40 277 12

Дъщерята на Карамански разкри какво е станало с парите му

Мария Атанасова

Кръстникът на българската мафия Иво Карамански има четири деца. Най-малката му дъщеря Александра от години оглавява най-известната от неговите фирми „Корона” и чрез нея успешно работи като единствената жена частен детектив в България.

Баща й Иво Карамански бе убит през 1998 г. Умира на място от куршума на Стефан Въжарски по време на пиянски скандал във вила в „Бояна”. Тогава Александра е още дете, едва на 11 години е. През 2009 г. обаче приятелят й Христо също бе убит, като килърът му години наред й се заканва от затвора. Мълвата гласи, че биг босът Иво Карамански оставил наследство от 30 млн. лева.

Александра обаче отрича. „Баща ми не остави никакви милиони. Нещо повече – не ми остави абсолютно нищо. И да е имало някакви пари, те изобщо не са стигнали до мен. Други са тези, които спечелиха след смъртта му”, категорична е Александра Караманска, твърди „Таблоид“.

Наследницата на мафиота обаче е благодарна за контактите, създадени от татко й, които се оказват златни пътеки в детективската работа. Не крие, че името често й изиграва лоша шега, а понякога направо пречи. Веднъж, например, я изгонили от Държавния архив заради фамилията си. Когато вижда личната й карта с името, служителката в Архива моментално забравя, че няма право да откаже поискана информация. Чиновничката не се разколебава в отказа си, дори когато Александра й показва всички документи, необходими й да изследва родословното дърво на свой клиент.

„На дъщеря на мафиот информация не давам”, сопнала се чиновничката в архива.

Александра завършва 151-о училище в столицата, днес Национално средно училище „София” със специалност право и публична администрация. Почти веднага влиза в известната фирма „Корона” на баща си и бързо сбъдва детската си мечта да стане частен детектив. Твърди, че не тя, а детективската професия сама я избрала. Първият й учител Марин Маринов е и първият български частен детектив, при това е приятел на баща й. Учила и от други авторитети в бранша след това, като един от най-вдъхновяващите примери за Алекс е агенция, основана през 1963 г. в САЩ, където и бащите, и синовете и внуците са детективи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инспектор Дю Дю
  Отговор
  1 12:16  27.01.18
  Марин Маринов мухахахаха,някой друг виц да разкажете?

  Коментиран от #3

 • обикновен
  Отговор
  2 12:40  27.01.18
  Всички босове са били агенти на ДС.Тя ги сьздаде и уби.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 12:51  27.01.18

  До коментар #1 от "Инспектор Дю Дю":

  познаваш ли го Марин Маринов ?

  Коментиран от #12

 • незнайко
  Отговор
  4 13:01  27.01.18
  В прав текст не е казала истината ! Какво е разкрила не разбрах ?

 • Дреме ми
  Отговор
  5 13:17  27.01.18
  на шушоните.
 • 6 14:07  27.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • НИК
  Отговор
  7 15:51  27.01.18
  Аз пък не разбрах какво е станало със парите на Карамански както гласи заглавието на статиата
 • Анонимен
  Отговор
  8 16:05  27.01.18
  Нищо не разбрах..по въпроса..само биографични бележки...но и това не ни касае...имал ...дал..няма ги...Откъдето дошли там отишли...Другото оправихме че и стигнахме до наследството на Карамански....Да кажат къде са парите на другите...живите КАРАМАНЦИ..дето ни крадат и доят???
 • Каракачан
  Отговор
  9 19:41  27.01.18
  Да е живо и здраво момичето, щом със законен труд си изкарва прехраната.
 • Генчо
  Отговор
  10 22:02  27.01.18
  Кой ги прави тия хора частни детективи?все едно вълк да пуснеш да пази овцете.и баща и ,и ВИС и СИК Са чеда на комунистите.крушката не пада по далеч от дърво то.не и вярвам нито на нея нито на баща и
 • Радко
  Отговор
  11 22:39  27.01.18
  Преди години такива като Александра и Марин Маринов ги лекуваха задължително.Държавата трябва да се вземе в ръце.Тази се мисли за наследник на мафиот,а той е бил доносник на милицията. А милиционера Маринов се мисли за български хан.Доста изперкаха хората. Странно е че си имат и публика.Е затова пенсионерите си хвърлят парите от балкона, вярвайки на луди хора.Няма да се очудя ако тази почне да се представя за принцеса а той за Крал Лир.Не ви ли омръзна да четете кой луд какво е казал?
 • ДюДю
  Отговор
  12 06:27  28.01.18

  До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

  Отдавна.

Напиши коментар:


Публикувай