1 Февруари, 2018 17:31 13 529 14

Съдят собственик на 145 автомобила

  • данъци-
  • автообили-
  • регистрация-
  • монтана

Сл. Славчев укрил данъци за около 25 000 лева

Съдят собственик на 145 автомобила - 1

Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд Сл. Славчев с обвинения за укриване на данъци. През 2013 г. Славчев започнал да се занимава с регистрация на леки и товарни автомобили на свое име в КАТ при МВР-Монтана. Обичайно те се управлявали от други лица, предимно румънски граждани, въз основа на издавани от негово име пълномощни в качеството му на собственик.

В периода от 11 юли 2013 г. до края на 2014 г. обвиняемият, като физическо лице, регистрирал на свое име 122 броя леки и товарни автомобили. Съгласно разпоредбите на Закона за местните данъци и такси, регистрираните МПС подлежат на данъчно облагане, а данъкът се дължи от техния собственик. Освен това към онзи момент действала и разпоредба, съгласно която в двумесечен срок от регистрацията, той бил длъжен да подаде данъчни декларации, на базата на които се определял размерът на задължението.

Било установено, че Славчев не декларирал пред община Лом притежаваните от него превозни средства, избягвайки плащане на дължими данъци. Размерът на укрития данък от 11 юли 2013-а до края на 2016-а възлиза на 20 720,24 лева.

На 26 април 2014 г. Славчев регистрирал търговско дружество, което се занимавало с различни търговски сделки. От пети ноември 2014 г. до края на годината фирмата придобила 23 автомобила, в това число и едно ремарке. Като собственик на дружеството той отново избегнал плащането на данъчните задължения за тези превозни средства, укривайки още 4306,56 лева данъци.

Разпитаният Славчев не се признава за виновен и заявява, че нищо не дължи на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    42 4 Отговор
    Хак му е! Хитрата свара - с двата крака!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Красо Зелето

    68 8 Отговор
    Ако беше Римлянин, нямаше даже и да го видят, че дължи нещо. Но щом е Български гражданин, веднага го погват и дърпат за пари.

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Истината

    34 7 Отговор

    До коментар #3 от "Красо Зелето":

    Е какво, да го оставят да си върти бизнеса и да си укрива данъци и занапред ли? Вместо да го заклеймиш тоя наглец, ти си тръгнал да го защитаваш. Ето защо сме в калта.

    Коментиран от #14

  • 5 Гост

    25 11 Отговор
    Прав е човека , на тая държава нищо не трябва да се дава. Ако няма и нищо на негово име ще му вземат дедовия.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 QRS

    11 0 Отговор
    А в Русе КОГА ?
  • 9 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    16 1 Отговор
    КРАЙ! ДЪРЖАВАТА ПРОРАБОТИ ! ХВАНАХА ГО! ЕВАЛА! ХВАЛА! БРАВО!УРА!БРАВО НА НАП! БРАВО НА ПРОКУРАТУРАТА!БРАВО НА СЪДА!БРАВО НА ПРЕМИЕРА! БРАВО НА ДЕЛЯН! БРАВО НА ЦАЦАРОВ!ХВАЛА НА ЦЕЦО!АФЕРИМ НА ПРЕЯТЕЛИТЕ!МЕРСИ АПИ И ЛИЧНО НА ЛИЛЯНА ТАЗИ НАЧЕТЕНА МОМА!БРАВО! БРАВО! БРАВО НА ВСИЧКИ МЕДИИ ЗА ОТРАЗЯВАНЕТО НА ПОКЪРТИТЕЛНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО И СВЕТКАВИЧНОТО МУ ДОВЕЖДАНЕ ДО ЗНАНИЕТО НА ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД!ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! А ТИ ЗЛОДЕЙ ОЩЕТИЛ ТАКА БРУТАЛНО ДЪРЖАВАТА ЗНАЕШ КАКО ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ ДА ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАС НАРОДА-ХВАЩАЙ ПЪТЯ ЗА ГОРАТА, ИЗОСТАВЕНАТА ВИЛА И Т,Н!
  • 10 Като гост

    15 2 Отговор
    За регистрацията на всяка кола е пипнал пари селския тарикат, на бизнес го обърнал, после олеле. Като не плати в затвора, ама закона да е за всички, от горе до долу.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Красо Зелето":

    А ти откъде знаеш,че не е циганин.
  • 13 Дикембе Мутомбо

    4 0 Отговор
    Еваси бизнес модела - да регистрираш коли на твое име и да мислиш, че няма последствия от това...

    Мани данъците - там е ясно, че рано или късно ще изгори. Ами глоби от камери?! Ами ако някой направи ПТП и избяга, пък не дай Боже да има жертви?! Ами ако с колата се извърши престъпление?!

    Колко прости хора има само, колкооо...
  • 14 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    щом тъмнозелените може, защо и за българите да не може.
    в някой цигански махали има палати, които работещ българин ще изплаща два живота и никой не ги закача.
    Щом е българин обаче - ДРАНЕ. Гарантирано от ГЕРБ!