4 530 1

Уволниха кмет на село заради трафик на жени

Пламен Темелков окончателно бе отстранен от поста си в Семчиново

Снимка: Монитор
Снимка: Монитор
Константин Карагьозов

Кметът на септемврийското село Семчиново - Пламен Темелков, който бе замесен в организирана група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Испания, беше известно време в ареста и не изпълняваше служебните си задължения, е отстранен от поста окончателно с решение на Върховния административен съд.

Тричленен състав на върховните магистрати потвърдих изцяло решението на колегите си от Пазарджик, с което бе отхвърлена жалбата на кмета на Семчиново срещу решението на Общинската избирателна комисия в Септември от 13 октомври м.г. за прекратяване на правомощията на управника.

Върховният административен съд приема, че повече от 1 месец Темелков неоснователно не се е явявал на работа - бил е в неплатен отпуск от 24 август до 6 октомври 2017 г., а до 27 октомври не е бил в България, тъй като е бил задържан от испанските власти във връзка с разследването на трафика на жени.

Според съда направените възражения от адвоката на Темелков са неоснователни. В случая не е налице хипотезата на неоснователно отсъствие, тъй като на кмета на Семчиново против волята му е било наложена мярка „задържане под стража“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • А .. ми че тоз язовец бйе
    Отговор
    1 18:22  31.01.18
    Тоз да нйей от партията на Язовеца - "трафик на жени с цел сексуална експлоатация"

Напиши коментар:


Публикувай