7 Февруари, 2018 16:52 2 987 4

Веселина, която уби мъжа си взима пенсията му, отива на съд

  • веселина г.-
  • лазур-
  • пенсия

Димитър е умрял по особено мъчителен начин

Веселина Г., която е обвинена, че е затворила мъжа си, убила го е и излъгала служители от НОИ, че пострадалият е жив, за да получава пенсията му, отива на съд.

От началото на май 2013 г. до 01 август 2014 г. 60-годишната жена държала заключен съпруга си Димитър в дома им в ж.к. "Лазур" в Бургас.

Тя сложила секретна брава на вратата на една от стаите в жилището, като е застрашила здравето му.

Веселина системно не давала на мъжа си достатъчно количество храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства, лишила го е от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, вследствие на което по особено мъчителен начин е настъпила смъртта му.

Тя убедила служител на НОИ, че Димитър М. (починал на 01.08.2014 г.) е жив и има право да продължи да получава пенсия за старост, в резултат на което служителят е наредил превод на пенсии на Димитър М. за периода от 01.09.2014 г. до 31.08.2016 г., по негова банкова сметка, като с това е причинила имотна вреда на НОИ, в общ размер на 21 140 лева.

Окръжен съд – Бургас е нарочил заседанието си за 20.02.2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 1 Отговор
    АМАН ОТ СИГАН КАКО МАРЧЕ!
  • 2 Гост

    8 1 Отговор
    Весе, цял живот, раждаш като кучка, толкова помощи си получила, ся трябваше и тоя дето та разпложда да му зимаш пенсията? Даже не си се сетила да купиш фризер да го държиш вътре, ама и да се сетиш, не знаеш да крадеш ток! Значи хубава работа ама циганска работа! Сега ще те заведът в столицата на циганите! Иван Лилов не работи, значи майка ден за ден ще лежиш! Цял живот раждаш и те храня, и сега пак трябва да те храня, е то твойто е извън пътя! После ще викаш у Брюксел:"Пък той тоз ма попържа на майка" Ми ти ма душа разката мойта да те храня! Мене ми писна на оная работа! Много хрантутници станахте!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гонзо виелицата

    7 0 Отговор
    Според Истанбулската конвенция, това случай на домашно насилие ли е или обикновенно битово убийство? Много ми е странно, в случай че мъжът е жертва на домашно насилие какво правим? Или пред конституцията не баш всички сме равни! Също като в глупавите текстове на НК, кое е изнасилване и кое блудство!