2 518 2

Мащабна акция срещу наркомафията

Мария Атанасова

Снощи са задържани 32 кг хероин. Проведена е и операция за противодействие на трафик на оръжия. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след представянето на резултати от изследване за контрабандата на цигари.

„Усилията и на Прокуратурата, и на МВР са свързани не само с противодействието на незаконната търговия с цигари. Това е само един от спектрите на работата ни, свързани и с противодействие на незаконния трафик на наркотични вещества“, посочи той.

Пред журналисти главният прокурор обясни, че се очаква по-късно от Специализираната прокуратура да дадат информация за операциите.

По повод информация на израелски медии, че не Хизбула стои зад атентата в Сарафово, тъй като името им не фигурира в обвинителния акт и може ли да има такава версия Сотир Цацаров коментира: „За нас няма версии, каквито биха били развивани от един или други израелски медии. Българската прокуратура обвинява конкретни лица, както е навсякъде по света. Не обвиняваме организации, държави, движения, независимо дали биха били квалифицирани като прогресивни или терористични“, обясни главният прокурор, цитиран от Фокус.

„Извършителите са физически лица и такава е логиката на наказателното право. Не се занимаваме с организации и не ги обвиняваме. Всичко останало са въпроси на външна политика“, каза още главният прокурор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хомофоб
  Отговор
  1 12:25  05.02.18
  Дали гущера не си реже опашката? Като знаем коя бивша мутра е покровител на наркотрафика в страната едва ли ще се стигне до главата. По-скоро ударените не са си платили по веригата.

  Коментиран от #2

 • Камагра
  Отговор
  2 13:03  05.02.18

  До коментар #1 от "Хомофоб":

  Какво знаем ? Знаеш това което други пишат по форумите, а от тебе го научават трети

Напиши коментар:


Публикувай