Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 14:42 5 579 5

Иманяри разбиха чешма заради легенда за съкровище

  • съкровище-
  • иманяри-
  • чешма

Полицията разследва

Вандали разрушиха част от чешма от XIX век в габровското село Баевци заради легенда за скрито имане. Чешмата не само е исторически обект от регионално значение, но и основният водоизточник на селото, съобщи бТВ.

Това е четвъртият вандалски акт, на който е подложена чешмата, като този път са откраднати надписите. За малко да бъде засегнат и главният водопровод. Според кметския наместник и местните хора посегателството е дело на иманяри. Този път обаче колите са били засечени.

Местните жители смятат, че е задължение на Община Габрово да стопанисва и поддържа санитарно-охранителна зона, а такава вече няма. Според тях посегателствата са висша наглост и подигравка със старите хора. Те пожелаха да кажат на иманярите, че в чешмата наистина има злато, но това е водата. От полицията в Габрово посочиха, че се прави необходимото за залавяне на извършителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тасс

    7 1 Отговор
    Намерилили са друго нещо, освен на Марко чадъра?
  • 2 Toko

    3 3 Отговор
    Ясно че е дело на Габровският клон на федерацията на иманярите.
  • 3 Мари

    3 0 Отговор
    Колко сте алчни , нямате ли малко човешко в сърцата ви? Знаете ли че истинските търсачи на съкровища не унищожават по-този начин. Не забравяйте че земята , и по този начин намерено злато, рано или късно си отмъщава....Вие сте унищожители.....
  • 4 Дидо

    1 5 Отговор
    Прав си Токо след тези иманярчета от съчинената и федерация по металдетектинг оставя доста разрушени паметници на колтурата.
  • 5 Агент 008

    1 1 Отговор
    Един авер каза, че това е дело на членове на БАТСЗМ (Българска Асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити). Техният шеф Кирил Стаменов им е казал, че с тяхната карта са недосегаеми, и могат да си правят каквото поискат !
    Има голям протекторат от правораздавателната система, и други високи нива и нямало проблем, за човек с тяхна членска карта...