Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 08:04 3 135 7

Задържаха бивш легионер, барикадирал се и стрелял по полицаи

  • орешник-
  • арест-
  • мъж

Стрелецът е безработен, но преди няколко години бил част от Френския чуждестранен легион

Полицията задържа 35-годишен мъж, барикадирал се в дома си в тополовградското село Орешник в продължение на 24 часа и стрелял по униформените.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР след успешно проведена спецоперация.

Вчера полицейски екип потърсил за справка по прокурорска преписка жителя на селото, чието име не се съобщава. Той обаче отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и възпроизвел изстрели с огнестрелно оръжие.

Едва тази вечер около 18.30 часа мъжът е задържан. В акцията са участвали барети.

Стрелецът е безработен, но преди няколко години бил част от Френския чуждестранен легион, съобщи Нова телевизия. Търсели го заради преписка за кражба.

По-рано за полицейската акция потвърди кметът на селото Тодорка Арнаудова. Къщата, в която се намирал мъжът, е в края на селото и не е имало опасност за останалите хора, каза тя пред bTV.

Засега не е ясно какви точно са били мотивите на мъжа, имал ли е разрешително за оръжие и какво е психичното му състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тадев

    12 1 Отговор
    Да му бяха връчили призовка
  • 2 Ама моля ви

    8 4 Отговор
    Всеки торбалан бил легионер....
  • 3 Робот

    21 1 Отговор
    Щом е останал жив , значи се е предал доброволно. Баретите могат да заловят единствено човек със здравословните проблеми на Стивън Хокинг и то, ако не е въоръжен.
  • 4 мисля си

    11 1 Отговор
    "Великите" спец части се правят на мъж на човек с очевидни психически проблеми,явно човека се е предал доброволно защото иначе кой знае барети щяха да са в болницата а това че плашат стадото със страшните легионери е направо жалко,легионерите са просто наемни войници,нищо повече,не те са лошите ,те са просто хора принудени да си търсят препитанието в чужда държава и там да търпят унижения.Мутрите и милиционерите имат нужда от някой на когото да направят лош за да се изкарат добри но ако им се вържете значи не сте по добри от тях.
  • 5 ZAngador

    5 0 Отговор
    Глупости приказвате всички... наемни убийци, мачкани... без да знаете приказвате...
  • 6 4321

    6 0 Отговор
    Добре,че се е предал
  • 7 иван

    9 0 Отговор
    Добре,че се е предал иначе пак шеше да има гръмната барета