1 Февруари, 2018 10:18 26 553 25

Наръгалият Багата раздава юмруци в пернишка дискотека

  • перник-
  • дъмпела-
  • монтесо-
  • побой-
  • дискотека

Даниел Стефанов - Дъмпела пребил местния Симеон Монтеса

Наръгалият Багата раздава юмруци в пернишка дискотека - 1

Зверско меле с пострадали е станало по време на фестивала „Сурва“ в пернишка дискотека, твърди местният сайт zapernik.com. Небеизвестният жител на града Симеон Монтеса е бил пребит. Той има автоморга, а бурните му години започнали с отварянето на багажници покрай пернишката бригада на Румен Щангата, сочи справка в публичните материали.

Монтеса е бил в дискотека „Скрийм“ в Перник. Там присъствал и столичният бабаит Даниел Стефанов – Дъмпела с 4-5 човека охрана около себе си. Дъмпело хваща Монтеса пред тоалетната и започва да го бие много лошо с бабаитите си. Потрошили го целия. Положението е било страшно. Монтеса бил целия в кръв. Според полицейската сводка е с избити зъби, фрактури на ръка и долна челюст.

Охраната на заведението вижда и се намесва. Изкарва групата на Дъмпела отвън и почва да млати биячите на Дъмпела зверски. След което викат полиция.

Даниел Стефанов – Дъмпела от столичния квартал „Люлин“, се изживявал в столичните ъндърграунд среди като новия Таки. Същият се прочу, когато намушка почти до сърцето с нож Багата на 26 февруари 2012 г. в бар „Домби“.

Криминалната кариера на изгряващата ъндърграунд звезда започва през 2008 г., когато е арестуван заради изнудване, а година по-късно през 2009 г. е сгащен от МВР в Дупница с 3 грама хероин и използване на фалшиви документи. През 2010 г. Дъмпела се опитва да стане част от групата на Йоско от Костинброд. По това време той въртял любов с момиче на име Деси, която била сестра на един от главорезите на Костинбродския. Заради въпросната мадама Даниел изял бой в известна столична дискотека.

През пролетта на 2011 г. Дъмпела започнал сам да разпространява слухове, че е част от групировката на Златко Баретата и дори се ползвал с неговата лична подкрепа. „Пълни глупости. Направи го, защото цял „Люлин“ разбра, че са го набили позорно и за да възстанови реномето си, започна да се прави на интересен. Дани никога не е бил част от структурите на Златко. Виждал е Баретата само на снимка по вестниците’, разказва негов познат.

Малко след това изживяващият се днес като наследник на Таки люлински тарикат започва работа като охрана на енергийния бос Христо Ковачки. Той получавал заплата от 2000 лв., като в тези пари не влизали сумите за тренировки и храна. Всъщност нападателят на Благой Иванов – Багата е постъпил на служба при Ковачки, след като на бизнесмена му се наложило да съкрати чувствително разходите си. Баровецът се отказал от скъпата си охрана и наел евтини момчета като Дъмпела.

Даниел не се задържа обаче дълго при Ковачки и сменя работодателя. В края на 2011 г. е използван като наркодилър от дясната ръка на Сако Милен Даврански – Катерицата и Киро Руския. Ролята на Стефанов е била да продава кокаин в няколко столични нощни заведения. В дискотеките са и 90% от клиентите на белия прах.

Като такъв Дъмпела е засичан в различни клубове в Студентски град, един от които е на певеца Константин „Плаза“. После Стефанов започнал да се отчита единствено на Киро Руския, който се води като един от най-доверените хора на Таки. След като Дъмпела наръга Багата в бар „Домби“, дори се появи слух, че това е станало по поръчка на Руския. Между него и самбиста имало конфликт, зародил се от една пиянска вечер в дискотека в Слънчев бряг. На морето Багата бил с колеги спортисти и избухнал скандал между неговата компания и тази на висаджията.

Името на. Руския се появи и в още една скандална информация, свързана с Благой Иванов. След като спортистът излезе от „Пирогов“ след близо двумесечно лечение, той даде показания, които напълно оневиниха Дъмпела и подчинения на Руския излезе от ареста. Според показанията на Благой виновен за покушението е бившият любовник на миската Елеонора Манчева Иван Чобанов – Пилето. Пилето обаче нито бе арестуван, нито му бяха повдигнати обвинения за случая с Багата и до ден-днешен. Самият нож, с който беше наръган Иванов, също не е намерен.

Твърдеше се, че това е струвало на Киро Руския 150 000 лв., които той е дал на самбиста, за да превърне Дъмпела от обвиняем на свидетел на покушението. Багата обаче публично и категорично отрече да е взимал пари. Остава загадка обаче защо тогава е променил така рязко показанията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    154 2 Отговор
    БЪЛГАРИО НА КЪДЕ ВЪРВИШ !?!

