2 491 4

Веселина, която уби мъжа си взима пенсията му, отива на съд

Димитър е умрял по особено мъчителен начин

Мария Атанасова

Веселина Г., която е обвинена, че е затворила мъжа си, убила го е и излъгала служители от НОИ, че пострадалият е жив, за да получава пенсията му, отива на съд.

От началото на май 2013 г. до 01 август 2014 г. 60-годишната жена държала заключен съпруга си Димитър в дома им в ж.к. "Лазур" в Бургас.

Тя сложила секретна брава на вратата на една от стаите в жилището, като е застрашила здравето му.

Веселина системно не давала на мъжа си достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което по особено мъчителен начин е настъпила смъртта му.

Тя убедила служител на НОИ, че Димитър М. (починал на 01.08.2014 г.) е жив и има право да продължи да получава пенсия за старост, в резултат на което служителят е наредил превод на пенсии на Димитър М. за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., по негова банкова сметка, като с това е причинила имотна вреда на НОИ, в общ размер на 21 140 лева.

Окръжен съд – Бургас е нарочил заседанието си за 20.02.2018 г.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:59  07.02.18
  АМАН ОТ СИГАН КАКО МАРЧЕ!
 • Гост
  Отговор
  2 23:10  07.02.18
  Весе, цял живот, раждаш като кучка, толкова помощи си получила, ся трябваше и тоя дето та разпложда да му зимаш пенсията? Даже не си се сетила да купиш фризер да го държиш вътре, ама и да се сетиш, не знаеш да крадеш ток! Значи хубава работа ама циганска работа! Сега ще те заведът в столицата на циганите! Иван Лилов не работи, значи майка ден за ден ще лежиш! Цял живот раждаш и те храня, и сега пак трябва да те храня, е то твойто е извън пътя! После ще викаш у Брюксел:"Пък той тоз ма попържа на майка" Ми ти ма душа разката мойта да те храня! Мене ми писна на оная работа! Много хрантутници станахте!
 • 3 23:22  07.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гонзо виелицата
  Отговор
  4 08:33  08.02.18
  Според Истанбулската конвенция, това случай на домашно насилие ли е или обикновенно битово убийство? Много ми е странно, в случай че мъжът е жертва на домашно насилие какво правим? Или пред конституцията не баш всички сме равни! Също като в глупавите текстове на НК, кое е изнасилване и кое блудство!

Напиши коментар:


Публикувай