Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 18:16 2 758 2

Радев: Отвлеклите Адриан нямат общо със старите групировки

  • адриан златков-
  • отвличане

Минаха пет месеца от отвличането на Адриан Златков, но важното е, че стигаме до някои от лицата, които са замесени в това. Чрез тях се надяваме да стигнем до всички останали. Подозираме много, отговори имаме, но въпросът е за кои има доказателства. Това каза в предаването „Лице в лице” министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

На въпрос дали са свързани със старите групи за отвличания, министър Радев каза, че според информацията, която имат, по-скоро няма такава връзка.

Освен Златко Баретата, разпитвани са и други хора, които не са осветени до момента. Продължава досъдебното производство. Този случай е такъв, че трябва да покажем, че така не може да продължава, допълни Радев.

Той припомни, че от 2013 г. насам не е имало отвличания, а преди това е имало над 30 похищения.

Валентин Радев заяви, че се работи по случаите с убийството на бизнесмена Петър Христов на Иво Стаменов, който умря от раните си. По думите му са отделени най-добрите професионалисти и хората са много мотивирани.

Вътрешният министър каза, че е оптимист, че ще стане ясно кой стои зад убийствата на тези хора.

Той даде като пример добрата разкриваемост на убийства – през 2016 г. те са 76, като само 10 от тях не са разкрити, а през 2017 г. са 95, като 94 са разкрити.

Има подготвени хора, много е важно да има капацитет, каза Валентин Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоле

    1 0 Отговор
    но с по-старите...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.