Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 17:20 2 337 4

По 200 000 лв. гаранции за четирима, замесени в схемата в МУ

  • медицински университет-
  • схема-
  • студенти-
  • незаконен прием

У един от обвиняемите са открити над 134 000 лв. в различни валути

По 200 000 лв. гаранции за четирима, замесени в схемата в МУ - 1

Съдът потвърди наложените от прокуратурата мерки за неотклонение „парична гаранция“ от по 200 000 лв. на четирима от обвинените за незаконния прием в Медицинския университет в София.

Другите двама обвинени ще могат да излязат на свобода срещу гаранция от 100 000 лева, съобщи "Нова телевизия". Определенията на съда са окончателни.

Междувременно, от един от обвиняемите са иззети над 134 000 лева в различни валути, както и голям брой документи за собственост на имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    4 0 Отговор
    Ширеща се безнаказаност и корупция.

    ПИРИН ПИРИН ПИРИН
  • 2 коки

    0 0 Отговор
    На мен ми е интересно колко пари трябва да имаш за да трупнеш кеш 200 Бона гаранция и да не ти пука че си оставил толкова пари
  • 3 petia

    1 0 Отговор
    Поредната поръчкова атака срещу Академик Митев - забележителен мениджьр и учен, докарал 100 млн. на университета, когато беше Ректор, а сега го обвиняват за период, в който той не е бил Ректор. Отново поръчкова работа - много злоба и завист се извива вьрху този човек, а хората са му благодарни – той е човека, който вдигна заплатите четири пъти, всеки храни семейство.
    Другият поръчков удар: Акция на ДАНС в комбина с репортери на БТВ. В деня на връчване на дипломите на завършващите медици в зала 1 на НДК. Настоящият Ректор Златков не бил открит за коментар, въпреки присъствието на камера на БТВ и факта, че бе на сцената пред всички поне 4 часа. Някакви граждани от европейския съюз, които нямат никакъв проблем да посещават и да престояват колкото си искат тук, дават луди пари за да се запишат платено обучение в един от най-скъпите университети в БГ. При условие, че в повечето европейски страни и САЩ ако поискат да си плащат за учене, никой няма да ги спре. Едновременно почва събарянето на руйната "стол ном.8" и явно събраните от най-успешния Ректор в касата на университета 100 мил, явно няма да могат да омажат ръцете на някой държавен дерибей като Кунева например.... Чиста ПР акция за хвърляне прах в очите на простолюдието. Толкова сме слепи, гладни и прости, че като нищо утре ще се събудим с паспорти от 3тия пол и няма да знаем как сме го проспали. БТВ е най-пропадналата и платена медия в страната. Мога да потвърдя от личен опит, а народа който им гледа т.н
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.