура в старата столица. Според обвинението младежът нанесъл удар с юмрук в главата, който повалил Христомир Владимиров на земята и му причинил тежка черепно-мозъчна травма. Двадесет дни по-късно пострадалият издъхнал във великотърновската болница, като през цялото време е бил в кома. Деянието бе квалифицирано от държавното обвинение като „причиняване на смърт по непредпазливост“. Драмата се разиграва на 5 януари 2017 г. Беднякът Христомир Владимиров бил нападнат край дома си на ул. „Венета Ботева“ във Велико Търново. По това време 48-годишният мъж разхождал двете си кучета.

Група младежи го помислили за циганин и се нахвърлили върху него, а един от тях го пребил жестоко. Христомир в продължение на 20 дни бил в кома. Поради болест мъжът живеел в крайна бедност с майка си Рени Ненова. За делото като граждански ищец 70-годишната жена получи безплатна адвокатска помощ от колегията в старата столица.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 16:35  23.01.18
  ПИРИН ПИРИН ПИРИН.............докато "съда" раздава условни за убииство. После като Ви убиват децата на улицата без причина и не намерите справедливост ходете да скандирате на платени протести които просто отнемат вниманието от проблема с безнаказаността (като Пирин или високия блок в София)...............ПИРИН ПИРИН ПИРИН Идиоти!!!! СМЕ!!!!!
 • киро
  Отговор
  2 16:52  23.01.18
  Браво на адвокатската колегия - да ги уволняват дисциплинарно и да ги тикнат в затвора за по 5 години без право на обжалване , като съучастници на убиеца .
 • ЗАТВОР ВЕДНАГА
  Отговор
  3 17:07  23.01.18
  Защо условно !!!??? Поне 2-3 години затвор па после може и условно, в Щатите за това от 20 г до доживотен, а може и смъртна присодъ
 • Красимир Велчев
  Отговор
  4 17:50  23.01.18
  Тези келешчета са имали късмет,че не е бил циганин потърпевшият.Ако наистина е бил циганин,на преподавателската фамилия е ,щяла да им се разкатае мамичката.Късметлии-пребили са българин и то беден.Сигурно няма да платят и определената кръвнина.

 • Шаран БГ
  Отговор
  5 18:42  23.01.18
  " Моя страна, моя България.........!?"
 • кучето шаро
  Отговор
  6 19:10  23.01.18
  Публикувано във факти.бг: 3 години условна присъда с 5-годишен изпитателен срок даде Окръжният съд във Велико Търново на студент, причинил с един юмрук смъртта на местен гражданин заради забележка. Магистратите признаха за виновен 21-годишният Любомир Дерменджиев за престъпление по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Делото бе разгледано по съкратената процедура и наказанието бе редуцирано от 4 години и 6 месеца на 3 години. На 5 януари 2017 г. около 21:30 ч. Любомир Дерменджиев и група младежи, членове на футболен фен, след провеждане на събрание на клуба, отишли с три леки автомобила в кв. "Зона Б". Решили да сплашат с пиратки и бомбички циганите, които обитават два общински жилищни блока там. С поставени на главите шапки и маски започнали да викат и пеят, както и да гърмят в междублоковото пространство. Когато ултрасите се оттегляли обратно към автомобилите, на пътя им излязъл 47-годишният Христомир Владимиров. Той бил навън, за да разходи кучето си и да си купи цигари. Направил забележка на младежите, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава Любомир се върнал и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил по гръб на земята. Мъжът ударил главата си в заледения асфалт и не помръднал повече. Момчетата от групата го хванали и го преместили встрани до бордюра, след което побягнали към автомобилите, качили се в тях и потеглили. Пострадалият бил откаран в болница с
 • кучето шаро
  Отговор
  7 19:15  23.01.18
  Публикувано във факти.бг: тежка черепно-мозъчна травма и въпреки последвалото лечение, починал 20 дни по-късно, без да излезе от кома. Любомир е осъден също да плати 100 000 лв. кръвнина на майката на починалия. Присъдени са му и 4500 лв. разноски по делото. Присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд.
 • сталин
  Отговор
  8 19:24  23.01.18
  И ТОЗИ В ЗАТВОРА
 • 9 20:28  23.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ДДД
  Отговор
  10 20:45  23.01.18
  значи на тия във Варна да им се извинят за причиненото неудобство и по живо по здраво?
 • Идиоти
  Отговор
  11 20:57  23.01.18
  Бах ти държавата изпърдела,терминал 2 му е майката
 • гост
  Отговор
  12 10:14  25.01.18
  С каква човещина нападаш бедняк, за да го биеш? Този очевидно е животно, живурка си като студент, макар че е убиец. Когато умишлено нападаш някого това не е непредпазливост. Вече и убийците започнаха да се измъкват с условни, съдята не му ли прави впечатление, че е абсурдно това? Ако неговото дете бъде убито след удари докато си разхожда кучето дали ще е доволен от условна?

Напиши коментар:


Публикувай