10 801 8

Експертиза доказа какво е убило абитуриента Кристиян

Мартин Христов

Хистологична експертиза, извършена във Военномедицинска академия в София, разкри причината за смъртта на дванайсетокласника Кристиян Братоевски в село Борован. На 27 ноември м.г. ученикът от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца бе открит без признаци на живот в леглото от своята баба.

Пристигналият на място екип на Спешна помощ само констатира смъртта на момчето.

Внезапната смърт на Кристиян шокира хората в Борован. Хистологичната експертиза, извършена във ВМА-София обаче доказа, че тийнейджърът е починал от остра дихателна недостатъчност, вследствие на злоупотреба с наркотични вещества, съобщава тази сутрин врачанският в. „Конкурент“.

Според резултатите, Кристиян е пушил вещества, производни на канабиса, а последните 48 часа преди настъпването на смъртта са били фатални за него, тъй като не е спирал да пуши от т.нар. „китайски чай“.

Заедно със свой приятел Силвио С. дори ходили до Бяла Слатина, за да заредят още от стоката, която се продава напълно законно и не попада в графата на забранените от закона стимуланти или опиати. Когато се пуши напръскан с определени субстанции обаче, „чаят“ става смъртоносен.

Хистологичната експертиза доказала още, че белият дроб на Кристиян е бил увреден необратимо от дрогата, която тийнейджърът е пушил поне от година и половина, но фатална се е оказала ударната употреба от 24 до 26 ноември м.г.

Родителите на дванадесетокласника изкарват прехраната си в чужбина. Майка му Рени работи в Португалия, а баща му Мирослав – в Гърция.

Най-тежък удар от кончината на Кристиян понесъл по-големият му брат Николай, който се е грижел за него.

Враца / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Камагра
  Отговор
  1 15:23  06.02.18
  Новите синтетични наркотици са много по-коварни от нормалните и могат ако не да убият то да съсипат психиката на човек необратимо
 • Гостенин
  Отговор
  2 19:13  06.02.18
  Жертви на "комунизма"!

  Коментиран от #5, #6, #8

 • китайче
  Отговор
  3 20:39  06.02.18
  Това се нарича кратко и ясно " естествен подбор" !Мрете твари - светът няма нужда от такива като вас - не съжалявам НИТО един посегнал към дрогата - милост за такива НЯМАМ !
 • Рьонтген
  Отговор
  4 22:03  06.02.18
  Браво на хистологичните експерти от ВМА. За три месеца само и успяха да направят хистологията. А защо на нас в простите болници искат тези резултати за три дни, а?

 • 5 23:40  06.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • бббббб
  Отговор
  6 07:30  07.02.18

  До коментар #2 от "Гостенин":

  Май трябва и ти да спреш дрогата.
 • 7 07:36  07.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бизнесмен
  Отговор
  8 10:42  07.02.18

  До коментар #2 от "Гостенин":

  Тодор Живков го е зарибил и продължавал да му подсигурява дрогата

Напиши коментар:


Публикувай