2 265 8

Убиецът на Красимира действал при самозащита?

Мартин Христов

Мъж закла брутално съпругата си, след като я намушка 26 пъти с нож. Шест пъти острието се забило фатално в сърцето и корема на Красимира Колева, която издъхнала от раните си за броени минути.

Касапницата се разиграла около 2:30 часа в понеделник в апартамент в квартал „Лъгът“ в Троян. 35-годишната Красимира и Георги на 37 години били разделени, но нямали фактически развод.

Убиецът имал забранителна заповед да я вижда, съобщава „Телеграф“.

Заповедта да доближава жената Георги нарушил в понеделник. Няма взломяване на бравата, така че смятаме, че тя го е пуснала“, обясни участник в разследването.

Според запознати жилището, в което е станало престъплението, е собственост на Георги, но там живеела съпругата. Предполага се, че минути преди убийството двамата са се скарали. Около 2:30 часа мъжът звъннал на телефон 112 и съобщил, че май е убил Красимира.

Пристигналите на мястото полицаи и лекари констатирали смъртта на Колева. Тялото ѝ било открито в коридора. Георги също имал две рани от нож по корема. След като са били обработени в болница, е бил преместен в следствения арест за 72 часа.

Неговата версия е, че в нощта на престъплението жената се прибрала пияна. Той ѝ направил забележка, а тя взела ножа и започнала да му нанася удари. В схватката успял да ѝ вземе хладното оръжие и на свой ред започнал обезумял да забива острието. Твърдял, че, ако не го е направил, тя щяла да го убие.

Експертизи и разпити на свидетели трябва да докажат дали тази хипотеза отговаря на истината. Не се изключва и предположението след като е осъзнал какво е направил, мъжът да се е опитал да се самоубие, тъй като в полицейската практика има подобни случаи. При огледа не са констатирани рани по ръцете на Гергана, характерни, когато жертвата опитва да се предпази.

Ловеч / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • смърт за изрода
  Отговор
  1 11:32  30.01.18
  Тоя изверг, ако го оправдаят или му дадат условна, трябва да закриваме територията и да разпускаме съдът. Имале е заповед да не я доближава, която нарушава, после, най веротно боклука се е пробол в корема и си е измислил историята, че жената го е нападнала. 26 удара говорят за особена жестокост и афект, този изрод не трябва въобще да живее, директно трябва да му резнат главата. В такъв момент е много жалко, че няма смъртно наказание. Бог да прости жената, Мир на праха и. Ето това са "законите" за защита правата на жените, вижте хубаво, как се прилагат в действителност и после пак коментирайте Истанбулската конвенция!

  Коментиран от #6

 • 2 11:42  30.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  3 11:48  30.01.18

  До коментар #2 от "Баче Кико":

  Нека си има, мъже също има такива. Но едно е порязване, друго е почти 30 намушквания. След като е отнел оръжието е прекратил застрашаващото нападение, оттам нататък е убийството.

  Коментиран от #4

 • Баче Кико
  Отговор
  4 12:16  30.01.18

  До коментар #3 от "гост":

  Броя намушквания е показателен за силата на емоциите вложени в тях. Но ще дам един личен пример... Наскоро,една жена с която се разделих,в процеса на това умишлено направи сериозни опити да ме предизвика до степен да и посегна. Целта и беше да се възползва от това събитие за да ми навреди! Схвана ли?!

 • Да се научим да пишем ѝ
  Отговор
  5 13:07  30.01.18
  Уважаеми редактори, тъй като явно сте "на тъмно" с изписването на буквата "ѝ" то тя се изписва с клавишната комбинация от SHIFT + X на БГР кирилизатор. А не с `...
 • Селянин
  Отговор
  6 13:41  30.01.18

  До коментар #1 от "смърт за изрода":

  Говориш глупости! Как си го представяш? В момента, в койро се случва всичко, той изведнъж си помисля "Ей, те подписаха конвенцията..", спира се, обръща се и си тръгва...Какви са законите ще се види след края на делото. Затова, айде, стига с тази конвенция.
 • Много прост
  Отговор
  7 14:05  30.01.18
  Най ми харесва израза ( в полицейската практика има подобни случай ) В случай , Нови Искър постоянно го използваха. . Накрая разбира се, се оказа че нищо не е вярно
 • 8 14:18  30.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай