3 046 5

Затвор за бандата на Слънцето, продавала дрога

Мартин Христов

Специализираният наказателен съд издаде ефективни присъди на групата на Иван Митов - Слънцето, разпространявала наркотици в Слънчев бряг и Банско.

Магистратите наложи 3-годишна ефективна присъда на Митов, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. 7-членна банда.

Наказания лишаване от свобода получиха и останалите участници в групата. 3 години затвор при първоначален строг режим получи и Стойко Стоев. 2 години съдът даде на Димитър Тодев, а 1 г. и 10 месеца - на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца пък е наказанието на Петър Димитров. Присъдите са приведени в изпълнение, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Делото в Специализирания наказателен съд бе гледано, след като Слънцето и съучастниците му се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Групата беше задържана на 19 август 2016 г. при операция на ГДБОП и прокуратурата в Слънчев бряг и околността. Тогава бе установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Свети Влас. Продавали обаченай-вече в заведенията на Какао бийч, а през зимата се местели в планинския курорт.

Иззети бяха големи количества наркотици – кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност.

"До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата. Това бе едно от първите досъдебни производства, откакто Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противодействие срещу престъпленията с висока обществена опасност – наркоразпространение, рекет, престъпления срещу данъчната и осигурителната система", се казва още в официалното съобщение.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо
  Отговор
  1 14:23  13.02.18
  А сега!Слънцето - на сянка!
 • ГОСТ
  Отговор
  2 14:40  13.02.18
  трябва нещо по ефективно от затвора тоя след 1.5 излиза и със земеделство ли ще се занимава? или такси ще кара?
 • един там
  Отговор
  3 15:11  13.02.18
  Не са заделяли от суджуците и суджука на нацията кралят Слънце ги е погнал и ги е сложил на място.
 • Този
  Отговор
  4 11:49  14.02.18
  В затвора е студено да ги постопли малко
 • Ванката
  Отговор
  5 17:52  16.04.18
  Тоя мръсен шпионин само 3г ли заслужава? Продължава да си бачка и от затвора и продължава и оттам да подлага негови "колеги" Цяла София си го знаеме тоя НАРЕЖДАЧ

Напиши коментар:


Публикувай