2 571 0

Мъж поиска 3 бона от съседа си, пребил го зверски с дървен кол

Никой обаче не могъл ясно и категорично да докаже, че дядото е нанесъл побой над комшията си

Стефанаки Йоанис

Мъж от берковското село Бързия заведе дело срещу съседа си и му поиска 3 000 лева обезщетение, защото го пребил с дървен кол, научи BulNews.bg. Делото се гледа преди дни в районния съд в Берковица, където магистратите отхвърлиха иска на мъжа, защото така и не станало ясно от къде са раните му и не било доказано, че е бил нападнат от обвиняемия.

От документите по делото става ясно, че соченият за побойник е М.Т.П., който е пенсионер. В съда версията на пострадалия Б.Г. била, че побоят му бил нанесен на 2 юли миналата година. Той разказал, че сутринта се прибирал от работа с лекия си автомобил, който спрял пред гаража си. Видял, че на улицата от другата страна М.Т.П. бил завързал конете си на оградата в близост до други два леки автомобила. Тогава му направил забележка да премести животните, защото могат да увредят автомобилите. Пенсионерът обаче му заявил, че ако се случи нещо на колите щял да плати щетите. Б.Г. обаче пак му направил забележка, което било ядосало пенсионера. Според пострадалия той се приближил и му нанесъл удар по лицето, след което взел една тояга и започнал да го налага.

Версията на пенсионера пред магистратите обаче доста се различавала. Възрастният мъж не отрекъл, че с комшията си са имали спречкване, но не се стигнало до удари с тояга. Напротив, по думите на М.Т.П. бил на улицата пред дома си, като връзвал коня си на оградата. В това време се появил комшията му и отвързал коня. Пенсионерът му казал, да не отвързва животното и отново го завързал. През това време Б.Г. извикал сина си, който влязъл при съпругата на пенсионера и започнал да я бие. Виждайки това, дядото бутнал с ръце комшията си, за да мине, а той паднал на земята и се ударил.

В заседателната зала се явили свидетели и на двете страни по делото. Никой обаче не могъл ясно и категорично да докаже, че дядото е нанесъл побой над комшията си. Така магистратите отхвърлили иска на Б.Г. и оправдали стареца.

За историята си в съда Б.Г. е осъден да заплати на стареца 300 лева за направените по делото разноски. Присъдата може да се обжалва или протестира пред монтанския окръжен съд.

България


Напиши коментар:


Публикувай