24 Януари, 2018 19:26 3 685 4

Един от "Килърите" търсил 70 000 евро за отмъщение

  • килърите-
  • сумиста-
  • кеца

Има достатъчно достоверна информация, че един от тримата осъдени по делото "Килърите" (групата на Пешо Сумиста) е търсил спешно 70 000 евро. Това каза днес пред журналисти зам. главната прокурорка Ася Петрова, която имаше сериозна заслуга за вкарването на "Килърите" в затвора.

Петрова отказа да обяви дали става въпрос за заплаха за нея и кой от осъдените е търсил колосалната сума, пише Клуб Z

На въпрос - дали става въпрос за някой от тримата осъдени "до живот без право на замяна", тя потвърди. Т.е. става дума за Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца или Георги Вълев (по делото имаше и по-леки присъди, б.р.).

"Това, което зная от едно лице, чиито имена ще запазя, е, че едно от осъдените лица е търсило сумата от 70 000 евро. Говоря за информация, която е буквално отпреди месец - каза днес Петрова. - Това лице сподели с мен, че тази сума се е търсила в тази посока.

По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение спрямо лица, свързани с делото."

"Не говоря, че тази поръчка е свързана с мен. Говоря ви за 70 00 евро, търсени от осъдено лице, което понастоящем се намира в затвора", застрахова се тя още веднъж.

След убийството на великотърновския бизнесмен Петър Христов в София, Цветан Цветанов лансира версията, че може би става дума за отмъщение на "Наглите". Известно е обаче, че бизнесменът имал роля за вкарването в затвора и на "Килърите".

Петър Христов помагал за разкриване на редица престъпления, твърди Цветанов

В медиите се появиха твърдения, че "Килърите" са се заканвали да премахнат трима - Петрова, бившия шеф на отдел "Контратерор" към ГДБОП Валентин Цоновски и свидетеля Боян Джамалов.

Един от осъдените е "протекъл" по канали на Петрова с информацията, но тя днес отказа да обяви източника си заради неговата сигурност.

Зам. главната прокурорка само допълни, че със сигурност знае за две по-стари, но достатъчно сериозни заплахи за убийство на Цоновски (който междувременно вече напусна системата, б.а.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    9 3 Отговор
    Фишеци..както с нови искър ...някой да го отнесе та тия по- големите мафиоти да се прикрие
  • 2 факт

    0 2 Отговор
    КОЕ НА ТАЗИ И СТРУВА ТОЛКОЗ
  • 3 FURY

    0 1 Отговор
    за поръчкови осъждания-поръчкови убииства....нормално е,не се оплаквай овцо държа в хотела на п.христов-убит,цоката на цоко,той те лансира за зам.прокурор сега ревеш....е как да ти пуснат аванта хората,затри ги до живот.....
  • 4 сьд

    0 0 Отговор
    Без свидетели започват догатките.