Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 10:46 7 694 11

Откриха убит мъж, сигнализирал, че внучките му живеят заключени

  • убит-
  • сигнал-
  • деца

3 момичета, които никога не са ходили на училище, са открили полицията и социалните в столичния ж.к. "Люлин". Дядо им пък е бил убит, след като алармирал за тях

87-годишният Стефан Янев е намерен убит вчера в блок 741 в столичния квартал „Люлин”. Той е обявен за издирване на 12 февруари. Пенсионерът изчезва, след като разкрива в предаването "Съдебен спор" по Нова телевизия, че трите му внучки са живеели в тотална изолация и са държани под ключ от родителите в апартамента им с години. Момичетата не са контактували с никого.

Тялото на възрастния мъж е открито на общ балкон на блока срещу апартамента, в който живее дъщеря му със съпруга си и трите им дъщери.

Децата никога не са посещавали училище и фактически са били заложници на родителите си, които „не харесвали българското училище”. Вчера дъщерята и зетят на убития Стефан Янев, които са адвентисти, са задържани.

Директорът на „Социално подпомагане” – Люлин Димитрийка Цанова заяви, че техен служител дошъл в апартамента, в който са били затворени децата, след като получават сигнал от журналисти. Опитите да се достигне до семейството и децата обаче били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните, които търсят помощ от МВР и прокуратурата, пише "Дир.бг".

Когато служителите най-накрая успяват да влязат в апартамента установяват, че трите момичета са живеели в много лоши условия.

"Семейството явно е живяло в една стая, където имаше един диван и едно легло, имаше много дрехи, беше разхвърляно", обясниха социалните.

Те признават, че преди около пет години съседи на семейството са подали сигнал, че децата не ходят на училище, но и тогава социалните служители не успяват да осъществят контакт с родителите.

"Децата ще бъдат изведени от семейството. Днес очакваме да ни бъдат предадени и да започнем работа с тях", допълни Цанова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жоро

    37 0 Отговор
    Значи получават сигнал. оказва се верен но 5 години няма последици. Ама и силно вярващите са за бой. Като си промит мозък това значи ли, че трябва и децата си да обричаш на същото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Салам Алеко

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Pompev":

    Няма да се учудя!

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Я изкарай Гано

    5 9 Отговор
    Ще я приемем тази конвенция господа журналисти, спрете се. Спрете ни излага пред Европата, ние си знаем какъв сме кенеф, знаем, че ТУК никоя инстутуция не работи, под предлог, че са с ниски доходи. Ама на бате Бочо вода подливате, той вече се вижда начело на Европата, вие сега български изродщини. Това е България, като нея друга няма...
    И съвсем нормално е да е имало сношения, 1мъж с 4жени, пък било то и адвентист. Явно и дъртия е поискал от агнешкото. :) (...всички сме повредени, няма спасение...)
  • 6 Мимето

    11 1 Отговор
    Дядото е спасил живота на децата с живота си.Поклон!Как ли са живели милите.

    Коментиран от #11

  • 7 Димитър Кънев

    3 0 Отговор
    Хайде стига глупости не им били съдействали.Нима държавата няма инструменти за да приложат закона аз мисля,че има но няма желание от Защита на децата да си свършат работата.Преди години аз се обърнах с молба към структурата в Козлодуй но те ми казаха нещо като чакай ще видим какво ще стане в невъобразимо бъдеще.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 един

    6 0 Отговор
    Не разбирам защо нещата се преиначават. Който е гледал СЪДЕБЕН СПОР, знае как стоят нещата. Убитият възрастен човек, бивш военен, беше завел дело в предаването затова че дъщеря му не плаща режийни разноски за жилището, в което живее със семейството си. Човекът живееше в някакво село, а дъщеря му изпращала сметките да ги плаща той. Жоро Игнатов отиде на мястото и там се разбра, че внучките на човека са в пълна изолация, не посещават училище, а майка им, подобна на дива свиня, е луда. Рева, крещя, пищя, изведе нещастните момичета облечени в някакви дрипи, мъжът й обясняваше как стоят нещата. Бившият военен беше убит, защото беше в безизходица, не можеше да плаща сметките на дъщеря си. Пълна мизерия, ужасяваща дъщеря, семейство в пълна изолация, секта, която не поема отговорност за действията на членовете си, да не говорим за полицията и социалните! Някакви самодоволни гримирани жени си измиваха ръцете, не можели нищо да направят, полицаите пък седели пред вратата на жилището, докато човекът издъхвал, страхотна история! По нашенски!
  • 10 Мирела

    2 0 Отговор
    И така не беше.Журналистите винаги си смучат от пръстите,поне да бяха изгледали Съдебен спор,дори това не... След като бяха снимали епизода,на самото предаване дядото щеше да се явява лично и не дойде,а телефонът му даваше свободно. Отишли са след това пак на адреса,то нали се снима седмица две назад.Та и това излъчиха в епизода.Жоро беше с екипа плюс полиция. Полицаите отвориха,вътре беше страшен бардак,мръсно,разхвърляно,но нямаше никой. Къде са се изнесли не се знаеше. Предполагаше се,че на дядото е взет тел.и е извадена картата. Всички се надявахме,да не му се е случило нещо с тия луди. Тогава не дадоха полицаите да влизат в това помещение,което е горяло и от което има излаз към обща за етажа тераса. Но е логично,да са погледнали и там,няма логика да не са. Ако дядото е изведен преди "процеса" в Съдебен спор,да не плямпа много и да ги излага,добре. И известно време е върнат след това там жив, и убит в това стаиче или донесен и подхвърлен ( не се носи лесно труп посред нощите от двама човека) Целият вход беше уведомен за тия циркове по време на снимките и не знам дали живущите биха си отваряли очите,но да бяха сложили една кука в кола(или в онова стаиче ако щеш) да дебне,защото всички подозираха какво ще стане и е станало. Предаването се излъчваше в реално време,имаше апели, във форума се молехме и стискахме палци,поне това да бяха прочели журналистите, а не да пишат глупости. И ако бяха се задействали,още тогава може би дядото още щеше да е жив,защото
  • 11 Съмнявам се

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мимето":

    За мъртвите или добро или нищо....
    Но в името на истината:
    Но... темата в съдебен спор беше неплащането на сметки и съдебна делба на жилището... не децата... сигналите за децата май са подавани от съседи не чух да е подаван сигнал от дядото. А е трябвало.... ((((( 100 сигнала да подаде (((((
    Водещия ако не беше попитал за децата... останах с впечатление че не знаеше за тях... т.е. не му беше казано .... не и както за 8хил. Лева за парно... още тогава ми стана странно .... че те са основния поставен проблем ...
    Скотска история.
    Чудя се тези деца личен лекар нямат ли??!! Поне... той защо не е сигнализирал ...