1 897 4

Полякиня "подари" 3-годишното си дете на цигани от "Максуда"

Започнало издирването на майката и детето и в един от хотелите в Бенджинската околия полицаи открили майката

Стефанаки Йоанис

30-годишна жена от Полша е дала детето си на българско семейство, установили съвместно полицията и социалните работници в полския град Бенджин. От Градския център за социална подпомагане обясниха пред "Монитор", че в момента върви разследване в градчето Шевеж, където са били регистрирани майката и нейният син.

По признанията на самата майка 3-годишното момченце се намира някъде във Варна. Въпреки отсъствието му всеки месец жената се разписвала във ведомост за социални помощи за отглеждане на детето.

Случаят се разчул, когато служители на Градския център за социално подпомагане в гр. Бенджин се обезпокоили от изчезването на 3-годишно момченце и неговата майка, които ползвали услугите на центъра.

"Чиста случайност е, че се обадиха в училището, в което учи другото, по-голямо дете на семейството, и казаха, че не могат да осъществят никакъв контакт с майката. По стандартната процедура наши служители отидоха да проверят сигнала на място на адрес. Намериха само бабата заедно с по-голямото дете и тя съобщи, че дъщеря й е напуснала дома с по-малкото момченце." - разказа пред монитор ръководителката на социалната служба в Шевеж Мария Вилон.

Социалните служби информирали полицията в Бенджин и споделили със служители на реда свои притеснения за изчезването. Освен от местните инспектори случаят бил поет и от криминалисти от Отдела за борба с трафик на хора към Областната комендатура на полицията в Катовице.

Започнало издирването на майката и детето и в един от хотелите в Бенджинската околия полицаи открили майката. Оказало се, че жената има и второ дете на 9 години, което било дадено за отглеждане на роднини. Първоначално 30-годишната жена не искала да говори за това къде е малкият й син, не казвала нито мястото, нито хората при които се намирало детето. В крайна сметка признала само, че е в България, някъде във Варна.

Властите предприели международно издирване като събрали предварителна информация за местата, където би могло да е заведено детето. С участието на офицери от Бюрото за международно сътрудничество на Главната комендатура на полицията в Полша полицаите от Катовице се свързали с българските правоохранителни органи и предали събраните данни по казуса. По линия на международното сътрудничество българските полицаи проверили предадените адреси. През нощта в събота срещу неделя полицаи открили детето в къща в циганската махала "Максуда" във Варна при възрастна циганка.

"В неделя следобед детето е поставено под полицейска закрила и тъй като е почивен ден е било заведено в дом за медико-социални грижи, а след като получихме информация и обсъдихме случая от днес момченцето е настанено в приемно семейство до решаване на въпроса му." - коментира пред "Монитор" Ана Конукова, началник на отдела за закрила на детето във Варна.

Полските власти установили, че полячето е откарано в България в началото на ноември. От тогава досега майка му получавала детски помощи в родината си. Срещу 30-годишната полякиня е повдигнато обвинение за поставяне в опасност на живота на собственото си дете, за което по полските закони я чакат до 5 години затвор. Според полицейски служители е възможно детето да е използвано от криминални среди като гарант, за да може да бъде поставена майка му под контрол. Полицията познавала подобни казуси, в проституция са въвлечени местни или чуждестранни гражданки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кавал
  Отговор
  1 09:50  31.01.18
  Размножават се само най-долните и ограничени индивиди.Пълна деградация.
 • ДДД
  Отговор
  2 10:28  31.01.18
  не мислете полякиня като тия на плажа МАЛИИИИ сигурно и в полша има цигани и те надали се различават от наще

  Коментиран от #3

 • Държавата на приматите
  Отговор
  3 11:52  31.01.18

  До коментар #2 от "ДДД":

  Циганите по цял Свят са цигани.Но източноевропейските са връхта,супер цигани-оригинал-м-нгал!
 • Заь
  Отговор
  4 14:51  31.01.18
  Толко е полякиня колкото ония дето ритна жената в берлинското метро е Българин!

Напиши коментар:


Публикувай