Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 08:07 20 924 11

Побойници на пътя и крадец от о. Бали задържани за отвличането на Адриан Златков

  • адриан златков-
  • отвличане-
  • ториното-
  • ивайло борисов – ториното

Мистериозната дама, която също се озова в ареста заедно с Джамбазов, Ивайло Борисов и Мартин Марков, се казва Здравка Стефанова

Побойници на пътя и крадец от о. Бали задържани за отвличането на Адриан Златков - 1

Двама от задържаните във връзка с отвличането на Адриан Златков от август миналата година - Георги Джамбазов и Мартин Марков, са добре известни както на полицията, така и на цяла България. На 25 февруари 2016 г. двамата мъже пребиха зверски 31-годишния Васко Наумов на Околовръстното в София заради клаксон.

Мъжете са охранители на Ивайло Борисов – Ториното.

Мистериозната дама, която също се озова в ареста заедно с Джамбазов, Ивайло Борисов и Мартин Марков, се казва Здравка Стефанова. Тя е живеела на семейни начала заедно с един от арестуваните.

По-рано днес от думите на адвокатката на Ториното Мариана Тодорова стана ясно, че ролята на Ивайло Борисов и на втория обвинен - Мартин Марков, в отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков, е че са осигурили коли с марки "Опел" и "Шкода" на похитителите. Останалите двама обвиняеми имали отношение към СИМ картите, с които се е поддържала връзката между тях и бащата. Четиримата са помагали на други все още неизвестни по делото лица.

Един от арестуваните мъже за отвличането на Адриан Златков се върнал наскоро от о. Бали, където източвал карти. Става дума за Георги Джамбазов. Това съобщи „Фрог нюз“.

Според тях Златков, който е от бригадата на наркобоса Златомир Иванов-Баретата, бил „командирован“ на екзотичния остров малко след отвличането на младия мъж. Целта била да се заличат следите към преките извършители, допълниха разследващите. Джамбазов всъщност работел на Бали в групата на известния столичен наркобос Кирчо Руския и авера му, познат като Пецата. Двамата са членове на силовата групировка ВИС. Има данни, че въпросната банда на Руския, освен с кражба на пари от карти на Бали, се занимавала и с побои и прочистване на конкуренти. Любопитното е, че те били също от България. Често се стигало до побои. В момента индонезийските власти издирват Руския и Пецата за престъпленията, които са организирали на тяхна територия. Припомняме ви, че Кирчо е наложил тотален монопол върху продажбата на дрога в столичния кв. „Люлин“ и Слънчев бряг.

Сред задържаните за отвличането на Адриан е и гаджето на Георги Джамбазов-Здравка Стефанова, дясната ръка на Златко Баретата-Ивайло Ториното и Мартин Марков. Всички вече са се обзавели с обвинения за помагачество в отвличането. Името на последния беше замесено в побоя на Околовръстното шосе.

Твърде странно се оказа поведението на главния секретар на МВР Младен Маринов, който категорично отрече новината на „Фрог нюз“ за ареста на Златко Баретата и хората му. Много скоро се разбра, че с изказването си той е подвел всички останали медии, които се втурнаха на сляпо да го цитират. Твърди се, че Маринов и Баретата не само се познавали, но са учили заедно. Не е тайна, че главсекът е бил охрана и шофьор на един от най-големите подземни босове у нас-Мето Илиенски. Запознати с миналото на Младен Маринов са категорични, че именно бандитът стои зад старта на кариерата му в МВР. До този момент Младен Маринов не е опровергал тази скандална информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рецидивист

    59 2 Отговор
    От всички изброени нищо
    Ама нищо не става
  • 2 въпрос към магистратите

    70 3 Отговор
    Тия селски тарикати какво още трябва да извършат за да влязат за дълго в затвора? Или на някой трябва да му падне пердето и да ги зачеше наред торино морино,буратино...А проверка на магистратите по техните дела КОГА???

    Коментиран от #8

  • 3 РОМ

    59 3 Отговор
    Честито магистрати.Знае се кои са нарко босовете,знае се кои са престъпниците от високата ,,КЛАСА,,хайде искаме да видим насреща ни,че имаме правосъдие,прокуратура,и институции които ни пазят от БОСОВЕ,НАРКОБОСОВЕ,МАФИЯ,И ПРОЧИЕ ПРЕСТЪПНИ СТРУКТОРИ В НАШАТА ДЪРЖАВА.Искаме действия от ваша страна.Искаме институции които да пазят народа от родните мафии.Ако не сте способни на честни и човешки разследвания,моля освободете креслата облечени във власт.В градския транспорт ходят по 5-6човека контрольори,и притесняват бедния народ за един билет за 1,60лв.а няма кой да се справи с мафията в България която разграбва хората и държавата с милиони и милиарди левове,къде е справедливоста господа управляващи и правораздавателни институции.ВСИЧКИ сте от един дол дренки.
    Да ЖИВЕЕ МАФИЯТА,ПОД ЧАДЪРА НА ВЛАСТА.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ники

    5 11 Отговор
    Само да вметна че трудно се арестуват толкова заможни хора ... има много фактори , тези хора познават закона , имат топ адвокати , имат бушони .. т.е. някой да изгори вместо тях ... Как според вас се събират доказателства ? Никак !! В чужбина е същото че и по зле ... Да винаги има съмнения за чадър но той е по скоро е правен от определени лица .. недобросъвестни ... ма пак ви казвам ... тези хора внимават ... нито някой ще свидетелства срещу тях нито нищо ... не се говори по телефони ... как ще ги обвиниш ??!!! Много е лесно да седите и да викате .. знаете ги хващайте ги !!!
  • 6 ГлавСИК ГлавВИС

    14 2 Отговор
    По-важната информация е тази за главсека от ВИС - ГлавВИСа, отколкото за изпълнителите - ако не са те, ще се намерят други. Докато има поръчители, ще има изпълнители. Арестувай поръчителите и изпълнителите ще се върнат по строежите и сервизите.
  • 7 Страничен наблюдател

    9 2 Отговор
    Бай ти тодордоровия модел ни липсва...
  • 8 Емил

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "въпрос към магистратите":

    Не са селски тарикати, а ченгета учили специални школи. Това са момчетата за мокри поръчки на КГБ (и марионетките им от ДС). Ще ги вкарат в пандиза, защото са вече дърти и оядени.
  • 9 Кобрата

    7 1 Отговор
    Тук се очертава нещо като политически чадър.
    А всичко останало е пясък в очите на хората, да си мислим, че уж полицията си върши работата, да ама не.
    Тези боклуци пак ще си продължат с престъпленията и то на спокойствие.
  • 10 РОМ

    11 3 Отговор
    Чудя се дали да не стана престъпник,но да бия,да рекетирам,да пребивам,да изнудвам,само тези които притесняват народа в Бг.Мисля че мога да събера 80-100човека които мислят като мене,и само за 1-2месеца,за разлика от БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ,ще оправим нещата в БЪЛГАРИЯ щом Държавниците не искат.Ще помисля още малко и ще видя какво ще реша.А до тогава МАФИОТИ-ДОЛНИ,дишайте с пълни гърди.Не сте повече от мирния народ.Така ще ви подредим че ще избягате от България,както всички други,които избягаха,ОТВОРКОВЦИ ДОЛНИ.
  • 11 Носталгия

    7 3 Отговор
    По времето на бай Тошо , те вкарваха в Белене за мръсен виц към власта. Сега за убиство те изкарват национален герой.
    Да им пикая на демокрацията на краварите.