Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 09:17 4 464 13

За януари: 165 задигнати коли, 9 открити. Разфасоват ги за миг!

  • кражба-
  • коли-
  • кат-
  • полиция-
  • мвр

За луксозните апашите искат откуп, средният клас отива за скрап

МВР е намерило само 9 от 165 откраднати коли, които са изчезнали през януари в страната. Това сочат последните данни на вътрешното министерство, според които успехът при разкриването на тези престъпления е малко над 5%.

"Краде се всичко, за което има пазар. Луксозни коли се крадат за откуп. Средният клас автомобили се задигат, за да се разфасоват, а най-евтините направо се продават за скрап.

Забелязва се, че много крадци идват на територията на столицата, за да отмъкват коли, които след това препродават. Работим и с други дирекции на полицията и така ги залавяме. Ние правим операции от много време и те дават резултат. Голямо влияние има именно добрата комуникация със съседните дирекции. Това оказа силно влияние и на оперативната обстановка", обясняват от столичната полиция за в. "Монитор".

Според експертите повечето от колите се разглобяват минути след като са били откраднати.

Това става в гаражи в покрайнините на столицата, а още същия ден авточастите заминават в скривалища или по морги.

Причината за бързата работа на крадците е, че докато автомобилът бъде обявен за откраднат и работата по разкриването му е започнала, те вече ще са го разпродали на части.

Това е и един от факторите, които влияят за ниската разкриваемост на тези престъпления. Често полицаите просто няма какво да намерят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско Маринов

    71 1 Отговор
    Черпя ви всички с песента ,,родната полиция ни пази"

    Коментиран от #7

  • 2 Бат Мишо

    49 1 Отговор
    е как да не и дигнеш заплатите на такъви полицаи на такиви работари
  • 3 Чичо Митко

    50 1 Отговор
    "Работим и с други дирекции на полицията и така ги залавяме. Ние правим операции от много време и те дават резултат" - Смятай кви резултати, кво нещо ....
  • 4 Иванчо l-ви

    23 2 Отговор
    Еееее разфасовали ги за миг хахахаха
    Сигурно стоят по няколко седмици на платен паркинг докато им намерят пазар
    Как се продава един автимобил на части за няколко часа бе...?
  • 5 ДДД

    9 0 Отговор
    а сега де втасахме я
    аз мислех че съм защитен а то:(
    Публикувано във факти.бг: а най-евтините направо се продават за скрап.
  • 6 onlyhonda

    18 2 Отговор
    Мегапартс, основен купувач. Автоморги, много лесно може да се оправи всичко. Тотален контрол. За всяка част трябва да имаш документ от коя кола е рама и така нататък. Толкова е лесно, но всичко е оплетено като свински черва. Куките им плащат, мафията плаща на Тиквоча да не ги закача. Все по-цивилизовано става. Лошото е , че изчезват и коли с каско. Познати не си намериха една сутрин джипа пред блока. Тойота не е и нова да кажеш!!! Спете спокойно и се молете в държавата на Тиквоча или през 2 часа караул цялото семейство!!!
  • 7 Темида

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Веско Маринов":

    И да ги хванат съда ги пуска след час. Не, че казвам, че работят де :)
    Ама проблема ОСНОВНИЯ е в СЪДА!!!!!!!!!!!!
  • 8 не знаещ

    23 0 Отговор
    95% от крадените коли отиват в Перник и околните села за разфасоване.Това е голяма тайна и никой не я знае,най-малко пък полицията.Те сигурно ги търсят в Ямболско,затова не ги намират.
  • 9 Duk

    12 1 Отговор
    Питам ,за кой ли път вече . Защо не се промени закона и за кражба на кола,твърдо 10 години.затвор.Докога ще ни ограбват,тези изроди?
  • 10 къде ми е колата

    10 0 Отговор
    Работим и с други дирекции на полицията и така ги залавяме. Ние правим операции от много време и те дават резултат цели 5% а ако нямаше полиция около 8%!!
  • 11 Бат Сали

    7 3 Отговор
    Колкото повече откраднати и расфасовани коли, толкова по чист ще бъде въздухъа в София. Това са новите "мерки" на СО за бирбата със замърсения въздух!
  • 12 Ади де

    0 1 Отговор
    Правилно
  • 13 Полицая

    0 1 Отговор
    Дреме ми на шнура..............ся си пея песента Ох баня ох кеф.....селската баня голям кеф.........