2 415 7

Задържаха бивш легионер, барикадирал се и стрелял по полицаи

Стрелецът е безработен, но преди няколко години бил част от Френския чуждестранен легион

Венцислав Михайлов

Полицията задържа 35-годишен мъж, барикадирал се в дома си в тополовградското село Орешник в продължение на 24 часа и стрелял по униформените.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР след успешно проведена спецоперация.

Вчера полицейски екип потърсил за справка по прокурорска преписка жителя на селото, чието име не се съобщава. Той обаче отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и възпроизвел изстрели с огнестрелно оръжие.

Едва тази вечер около 18.30 часа мъжът е задържан. В акцията са участвали барети.

Стрелецът е безработен, но преди няколко години бил част от Френския чуждестранен легион, съобщи Нова телевизия. Търсели го заради преписка за кражба.

По-рано за полицейската акция потвърди кметът на селото Тодорка Арнаудова. Къщата, в която се намирал мъжът, е в края на селото и не е имало опасност за останалите хора, каза тя пред bTV.

Засега не е ясно какви точно са били мотивите на мъжа, имал ли е разрешително за оръжие и какво е психичното му състояние.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тадев
  Отговор
  1 08:40  21.02.18
  Да му бяха връчили призовка
 • Ама моля ви
  Отговор
  2 08:40  21.02.18
  Всеки торбалан бил легионер....
 • Робот
  Отговор
  3 09:01  21.02.18
  Щом е останал жив , значи се е предал доброволно. Баретите могат да заловят единствено човек със здравословните проблеми на Стивън Хокинг и то, ако не е въоръжен.
 • мисля си
  Отговор
  4 12:14  21.02.18
  "Великите" спец части се правят на мъж на човек с очевидни психически проблеми,явно човека се е предал доброволно защото иначе кой знае барети щяха да са в болницата а това че плашат стадото със страшните легионери е направо жалко,легионерите са просто наемни войници,нищо повече,не те са лошите ,те са просто хора принудени да си търсят препитанието в чужда държава и там да търпят унижения.Мутрите и милиционерите имат нужда от някой на когото да направят лош за да се изкарат добри но ако им се вържете значи не сте по добри от тях.
 • ZAngador
  Отговор
  5 12:37  21.02.18
  Глупости приказвате всички... наемни убийци, мачкани... без да знаете приказвате...
 • 4321
  Отговор
  6 16:04  21.02.18
  Добре,че се е предал
 • иван
  Отговор
  7 16:47  21.02.18
  Добре,че се е предал иначе пак шеше да има гръмната барета

Напиши коментар:


Публикувай