3 156 4

Един от "Килърите" търсил 70 000 евро за отмъщение

Мартин Христов

Има достатъчно достоверна информация, че един от тримата осъдени по делото "Килърите" (групата на Пешо Сумиста) е търсил спешно 70 000 евро. Това каза днес пред журналисти зам. главната прокурорка Ася Петрова, която имаше сериозна заслуга за вкарването на "Килърите" в затвора.

Петрова отказа да обяви дали става въпрос за заплаха за нея и кой от осъдените е търсил колосалната сума, пише Клуб Z

На въпрос - дали става въпрос за някой от тримата осъдени "до живот без право на замяна", тя потвърди. Т.е. става дума за Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца или Георги Вълев (по делото имаше и по-леки присъди, б.р.).

"Това, което зная от едно лице, чиито имена ще запазя, е, че едно от осъдените лица е търсило сумата от 70 000 евро. Говоря за информация, която е буквално отпреди месец - каза днес Петрова. - Това лице сподели с мен, че тази сума се е търсила в тази посока.

По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение спрямо лица, свързани с делото."

"Не говоря, че тази поръчка е свързана с мен. Говоря ви за 70 00 евро, търсени от осъдено лице, което понастоящем се намира в затвора", застрахова се тя още веднъж.

След убийството на великотърновския бизнесмен Петър Христов в София, Цветан Цветанов лансира версията, че може би става дума за отмъщение на "Наглите". Известно е обаче, че бизнесменът имал роля за вкарването в затвора и на "Килърите".

Петър Христов помагал за разкриване на редица престъпления, твърди Цветанов

В медиите се появиха твърдения, че "Килърите" са се заканвали да премахнат трима - Петрова, бившия шеф на отдел "Контратерор" към ГДБОП Валентин Цоновски и свидетеля Боян Джамалов.

Един от осъдените е "протекъл" по канали на Петрова с информацията, но тя днес отказа да обяви източника си заради неговата сигурност.

Зам. главната прокурорка само допълни, че със сигурност знае за две по-стари, но достатъчно сериозни заплахи за убийство на Цоновски (който междувременно вече напусна системата, б.а.).

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината
  Отговор
  1 19:46  24.01.18
  Фишеци..както с нови искър ...някой да го отнесе та тия по- големите мафиоти да се прикрие
 • факт
  Отговор
  2 18:13  25.01.18
  КОЕ НА ТАЗИ И СТРУВА ТОЛКОЗ
 • FURY
  Отговор
  3 23:51  25.01.18
  за поръчкови осъждания-поръчкови убииства....нормално е,не се оплаквай овцо държа в хотела на п.христов-убит,цоката на цоко,той те лансира за зам.прокурор сега ревеш....е как да ти пуснат аванта хората,затри ги до живот.....
 • сьд
  Отговор
  4 06:55  26.01.18
  Без свидетели започват догатките.

Напиши коментар:


Публикувай