2 630 4

Иманяри разбиха чешма заради легенда за съкровище

Полицията разследва

Кадър бТВ
Кадър бТВ
Светослава Ингилизова

Вандали разрушиха част от чешма от XIX век в габровското село Баевци заради легенда за скрито имане. Чешмата не само е исторически обект от регионално значение, но и основният водоизточник на селото, съобщи бТВ.

Това е четвъртият вандалски акт, на който е подложена чешмата, като този път са откраднати надписите. За малко да бъде засегнат и главният водопровод. Според кметския наместник и местните хора посегателството е дело на иманяри. Този път обаче колите са били засечени.

Местните жители смятат, че е задължение на Община Габрово да стопанисва и поддържа санитарно-охранителна зона, а такава вече няма. Според тях посегателствата са висша наглост и подигравка със старите хора. Те пожелаха да кажат на иманярите, че в чешмата наистина има злато, но това е водата. От полицията в Габрово посочиха, че се прави необходимото за залавяне на извършителите.

Габрово / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тасс (гост)
  Отговор
  1 14:53  12.02.18
  Намерилили са друго нещо, освен на Марко чадъра?
 • Toko (гост)
  Отговор
  2 11:37  13.02.18
  Ясно че е дело на Габровският клон на федерацията на иманярите.
 • Мари (гост)
  Отговор
  3 20:19  13.02.18
  Колко сте алчни , нямате ли малко човешко в сърцата ви? Знаете ли че истинските търсачи на съкровища не унищожават по-този начин. Не забравяйте че земята , и по този начин намерено злато, рано или късно си отмъщава....Вие сте унищожители.....
 • Дидо (гост)
  Отговор
  4 21:54  13.02.18
  Прав си Токо след тези иманярчета от съчинената и федерация по металдетектинг оставя доста разрушени паметници на колтурата.

Напиши коментар:


Публикувай