2 Февруари, 2018 17:48 3 055 6

МВР обяви за издирване 1126 осъдени бегълци

  • бегълци-
  • издирвани-
  • осъдени

През 2017 г. са задържани 563-ма души от тази категория

МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари т. г. 1126 души, които са с влязла в сила присъда.

Данните обяви вътрешният министър Валентин Радев по време на днешния парламентарен контрол.

Той допълни, че през 2017 г. са задържани 563-ма души от тази категория. Радев обясни, че е разпореден сравнителен анализ с други европейски страни, за да се провери къде се намира България в тази статистика и дали проблемът е общ, или само за страната ни, пише Дир.бг.

Депутатът от БСП Иван Иванов обяви от трибуната, че според данни от Министерството на правосъдието, за миналата година не са се явили в местата за изтърпяване на наказание и лишаване от свобода 634 лица, а от 1 до 15 януари тази година - 18 лица.

Радев коментира още, че през 2017 г. са образувани 60 досъдебни производства по чл. 325 от НК, който инкриминира неупражнен контрол и грижи върху животно, в резултат на което то е причинило средна или тежка телесна повреда на човек.

Министърът допълни, че днес ще се среща с неправителствени организации, защитаващи животните.

На 18 януари стана ясно, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е започнала проверка във всички прокуратури за това колко лица с присъди за тежки престъпления все още не са в затвора и защо. Проверката идва след шесторното убийство в Нови Искър, за което разследващите твърдят, че извършител е Росен Ангелов, обявен за издирване преди години след поредна осъдителна присъда.

На 19 декември 2014 г., часове след като Върховният касационен съд осъди на по 18 години затвор Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов за убийството на студента Стоян Балтов пред столичната дискотека "Амнезия", двама от тях изчезнаха. Единствено Александър Данаилов бе открит на посочения от прокуратурата адрес и незабавно бе приведен в затвора в София. Оттогава Георгиев и Стоилов са в неизвестност.

През 2013 година, отново точно преди да го вкарат в затвора, избяга осъденият за двойното убийство до дискотека "Соло" в София Илиян Тодоров. Той направи две видеопослания, в които твърди, че е невинен.

Още през 2012 г. пък изчезнаха и дупнишките бизнесмени Братя Галеви, които бяха осъдени на по 5 години за организирана група за рекет. И до момента те са в неизвестност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    16 0 Отговор
    БРАВО И НА МВР И НА СЪД И ПРОКУРАТУРА! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 2 Хомофоб

    6 0 Отговор
    В България няма прокуратура, има Цацаратура.
  • 3 hmhmhm

    4 1 Отговор
    В България няма нищо само се краде изнудва и пак краде всеки се облагодетелства по всячески от поста който заема трябва да се бяга
  • 4 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Споко! По призива на политиците, ще се върнат всичките в скъпата Родина!
    И ще дадат своя принос в процъфтяването и !
  • 5 въпрос

    6 0 Отговор
    Не че някой е изненадан особено, но тази новина реклама ли е за работата на МВР и българската полиция, която непрестанно ламти за все повече привилегии и пари? Как да разбираме това съобщение? Странното в тази държава е нейното безсилие да се справи с каквото и да било. Несправедливи протести, организирани от хора с определен манталитет, целящи узурпирането на властта, и същевременно отстъпване, удовлетворяване на крайно нахални и несправедливи претенции. Престъпници вилнеят безнаказано. Всеки ден ни заливат с новини за хора с прякори, живеещи безнаказано, всички човешки права са за тях и строго се съблюдават! Нормалните хора нямат права в нашата държава. Достатъчно е някой да те оклевети и Цацаров само това чака. На пусия!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.