5 143 4

Задържаха Ториното и още трима за отвличането на Адриан Златков

Тони Златков: Виждал съм Ивайло Борисов-Ториното няколко пъти да идва при мен в автокъщата

Мартин Христов

Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков, съобщи БНР.

По първоначални данни сред задържаните е Ивайло Борисов - Ториното. По непотвърдена информация с Ториното са задържани и трима негови познати.

Златомир Иванов-Баретата също е бил разпитван, но срещу него няма повдигнати обвинения.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

По информация на bTV при вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент Ивайло Борисов - Ториното и още над 30 души от криминалния контингент са били привикани в различни служби на МВР.

Сред призованите бил и Златомир Иванов - Баретата, който се смята за шеф на Ториното. Баретата обаче е освободен и се предполага, че е привлечен само в качеството си на свидетел.

В ареста към момента са задържани четирима души за срок до 72 часа. Според разследващите групата за отвличането на Златков била събрана еднолично от Ториното.

"Виждал съм Ивайло Борисов-Ториното няколко пъти да идва при мен в автокъща "Софавто" и да си избира кола преди време. Разговарял съм с него както с всеки един клиент, на когото обръщам внимание. Изненадан съм, че той е арестуван за отвличането на моя син Адриан". Това заяви пред Блиц Тони Златков.

"Нямам информация за арестите на Ториното и останалите. От полицията все още не са се свързали с мен. Доволен съм, че по случая има арестувани, стига те да са извършители на престъплението. Защото сам знаете, че не всеки, който е арестуван, след това бива осъждан.

Страшно съм благодарен както на Бойко Борисов за личната му ангажираност по случая, така и на МВР и на специалните служби, които работиха от първия ден за разкриване на случая. Полицията и прокуратурата работиха брилянтно още от момента, в който се разбра, че Адриан е отвлечен", категоричен е Тони Златков.

Вчера главният секретар на МВР Младен Маринов отрече по случая да има задържани.
Вчера от МВР също така не потвърдиха, че акцията е свързана с отвличането на Златков.

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на месец август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп, Адриан беше освободен.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:15  31.01.18
  Ех тоя Бойко, човека СЛЪНЦЕ!
 • синя трева
  Отговор
  2 16:20  31.01.18
  Да му се направи паметник с чешмичка на Бойко, с много процепи та като пине човек от светената водичка, да завре и листче с пожелания за здраве и берекет.
 • Режисьор на Дублажа
  Отговор
  3 16:45  31.01.18
  Който отвлича децата на комунистите е герой на България, САЩ, ЕС и други. Срамно е, че ги разследват въобще !! БРАВО ИМАТЕ ПОДКРЕПАТА НА НАРОДА !!!!
 • 4 16:58  31.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай