Last news in Fakti

5 Февруари, 2018 10:31 9 031 13

Малката Рижа побесня, оставиха го зад решетките

  • малката рижа-
  • симеон стоянчов

Районният съд в Бургас остави Малката Рижа зад решетките. Това решение вбеси Симеон Стоянчов, който рязко замени комичното си до този момент поведение с агресивно.

Докато съдия Камелия Ненкова четеше мотивите, бургаският рецидивист демонстративно обърна гръб и отказа да ги изслуша. През цялото време нервничеше и не се съгласяваше с чутото, отнасяше се с изключително неуважение към съда и държавното обвинение.

Дори присъстващите журналисти останаха с впечатление, че той опита да се изхрачи върху магистратите. Навременната реакция на съдебните охранители успя да предотврати грозна сцена, като изведоха Рижата от залата. Тогава изненадващо Стоянчов отново се обърна към магистратите и измърмори "тази с червената дреха". Сякаш искаше да обвини за недоволството си прокурор Радостина Ганева, пише "Флагман".

Припомняме, че Малката Рижа е закопчан на 1-ви февруари. Според прокуратурата Стоянчов е откраднал мотор Кавазаки в бургаския жк "Меден рудник" от Атанас Ненов и го заплашил с побой. Срещу него е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление от общ характер, за което го грози затвор от 3 до 12 години.

Рецидивистът отрече тези твърдения и заяви, че превозното средство му е предоставено от самия Ненов, но не го е върнал в уговореното време, а няколко часа по-късно. Свидетелските показания също били в полза на Рижата, твърди адвокатът му.

Поведението на Стоянчов по време на мярката бе повече като за цирк, отколкото за съдебен процес. Той започна с това, че не е женен, но е много влюбен, а при въпрос дали знае в какво е обвинен, Стоянчов с гордост заяви: "Познавам по-добре Наказателния кодекс от всеки един друг!".

Съдия Ненкова обаче го остави зад решетките. Районният магистрат изтъкна железни мотиви за решението си - взе предвид богатото криминалното и съдебно минало на обвиняемия и подчерта, че по събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянчов е автор на престъплението.

Освен това съдия Ненкова изчете и разпита на потърпевшия Атанас Неков, където той подробно обяснил как противозаконно и със заплахи му бил отнет моторът, а като извършител посочил именно Малката Рижа. Магистратът взе предвид и факта, че се касае за тежко умишлено престъпление, чието наказание е ефективна присъда от 3 до 12 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИБФ

    17 3 Отговор
    Като зная що за стока е съдебната система си мисля, че е точно това си заслужават. Поне да беше станал цирк, за какъвто е достойно всяка една съдебна зала в страната на цар ДЕЛЯН I-ви.
  • 2 бай Тодор

    42 0 Отговор
    Бе няма ли някой да започне да прочиства България от такива гнусни боклуци по някоя европейска програма бе?

    Коментиран от #7

  • 3 баш майстора

    34 1 Отговор
    Това са еб*си и баналните новини, как вече 28 години едни и същи глупаци, правят едни и същи неща.
    То с една малка рижа, ако не може да се оправи тая загубена държава, какво остава да осъжда политици и олигарси, пълен абсурд в близките 200-300 години!
  • 4 абе айде

    17 2 Отговор
    абе айде тия на които им вдигнахме заплатите да вкарат където им е мястото всички, които тероризират нормалните хора -ангали, ганкстери, политици
    !
  • 5 Този

    13 0 Отговор
    Вкарайте го вътре да кара мотора колкото иска
  • 6 Гост

    9 0 Отговор
    Тъпака ще полежи пак. Това ще е живота му явно. Малко на свобода и пак вътре и така до края
  • 7 123

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Тодор":

    Защо да чакаме Европрограма.
  • 8 112

    9 1 Отговор
    Брат му го няма вече и си е направо беззащитен.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    11 0 Отговор
    Абе има ли държава ? Колко гадости трябва да извърши този боклук
    Мисля че е време да последва брат си !!!
    Аман от СЕЛЯНДУРИ!!!!!!!!
  • 12 Vasik Atanasova

    2 8 Отговор
    да не би пък той да е най големия престъпник в държавата
    политиците откраднаха милиони
    а той си е просто луда глава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.