991 2

МВР пази с кучета туристите в Несебър

Крадците са много изобретателни

Стефанаки Йоанис

Девет кучета ще бдят за крадци по плажовете на Несебър и Слънчев бряг това лято. Те ще обикалят през нощта с патрулиращите полицаи, за да се осигури спокойствието на туристите. Освен това, част от командированите от вътрешността на страната униформени, също ще идват в РУП- Несебър с обучени да ловят крадци кучета, пише в. „Труд“.

Кражбите по плажа са сред най- често срещаните престъпления през сезона. Докато се къпят в морето, чужди и родни туристи оставят вещите си без надзор и така дават „зелена светлина” на обирджиите. Те най-често са от вътрешността на страната, дошли заради струпването на много хора през летния сезон в курортите.

„Крадците са много изобретателни. Миналото лято заловихме няколко, които използваха следната схема: заравят се почти целите в пясъка, за да не ги забележи никой и когато, да речем, влюбена двойка реши да се усамоти през нощта, не ги забелязва.

Щом туристите влязат в морето, крадците изскачат от пясъчните си скривалища и ги обират до шушка”, разкриха криминалисти. „Хитреците” обаче били светкавично разкрити именно благодарение на кучетата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:13  09.02.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • mediator37
    Отговор
    2 11:21  10.02.18
    Кучетата отдалеч надушват вонята на циганско и я следват до сами крадеца.

Напиши коментар:


Публикувай