1 645 6

Кметът на Септември задържан, с две обвинения

Разследват Марин Рачев за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки

Снимка: Марин Рачев
Снимка: Марин Рачев
Константин Карагьозов

Кметът на Септември Марин Рачев е задържан за 24 часа при акцията на спецпрокуратурата в общината днес. На пресконференция в общината говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения - за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки.

Според думите на Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус", става дума за 7 сделки, при които са сключени договори по реда на Закона за обществените поръчки от месец март 2016 г. до месец март 2017 г.

Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажни работи. Тези дейности са извършени некачествено или непълно от дружество, собственик на което е роднина на кмета. Изписвани са средства за ремонти на улици както в град Септември, така и в село Семчиново, като са нанесени щети за около 100 хил. лева.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г., когато кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева същинската стойност на имота.

Самият Рачев заяви, че не се притеснява от случващото се и единствено съдът ще прецени има ли злоупотреби в общината.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • синя трева
  Отговор
  1 15:02  01.02.18
  И тоя ли е Гербераст!
 • Тадев
  Отговор
  2 15:33  01.02.18
  Идат кметски избори
 • Бай онзи
  Отговор
  3 17:10  01.02.18
  За какви 100000 ощетения говорите става въпрос за милиони които си делят с кмета на Семчиново и Ветрен единия сводник други а лапач
 • Варна
  Отговор
  4 17:31  01.02.18
  Каква е нуждата от подобна показност? - 100 полицая, качулки ... - Прокурори... Вървете по големите градове и всичките кметове може да ги вкарате в затвора! - Няма невинни! - Като тръгнеш по Софийските улици и виждаш кражбите по улицата... - Всеки цървул, който е откраднал пари през обществена поръчка отива да си купи луксозно возило. - Не че и тук не се краде! - Краде се разбира се и във Варна и Бергас и Пловдив и Ст. Загора и т.н. Няма държавен чиновник по етажите на властта който да не е крал! - Без изключение! Сега ще ми правят демонстрации с кметове на малки градчета и села... Това е като миналата година дето в борбата с корупцията дадоха пример с 2 баби, на които им взели незаконната ракия ... - Не е смешно! Трябва бой!
 • Ники
  Отговор
  5 17:45  01.02.18
  Кмета на гр Сандански кога
 • Русенец
  Отговор
  6 11:31  02.02.18
  Цяла България е оплетена в мрежата на Октопода наречен ГЕРБ ! Спасение няма ! Всички кметове са феодали, забогатяващи ежесекундно! Ако не се премахне Плоския данък, който узаконява богатството им, в следващите години ще се превърнем в Латиноамериканска държава и престъпността ще избуее като в Мексико и Бразилия.

Напиши коментар:


Публикувай