3 306 7

Баща даде сина си на друг мъж, той се възползва от детето

Мартин Христов

Районен съд - Варна осъди 34-годишен мъж за хомосексуални действия на полово удовлетворение с малолетен.

34-год. Л. Г. е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от социалните служби и училището, където учело 12-годишното момче. Подсъдимият бе признат за виновен по двете повдигнати му обвинения - за самоволно прибиране през юни 2015 г. на чуждо малолетно дете, с намерение да го използва за безнравствени цели /престъпление по чл.185 ал.2 от НК/, както и за действия на полово удовлетворение с малолетно лице от същия пол /по чл.157 ал.3 от НК/. Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление, в периода от юни 2015 г. до 3 февруари 2016 г., като подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор.

Родителите на пострадалото момче били разделени, като той останал при баща си във Варна. Поради липса на адекватни грижи и упражнявано физическо насилие, детето често оставало да нощува в семейството на свои приятели. Там то се запознало с подсъдимия, който впоследствие предложил на бащата на момчето да го вземе да живее у тях. Така от юни 2015 г. детето заживяло в апартамента на 34-годишния мъж, съвместно обитаван с негови роднини, като спяло на общо легло с подсъдимия. Именно там 12-годишното момче започнало да търпи посегателства спрямо половата си неприкосновеност, но било принудено да си мълчи за случващото се, тъй като подсъдимият се стараел да задоволява всички потребности на малолетния от дрехи, играчки, храна или принадлежности за училище.

Делото в Районен съд - Варна беше разгледано по общия ред, като малолетният, чрез назначения си особен представител, встъпи в ролята на частен обвинител в процеса. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 34-год. Л.Г. да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Към наложеното съдът присъедини и наказание "глоба" в размер на 500 лева. В негова тежест са направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Варна. Мотивите към съдебния акт ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сенко
  Отговор
  1 13:20  23.02.18
  Изпратете ми и бащата и другия. Няма да се гавря с тях. ОБЕЩАВАМ
 • изверги на всеки километър
  Отговор
  2 13:24  23.02.18
  3 години за изнасилване на ДЕТЕ!? Сега лумпени, разбирате ли, защо е необходима Истанбулската конвенция?

  Коментиран от #4, #6

 • БХК
  Отговор
  3 13:27  23.02.18
  СИГАНИИИИИИ
 • Анонимен
  Отговор
  4 14:21  23.02.18

  До коментар #2 от "изверги на всеки километър":

  А какво ще попречи на "такива" да се внедрят в ГРЕВИО? Тогава и да не даваш ще ти взимат детето с заповед и нищо не може да ги спре тъй като ще имат над национален имунитет!
 • 5 22:47  23.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пратеници на САТАНАТА
  Отговор
  6 23:24  23.02.18

  До коментар #2 от "изверги на всеки километър":

  Ами нали това е целта на тази конвенция,да се работят безнаказано всички педофили и други изчадия....
 • впечатлен
  Отговор
  7 18:19  26.02.18
  Много ми харесва заключението, което се мъдри на всяка подобна статия, а именно - присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок. Днес прочетох и как убийците на възрастния човек, пребит до смърт от собствената си дъщеря, били задържани, макар че тя настоявала да я освободят, защото се била занимавала с музика и учениците й я чакали да им преподава, а задържането подлежало на обжалване. Защо не я пуснат, що съседи има за пребиване до смърт?! Както е тръгнало, държавата ни ще бъде съдена от европейския съд за безхаберие, некадърност и некомпетентност на институциите, които трябва да се борят с престъпността. Доколкото разбрах, това е споменато в толкова "нежеланата от българите Истанбулска конвенция". Някой обаче трябва да понесе строго наказание за зачестилите безцеремонни престъпления. Щом извършителите биват освобождавани, да отговаря държавата. Големите заплати на вечно протестиращите полицаи, привилегиите, многото заплати при пенсиониране, май не са никакъв стимул. Ама никакъв! Вземаш парите, гледаш нхално, цинично и безочливо и просто не ти пука!

Напиши коментар:


Публикувай