3 147 4

Съдят петима иманяри в Плевен

Мъжете търсили незаконно културни ценности в местността "Селището"

Константин Карагьозов

В Плевен ще бъдат съдени петима мъже за незаконно търсене на археологически ценности в местността "Селището" в землището на с. Петърница, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е срещу Милен Х., Цочо Ц., Николай М., Петър Р. и Мирослав А. за това, че на 4 август 2016 г., в местността, която е паметник на културата, без разрешение и в нарушение на Закона за културното наследство са търсили археологически обекти с използване на технически средства - металдетектори, трактор и лек автомобил.

Разследването е установило незаконно притежавани от тях културни ценности - общо 32 обеци, фрагменти от обеци, сферични копчета, амулети, апликации от късното Средновековие. Случаят е установен от служители на "Криминална полиция", ГД "НП", сектор "Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности", след сигнал за незаконни теренни проучвания и разкопки в землището на с. Петърница.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • оп саа
  Отговор
  1 19:20  14.02.18
  ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА,за политици,бизнесмени и дечицата им няма закони.
 • Мари
  Отговор
  2 23:45  14.02.18
  Я да оставите хората, защо не търсите големите ценности които се изнасят от България....и не от иманяри.....
 • Държавата на приматите
  Отговор
  3 10:19  15.02.18
  За тези които ще спечелят по 2 лева затвор!?А за бандити,мутри,политици,банкери и съдии който крадат милиони и милиарди -НИЩО!!Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА-едно голямо крадене,без съд и наказание.Всички крадци на свобода,а добрите --затворени в домовете и страхуващи се за живота си и честно спечелините си оскъдни пари!!!!!!
 • Кобрата
  Отговор
  4 13:54  16.02.18
  За кокошка, няма прошка, за милиони, няма закони! Това е истината! Няма да ходят да залавят хора като Цветан Василев и Делян Пеевски например, а ще опандизват кокошкари за 5 монети...

Напиши коментар:


Публикувай