Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 22:31 2 877 0

Мъж поиска 3 бона от съседа си, пребил го зверски с дървен кол

  • мъж-
  • побой-
  • съд-
  • дядо

Никой обаче не могъл ясно и категорично да докаже, че дядото е нанесъл побой над комшията си

Мъж от берковското село Бързия заведе дело срещу съседа си и му поиска 3 000 лева обезщетение, защото го пребил с дървен кол, научи BulNews.bg. Делото се гледа преди дни в районния съд в Берковица, където магистратите отхвърлиха иска на мъжа, защото така и не станало ясно от къде са раните му и не било доказано, че е бил нападнат от обвиняемия.

От документите по делото става ясно, че соченият за побойник е М.Т.П., който е пенсионер. В съда версията на пострадалия Б.Г. била, че побоят му бил нанесен на 2 юли миналата година. Той разказал, че сутринта се прибирал от работа с лекия си автомобил, който спрял пред гаража си. Видял, че на улицата от другата страна М.Т.П. бил завързал конете си на оградата в близост до други два леки автомобила. Тогава му направил забележка да премести животните, защото могат да увредят автомобилите. Пенсионерът обаче му заявил, че ако се случи нещо на колите щял да плати щетите. Б.Г. обаче пак му направил забележка, което било ядосало пенсионера. Според пострадалия той се приближил и му нанесъл удар по лицето, след което взел една тояга и започнал да го налага.

Версията на пенсионера пред магистратите обаче доста се различавала. Възрастният мъж не отрекъл, че с комшията си са имали спречкване, но не се стигнало до удари с тояга. Напротив, по думите на М.Т.П. бил на улицата пред дома си, като връзвал коня си на оградата. В това време се появил комшията му и отвързал коня. Пенсионерът му казал, да не отвързва животното и отново го завързал. През това време Б.Г. извикал сина си, който влязъл при съпругата на пенсионера и започнал да я бие. Виждайки това, дядото бутнал с ръце комшията си, за да мине, а той паднал на земята и се ударил.

В заседателната зала се явили свидетели и на двете страни по делото. Никой обаче не могъл ясно и категорично да докаже, че дядото е нанесъл побой над комшията си. Така магистратите отхвърлили иска на Б.Г. и оправдали стареца.

За историята си в съда Б.Г. е осъден да заплати на стареца 300 лева за направените по делото разноски. Присъдата може да се обжалва или протестира пред монтанския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА