4 259 3

ГДБОП с удар по наркобизнеса в София

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за наркоразпространение

ГДБОП с удар по наркобизнеса в София
Снимка: МВР, архив
Константин Карагьозов

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София. Участниците са задържани на 26 януари 2018 г. при специализирана операция в столицата и Перник, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

По време на операцията по задържането са намерени и иззети 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с кокаин и амфетамини, 54 200 лева, част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат „Калашников“, лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, SIM-карти. Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност.

Събраните доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано наркотици поне от март 2017 г. насам. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е „на смяна“, той от своя страна от различен телефон уговарял доставката. Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били „ветерани“ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

На седемте обвинени беше наложено задържане до 72 часа. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „Парична гаранция“ от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЦЕТО
  Отговор
  1 13:15  29.01.18
  Браво много хубаво ама до тук
 • Хомофоб
  Отговор
  2 14:53  29.01.18
  Да не са хванали някой с 300 грама марихуана. Утре ще е на сводоба. А след като друг приеме председателството на ЕС престъпността пак ще бъде сведена само до пиянни военни и полицай насилници. Истинските престъпници никой няма да ги закача.
 • Уйо
  Отговор
  3 17:04  29.01.18
  ...бегай бе... Удар!!! Клоуни!!! Пробация за два месеца и аре отново на постата...

Напиши коментар:


Публикувай