4 065 3

Как живеят децата на убитата от мъжа си Елена

Те са на 5 и 10 години

Светослава Ингилизова

Минаха 5 месеца от тогава. Трудно се продължава, но човек няма избор. Това заяви пред Нова тв Милена - приятелка на убитата в столицата Елена Василева.

На 18 август 2017 г. тя бе разстреляна посред бял ден в заведение в столичния кв. "Лагера" от съпруга си Венцислав Василев.

"Той дойде преди да я застреля 15-20 минути по-рано. Извадих телефона, за да го снимам с идеята да пуснем жалба и да предоставим доказателство. Просто пуснах камерата и държах в ръка телефона, даже по едно време бях изключила, че го снимам, а в последствие се оказа, че съм заснела как си вади пистолета", каза приятелката на убитата Елена.

"С многобройните жалби ми стана ясно, че не става. Тя потърси помощ много пъти. Четири са само пуснатите жалби, защото тя вече не виждаше смисъл да пуска повече. Имаше момент, в който се страхувах от него след случилото се, но всичко е чисто психологическо", заяви Милена.

"Никога не ми се е вярвало, че е готов да я убие. Той в съдебната зала каза, че безплатен обяд няма и всеки си плаща. Насилниците обикновено са комплексирани хора. Той не се е разкаял и не съжалява. Поведението му в съда бе нагло и агресивно. Той не изказа съжаление", каза тя.

"Децата им са на 5 и 10 години. Виждам ги все още, но по-рядко. Те живеят с баба си, но сега времето не позволява интензивни срещи. Малката ходи на градина, голямата на училище и английски. Всяка една среща с мен обаче им напомня за майка им. Не, че могат да я забравят и да я сложат в миналото, но с мен спомена за убийството й постоянно изплува. На голямата много й тежи, че баща й е убиец. На малката може би ще й е по-лесно да преодолее всичко, защото още е много малка. Аз лично ходя на психолог. Постоянно сънувам Елена... преди инцидента, след това картината е много тежка", каза Милена с треперещ глас и добави, че винаги дава интервюта, за да се дава повече гласност и да успее да предотврати нова подобна трагедия.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 19:08  28.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 20:09  28.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 3 12:18  30.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай