Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 15:30 18 666 44

Проф. Димитър Зашев почина след побой в Борисовата градина

  • проф. димитър зашев-
  • побой

Почина българският философ, преводач и поет проф. Димитър Зашев вследствие на травми от побой в Борисова Градина.

Това съобщи в личния си профил във Фейсбук преподавателят в Софийския университет Филип Петров.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", написа Петров.

По непотвърдена информация проф. Зашев е починал на 1 февруари. Не е ясно кога е станал побоят.

От МВР съобщиха пред Дир.бг, че проверяват информацията и това дали е подаден сигнал за случая в Първо РПУ в София, в чийто район попада Борисовата градина.

Проф. Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София. Завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет. Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    141 21 Отговор
    Нали има камери, охрана и тем подобни? Оставка на тая самоковска овца Фандъкова, която с нейните от ГЕРБ съсипаха столицата ни.
  • 2 бай Тодор

    105 6 Отговор
    Щом там където уж има видеонаблюдение и охрана стават такива убийства, какво остава за крайните квартали в които живеем ние?
  • 3 Болярин

    151 6 Отговор
    В София е страшно да се разходиш в центъра,камо ли в парк!Скоро бях командирован и решихме да извървим до хотел България разстояние от около 2 км пеш.Ами да ви кажа,че такива типове се движеха покрай нас,че както съм 120 кг/190 см мъж се поозъртах готов за ответен удар.Гледат те някак си като жертва и те сканират като плячка и аха са те усетили слаб и са отгоре ти.Страшни типове в полумрака...и това беше около 20 часа!София е станала свърталище на боклуци и престъпна измет.Чудя се на хората,които решават да живеят по този начин.

    Коментиран от #4, #33

  • 4 бай Тодор

    95 46 Отговор

    До коментар #3 от "Болярин":

    София е такава благодарение на Ж. Желев, който отмени софийското жителство и всичката престъпна паплач се изсипа тука на жълтите павета. Няма чистене от това.

    Коментиран от #9, #13, #22, #28

  • 5 Гост

    94 1 Отговор
    Мир на праха му. Истински обрзованите и интелигентни хора неминуемо ще изчезнат от България, пребити до смърт , потънали в крайна мизерия и нищета или емигрирали в чужди държави. София ще продължи да се пълни с нахални първенюта и откровени простаци, а политическият и светски елит няма да се промени. Това е бъдещето на родината ни. Не знам струва ли си да се живее в такъв ад.
  • 6 333

    91 3 Отговор
    София е гето. Морално упаднали хорица.
  • 7 МВР ТО ПАК СПИ И ТО НА

    50 1 Отговор
    ПЪПА НА СОФИЯ А СА С НАЙ ГОЛЕМИЯ БЯДЖЕТ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА.

    Коментиран от #42

  • 8 Пророка М

    42 3 Отговор
    Сложете си една камера във вас и чакайте да ви спаси като дйдат да ви трепат и ограбват,УСПЕХ.
  • 9 бай тупан

    28 57 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    Бай Тодоре, явно си сенилен дъртофел, мечтаещ за соца.
    И преди соца и след в София има такива престъпления, има ги и по селата и в други градове.
    Престъпникът няма вяра, език, култура и местожителство!
    Няма да има повече соц, набий си го в тиквата и се пази!

    Коментиран от #12, #14, #17, #44

  • 10 кавказ

    9 13 Отговор
    така е докато е жив човек винаги има риск да умре

    Коментиран от #15

  • 11 Ами сега

    21 1 Отговор
    Нали си спомняте онова убийство в София след което имаше ДВУГОДИШНО разследване и УЖ хванаха убиеца и бла, бла, бла. Да да същото при което юдеите си направиха още същата година ново....

    Сега ще видим за този случай, ще има ли двугодишно или ако е необходимо ПЕТгодишно разследване или тези разследвания са за юдеи!

    Само гледайте на кое място в йерархията е Българинът.
  • 12 Реалист

    36 2 Отговор

    До коментар #9 от "бай тупан":

    Имало е но сега е ЕЖЕДНЕВИЕ,ВСЕКИ ДЕН ВСЕКИ ЧАС.Убийства,самоубийства,кражби на коли,каналджийство,дрога.......не мога да ги изброя.Чул ли си ти и видял ли си поръчково убийство по Тошово време???Е в моя град има 5-6 човека разстреляни на самия център за последните 15 години.
  • 13 Не софиянец

    18 24 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    Ма много си прост бе пич. Желев отмени правилото за уседналост, алоооо! Това правило НЕ позволяваше свободно движение на гражданите на България в СОБСТВЕНАТА ни страна, бе $§#@$!!!
    Братовчедите от 28 годни живеят в София и НЕ СА измет, а работят като магарета от сутрин до вечер. Та повечето са такива хора. Разбрали ме &#$@#@!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Mimi

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "кавказ":

    Искаш да кажеш да те убият... и че това е нормално и всеки трябва да се примири с тази си съдба?! Ти си фашист, бе!

    Коментиран от #25

  • 16 Споко

    39 2 Отговор
    Във България хората почиват най-често от побой, глад или рак и по-рядко от естествена смърт. Това е България, нека си кажем нещата в очите. Защото хората отвън ни ги казват, но ние не ги разбираме. Мир на праха му.
  • 17 София

    8 17 Отговор

    До коментар #9 от "бай тупан":

    Марш на село бе, сополите още си ближеш вместо сол а си седнал да даваш акъл на софиянците.

    Коментиран от #40

  • 18 Шансу Имамов

    0 27 Отговор
    Много е философствал.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДАЙ ЕДНА РАКИЯ И ШОПСКА

    3 11 Отговор
    И с Повече сирене. Ай стига с тази политика ве. И на сичкото отгоре, довечера да намерим нещо и за отдоле, ТУЙ Е ЖИВОТА. ЖИВЕЙ ТАКА, ЧЕ ДА ТЕ Е СРАМ ДА РАЗКАЗВАШ НА СВОИТЕ ДЕЦА. Е ТУЙ Е ТО. ПУСНИ СЕГА ЧАЛГА ИЛИ СЕКС. А НА ЗДРАВЕ.
  • 21 Я изкарай Гано

    22 0 Отговор
    Ако беше подал сигнал, сега жив ли щеше да бъде?! Народа знае, че институцийте бездействат и изобщо не си прави труда да занимава разни там ташковци с патрулка и без гънки... Те поне да се бият да можеха. Грозна униформена сволоч!
  • 22 Гост

    14 11 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    Кyха лейка си ми ти, кyхаааа!

    Като всичката сволоч е дошла в София защо по селата изнасилват бабички и ги убиват за 25 лева пенсия?
  • 23 Акси

    14 0 Отговор
    Няма ли полиция... В тая скапана държава... Само плачат за заплати, горките....!
  • 24 Един друг

    10 0 Отговор
    Ама това къде по-точно и по кое време се е случило?

    Допреди време приятелите ми се смееха, че ходя с една "камера" за "наблюдение" и, че съм маниак на тема оръжия, обаче в последните години поголовно изкараха разрешителни и те, та вече не им изглежда да преигравам. Днес още един ми с похвали, че е взел разрешително и питаше каква марка и модел препоръчвам.

    Това е положението и все по-зле ще става.

    А на този по-горе, който казва, че по улиците оглеждат и си подбират жертвите - абсолютно вярно. Неведнъж са ми "вземали мярката" по нощите из центъра, обаче досега все са се разколебавали. Инстинктивно ги преценят нещата чак.

    Коментиран от #41

  • 25 Кавка,

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Mimi":

    Не позна казак съм.
  • 26 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    язе разрешително немам , ама имам ена двойнодействаща тръба от кормилен прът на газка
    койт иска да разбере как действа системата да заповяда дома
    онес дет им платил да го чадарят от МНР няма да го спасят биля и намерят щот прасетата са гладни
  • 27 Azazel

    8 3 Отговор
    Хора, хайде малко по-трезво - човекът е починал преди няколко дни, а побоят се е случил преди година (това го казаха колеги на човека)... Това, че някакъв куку е направил връзка между двете във Фейсбук профила си, е допустимо, ама журналистите е добре да се постараят малко, да проверяват информацията си и да търсят малко по-автентични източници, от Фейсбук профили, преди да пишат статии с такива причинно-следствени връзки... Иначе, в София, като във всеки голям град, стават престъпления, има хулигански прояви, кражби, грабежи и убийства, но въпреки това, градът си остава сравнително безопасен и шансът тук да станете жертва на престъпление, не е по-голям, отколкото в повечето останали големи български градове, а дори е по-малък от доста от големите европейски градове (Лондон, Париж, Рим и т.н.).
  • 28 Селянин

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    В София е пълно с безмозъчни безимотни комплексари,нищо незнаещи и неможещи,чиито единствена гордост в живота е тази,че са се родили в малка и мръсна столица в задния двор на Европа.На такива за всички нещастия и неуспехи са им виновни *селяните* ,хора които често са по-добре възпитани и образовани,но са нямали съмнителния късмет да се родят във *калната шопска паланка*София!
  • 29 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    пс на сички почтени хора дет мвр отказва оръжие ЗА ЗАЩИТА НА ДОМА - намерете си кормилен прът от старата газка -о да -ЗАКАЛЕНА стомана е
    измерете диаметъра вътре - и ода 16 ти кал е
    още да обяснявам ли

    Коментиран от #39

  • 30 Бат Мишо

    5 0 Отговор
    ПС
    и да пропуснете с единия край на тръбата перете с другия ако мърда
    и после НИКАКВА ПОЛИЦИЯ ако сте насело кочината я знаете къде е
    ако сте в град ви требе багажник и лопата
    вие го знаете ма ще повторя
    до държавата опирайте САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ тя не ви пази и НЕ РАБОТИ
  • 31 Бат Мишо

    11 0 Отговор
    ПС ПС ПС
    извинявам се- държавата работи но СРЕЩУ ВАС ,ако сте почтен човек който работи и си плаща данъците
    ако пуснете жалба само ще се почувствате още по унижени и ограбени , а и ще ви осъдят да платите на грабитела на дома ви -ПРОВЕРЕНО- затва следвайте горните ми инструкции
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Болярин":

    Ами нормално -София си е нищо повече от една клоака, която на теория чисто формално се води столица нищо ,че всички знаем от кой иначе български град се ръководят нещата .
  • 34 Тотхан

    9 1 Отговор
    Българина и руснака са неспособни да живеят в условията на т.нар. демокрация. Манталитетът ни е специфичен. Без здрава ръка и бой по кратуната става мазало. Ама да оставим братушките, те ще се оправят и без нас. По-кофтито е, че с този темп на "развитие" България ще се превърне скоро в първата индийска държава на Балканите, да не говорим за профанизацията на обществото и анадолско-чалгарската култура на "новите българи". Сигурен съм, че не така Левски си е представял "чистата и святата Република". Евроджендърите искат да затрият България. Че видим.
  • 35 Plovdiv

    4 0 Отговор
    София е един чудесен град. Проблемът е в глупавите управници, не обвинявайте града, а онези, чиято работа е да опазват реда!
  • 36 Димитър Кънев

    4 1 Отговор
    Аман от хвалби 6 процента била контрабандата с цигари хайде стига лъжи.Контрабандистите са станали толкова добри,че вие вече им дишате прахта.
  • 37 Димитър Кънев

    3 2 Отговор
    Аз не съм русофил не съм русофоб,но съм реалист.Крим бил винаги руска територия.Това че Хрушчов е харизал Крим на Украйна са йна,не променя сториче са ката истина.Ами нали комунистическите режими са обявени за престъпни.Това означава,че всички тайни действия са незаконни.
  • 38 Димитър Кънев

    3 1 Отговор
    Аз не съм русофил не съм русофоб,но съм реалист.Крим бил винаги руска територия.Това че Хрушчов е харизал Крим това не променя историческата истина.Нали комунистическите режими са обявени за незаконни,това означава,че всичко което са направили не важи








    сакистина.Ами нали комунистическите режими са обявени за престъпни.Това означава,че всички тайни действия са незаконни.
  • 39 моя страна моя България

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бат Мишо":

    абе бат Мишо, къде да я търсим сега тая тръба от газка че да пасне на 16 калибър, една поцинкована водосточна тръба с вътрешен диаметър 3/4 цол пасва много добре на 12-ти. Пък си напълно прав за прасетата и другите подробности, и не забравяйте че отдавна тук вече е Дивият Изток.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 15 Март

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Един друг":

    Пич,чукай на дърво.И на най големия ербап може да му се случи !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 впечатлен

    2 0 Отговор
    Синът на починалия професор опроверга тази нелепа новина, каза, че баща му е бил два месеца във военна болница, направени са му две операции след инсулт, след което човекът е починал, не издържал. Не ми е ясно докога тази фалшива новина ще се кипри в този сайт и с каква цел? Не че чак толкова не ми е ясно, но някак глупаво е. Никой не го е бил, човекът е починал от инсулт, лекарите не са могли да го спасят, мир на праха му!
  • 44 БелЯне

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "бай тупан":

    Соц ще има - това е видно от зафадна европа. Ти гледай да нема пак лагери, че тука се поуляха тарикатите(поне да бяха капиталисти, а те дрипльовци-гепаджии). И ти се пази, щото певците заминават първи.