    Коментиран от #10, #14

  • 2 Morgoth

    176 1 Отговор
    Единственият въпрос е защо такъв човек е на свобода, но той май е риторичен ...
  • 3 Кавал

    122 3 Отговор
    Върви към пълна и повсеместна деградация!
  • 4 моя страна моя България

    168 1 Отговор
    И забележете че никой от тия не е бил в затвора за многобройните се престъпления.
  • 5 некойси

    83 3 Отговор
    Ама тия колоритни люде не трябваше ли отдавна да сътрудничат на властите, вместо да се забавляват по дискотеките?
  • 6 МУТРА

    109 3 Отговор
    Люлински селянин ,не е попаднал на мутра от старата генерация да му пусне един между селските очи
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 gfggg

    83 2 Отговор
    КОГА ЩЕ ИМА ПРОВЕРКИ НА МАГИСТРАТИТЕ ПО ДЕЛАТА????КОГА?
  • 9 Гостенин

    32 7 Отговор
    Жертви на" комунизма "
  • 10 Темида

    59 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Върви натам хора да протестират само за лифтове и високи блокове в София вмест затова, че такива индивиди знаят, че и човек да убият няма да има последствия!
    Така де който е прост и не си знае истинските проблеми си заслужава мизерията в която ще тъне докато мизерното му племе не изчезне.
  • 11 сляпата темида

    77 1 Отговор
    Герб си направиха Спецсъд, който оправдава всички бандити, най-вероятно, защото ги наемат да работят за тях.
    Не може да бъде? Не е вярно?
    Ами, ето и малко предистория:
    Братята Маргини - невинни по всички обвинения, уж ги съдиха 10 години преди това!!!????
    Златко Баретата- невинен по всички обвинения, напълно оправдан, явно да си наркобос в България не е подсъдимо!?
    Време е професията наркобос, поне да си плаща осигуровките?
    Братята Галеви си тръгнаха по живо по здраво и в момента бизнесът им стои непокътнат, нищо не им е отнето. Разхождат се с паспорти на агенти на Интерпол и никой не ги тръси за нищо, даже има слухове, че си идват от време на време.
    Има ли смисъл да продължаваме?
    В България НЯМА СЪД, няма прокуратура, всичко се прави поръчково, според кефа на някакви хора.
    Поне да си държат мутрите под контрол да не пострадат обикновените хора, защото да си бандит и наркодълър в България е привилегия.
  • 12 gnida

    41 6 Отговор
    "Колеги спортисти" какво значи ? да ви се.а на демокрацията с типичните мутри и крадци на всякакво ниво ! Ето това не съм го виждал онзи строй ! Вярно , че членовете и босовете от БКП бяха превилегировани , но не се трепеха и ръгаха , нито имаха куп дела !
  • 13 Гост2

    29 2 Отговор
    Ето от къде идва мръсния въздух над София!
  • 14 Пътник

    5 21 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Господин псевдо-патриот и полуграмотен избирател, допуснал си груба правописна грешка в името на родината (държавата) за която си се загрижил.
    Наистина, въпроса ти е уместен, след като такива като теб са част от посоката на движевие.

    Коментиран от #16

  • 15 Да бъде смърт

    35 2 Отговор
    Само противотанкови мини в чалгите ше решат проблема с присъстващите вътре а там невинни няма
  • 16 Знаещ

    27 2 Отговор

    До коментар #14 от "Пътник":

    Заради такива като теб си заминаваме. Това, че някой е допуснал правописна грешка не значи, че не е добър в професията си и полезен за държавата. А такива гниди като безработния продавач на наркотици и подкрепящите го са част от причината България да е зле. Разбира се те не биха просъществували без затварянето на очите на държавните органи, но това е друга тема.

    Коментиран от #20

  • 17 ИЦО

    20 4 Отговор
    Нали Юнкер и тиквата казаха че България и като другите държави, корупцията е както и във другите държави. Сиреч по нищо не се отличаваме от тях.
  • 18 свидетел

    27 6 Отговор
    големия тарикат дъмпела се молеше да не го бият повече-в перник закусваме с такива като него
  • 19 Vasik Atanasova

    9 3 Отговор
    има пари момчето
    плаща си и това е
    за нас в българия да има закони си мислим че е нещо внесено от вън
    и че не е за нас а за будалите
    имаме чувство че сме недосегаеми
  • 20 ключаря

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    И ти си тъп - който допуска правописни грешки е тъп.Лошото е, че този, "пътника", на който си писал, че няма значение дали се допускат правописни грешки с оглед тъпотията, също е допуснал правописна грешка - пише се - "въпросът ти е ... ", а не - "въпроса е ... "

    Коментиран от #23, #25

  • 21 смешни сте

    4 2 Отговор
    не е вярна информацията в статията ви
  • 22 abv

    11 4 Отговор
    Дано децата ми не останат в тази държавица. Нищо добро не ги чака. Изнудване, разпространяване на дрога, фалшиви документи.
    КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТОЗИ БОКЛУК ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА.
  • 23 Знаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "ключаря":

    Много по-важно от една правописна грешка е правилното мислене. А в това отношение гост е доста по-напред от теб и идиота, който защитава наркодилъри.
  • 24 кск

    6 0 Отговор
    как нема кой да ги събере тия нагледци на някой стадион и да им пуснат по един куршум бе?!
  • 25 ШОПА

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "ключаря":

    Хайде бегай у лево