1 917 7

17-годишният, пребил връстник, остава в ареста

Той се призна за виновен

Мария Атанасова

Русенският районен съд остави за постоянно в ареста 17-годишния ученик, пребил заедно с още двама младежи 16-годишно момче в Русе.

Случаят нашумя, след като видеоклип с жестокия побой бе разпространен в интернет. Районната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на ученика от Професионалната гимназия по електротехника, тъй като деянието е извършено с изключителен цинизъм, дързост и жестокост. Освен това тийнейджърът има наказание от Комисията за противообществени прояви на непълнолетни за друго престъпление, извършено през 2016 г.

Пред съда ученикът се призна за виновен и заяви, че съжалява и случилото се няма да се повтори.

Съдът обаче прецени, че задържаният е склонен към агресия и жестокост и го остави в ареста. Мярката може да се обжалва в тридневен срок.

Русе / България


Още по темата

 • Побойникът от Русе остава в ареста

  Побойникът от Русе остава в ареста

  17-годишният ученик, който заедно с още двама младежи преби свой връстник пред търговски център в Русе, остава за постоянно в ареста. Решението е на ...
  15.02.2018
  2 311
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 08:38  10.02.18
  Този път съм доволен от решението на съда. Обаче, традиционното развитие на събитията ни е до болка познато и то е характерно точно за бабаитите. Озовал се в ареста бабаитът се оказва със силно разклатено здраве: високо кръвно, бъбречна криза, исхемична болест на сърцето, ревматизъм, диабет и шап едновременно или в комбинация от поне три от изброените заболявания, които изискват стационарно лечение и друг състав на съда, засипан от пресни медицински бележки го освобождава под гаранция 200 лева.
 • Макаренко
  Отговор
  2 09:02  10.02.18
  Там,там в Бойчиновци му е мястото,да се пробва да ги бие по-старите,да види,че не е толкова лесно и боя ще е най-малкия му проблем,да се пази да не забременее.
 • МВР
  Отговор
  3 11:25  10.02.18
  ДА ПОКАЗВАТ СНИМКИ С ИМЕНАТА НА ТАКИВА САДИСТИ ЗА ДА МОГАТ ЕВЕНТУАЛНИ ЖЕРТВИ ДА ГО "ИЗБЯГВАТ" , КАКТО СЕ ПРАВИ НА ЗАПАД, инак сме фабрика за материал
 • Митю
  Отговор
  4 11:26  10.02.18
  Как да не си спомниш за Едно Време. Уранови мини Консервни комбинати Сибир
 • Гост
  Отговор
  5 11:48  10.02.18
  Урод
 • 6 15:45  11.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • един
  Отговор
  7 12:49  12.02.18
  Като чета за различни изроди все в една крехка възраст, на места наричани деца, на други младежи, тийнейджъри и едни такива мили определения, си мисля, има ли нормални младежи у нас, или всички са генетично увредени? Няма ли начин изродите да бъдат задържани някъде, някой да им покаже какво значи нормално поведение? Що за общество сме?! Протестираме против документ против насилието, търсим под вола теле, за да се докажем като някакви малоумници, а такива чудовищни неща минават някак покрай нас, не протестираме, нищо не правим, само си викаме, дай, Боже, да не се случва на нас. Само че никой не е застрахован, никой, помнете! Ако срещна група цигани не изпитвам безпокойство, но ако срещу мен се зададе глутница от десетина нашенски "деца", направо ме обзема ужас, защото те крещят, викат, гледат предизвикателно, престъпна банда. И не знаеш какво ще им хрумне, непредвидими са.

Напиши коментар:


Публикувай