1 214 2

6 г. затвор за рецидивист, опитал да изнасили и намушкал жена

Мартин Христов

Районният съд във Велико Търново осъди на 9 г. затвор 24-годишния рецидивист Георги Джуров, който опита да изнасили жена и я намушка 7 пъти с нож.

Тъй като делото бе разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен, наказанието му, съгласно закона, бе редуцирано с една трета на 6 години "лишаване от свобода" при строг режим, съобщиха от прокуратурата.

24-годишният Георги Джуров е осъждан многократно и има 45 криминалистически регистрации. След като изтърпял последната си присъда, рецидивистът работел на различни места, като в началото на май 2017 г., пристигнал във Велико Търново и бил нает от местна фирма като общ работник. Живеел в апартамент под наем на улица "Д. Рашев".

Късно вечерта на 31 май м.г. Георги отишъл до изоставена сграда, за да краде кабели. Срязал два кабела с медни жила, обелил ги и ги скрил в близките храсти с намерение на другия ден да ги продаде. На връщане, около 00.15 часа на 1 юни, мъжът забелязал такси, което спряло и от него слязла жена.

Извергът решил да я изнасили. Извадил ножа, с бързи крачки настигнал жертвата си, хванал косата й и я ударил по главата. Без да я пуска я пробол с ножа няколко пъти по шията и главата. Тъй като 53-годишната му жертва не спирала да крещи за помощ, той нанесъл още няколко пробождания.

Окървавената жена се свлякла на земята, а обвиняемият я хванал за глезените на двата крака и започнал да я влачи към тревиста местност, като по настилката оставала кървава диря. В този момент светнали фарове на таксиметров автомобил, който спрял на отбивката. Обвиняемият се уплашил, оставил жертвата си и побягнал. По-късно медиците ще преброят 7 пробождания по шията и главата на жената.

Седмица по-късно Джуров е задържан.

По искане на прокуратурата Георги Джуров е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.

Велико Търново / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • илиев
  Отговор
  1 15:53  24.01.18
  за такива уроди трябва смъртна присъда! но то вече няма ни дъвжава нито правосъдие!!!
 • Пробата
  Отговор
  2 07:41  25.01.18
  Направо кабелчето

Напиши коментар:


Публикувай