1 623 4

Убиецът от Троян имал ограничителна заповед

Пореден казус с домашно насилие, завършило до убийство

Стефанаки Йоанис

По искане на Окръжната прокуратура в Ловеч съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 37-годишен мъж от Троян, убил зверски жена си.

Прокуратурата е привлякла Георги К. Като обвиняем за това, че за времето от 20.00 часа на 27 януари до 2,30 часа на 28 януари в семейния им апартамент, умишлено причинил смъртта на Красимира К. на 35 години.

Извършителят и нанесъл с нож 26 прободни рани в гърдите и корема.

„Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. За извършеното престъпление се предвижда наказание повече от 10 години лишаване от свобода“, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност.

На Георги К. е била издадена Заповед за незабавна защита от 17 януари тази година от Районния съд в Троян, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си. Той е бил отстранен от съвместно обитаваното жилище и му е наложена забрана да приближава жената на повече от 100 м.

На 27 януари след полунощ Георги К. отишъл в апартамента, където била съпругата му и след употреба на алкохол и пореден скандал помежду им, с нож нанесъл множество наранявания, довели до смъртта й.

Налице е опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицето.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 09:14  31.01.18
  Стефцо о о, това не е домашно насилие, бе паликар. Това си е чисто престъпление от криминален характер. Защо ли ми се струва, че това е пак обработка на "матряла" в полза на истамбуската гнъс?!
 • В Булгаристан
  Отговор
  2 09:15  31.01.18
  Няма оправия...
 • 3 14:49  31.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ДДД
  Отговор
  4 10:02  01.02.18
  знае ли някои за какво е ограничителната заповед? нещо като пожелание? желая ти здраве пари и щастие но може и друго да ти се падне

Напиши коментар:


Публикувай