3 818 10

8 г. затвор за джобния Кольо, изнасилил варненка в дере

Мария Атанасова

Пет месеца, след като е бил предаден на съд за изнасилване на жена от Районната прокуратура във Варна, опасният рецидивист Кольо Панайотов, с прякор Джобният Кольо, получи наказание 8 години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, съобщава сайтът Варна 24.

Подсъдимият признал вината си за извършеното престъпление по член 152, ал. 3, т. 5 от НК. Така съдебният състав му наложил наказание 12 години лишаване от свобода. След редукция с една трета съдът определил 28-годишният Кольо да изтърпи 8 години ефективно в затвор. Уважен е бил и гражданският иск на пострадалата от 1000 лева, които жертвата платила за лечение на получената пареза след престъплението.

На 8 август 2017 г. около 5 часа сутринта пострадалата 56-годишна жена вървяла към автогарата във Варна, откъдето трябвало да вземе автобус до работното си място. В нейната посока се движел непознат мъж. В района имало много улични кучета, който започнали да лаят срещу минувачите. Това станало повод 28-годишният мъж да заговори варненката и дори да й предложи помощ срещу евентуално нападение на бездомните кучета.

В следващия момент Кольо се обърнал рязко към жената, попитал я дали има семейство и деца. Заявил й, че трябва да отиде с него. Пострадалата решила, че мъжът има намерение да я обере, и побягнала по металния мост над канала. Подсъдимият я настигнал, изтикал я в края на моста и я бутнал по склона на канала, дълбок 3 метра. Там поискал да прави секс с уплашената жена. Тя се съпротивлявала и започнала да вика, но никой от живеещите в къщите наоколо не се отзовал на виковете й. Не можела сама да излезе от бетонното корито на канала.

Телефонът й започнал да звъни, но насилникът забранил да отговори на повикването. Въпреки съпротивата й, Кольо успял да изнасили жената. След гаврите той й заповядал да се облече и я извел от бетонното корито на канала през място, откъдето можело да се мине. Веднага след това насилената подала сигнал на тел. 112.

Назначената по делото съдебно-медицинска експертиза установила множество травматични увреждания по тялото на пострадалата 56-годишна жена, които обусловили временното разстройство на здравето й. Резултатите от дактилоскопната и ДНК-експертизата по делото уличили категорично извършителя на престъплението.

Подсъдимият Кольо е осъждан многократно за престъпления срещу собствеността. От началото на досъдебното производство той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража", взета с определение на Варненския районен съд, потвърдено и от Окръжния съд.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ххх
  Отговор
  1 10:30  24.02.18
  8 години,това е подигравка със българските граждани! Правосъдието ни е под всякаква критика.Вчера беше публикувана подобна статия от съседна Турция,там за подобно нещо са дали 24 или повече години.За такива изверги кастрация и да не си помисли повече за жена.
 • бай оня
  Отговор
  2 11:52  24.02.18
  Eгати идиота, да изнасилва 56 годишна. А иначе 8 години не са малко, ако ги излежи всичките де и то не в някакво общежитие дето да излиза в "отпуска" а да е постоянно в кауша.
 • гоги
  Отговор
  3 14:27  24.02.18
  А дано си излежи присъдата но надали!
 • Хахо
  Отговор
  4 18:48  24.02.18
  Защо никой не е помогнал от околните къщи?Това е психологията на Варненци - страхливи Д*пета,криещи се от проблемите.Срам и позор.

  Коментиран от #9


 • 5 00:35  25.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • радев
  Отговор
  6 07:34  25.02.18
  КАСТРАЦИЯ
 • Кака Миша
  Отговор
  7 11:22  25.02.18
  Съседите са били заети с вечерята!
 • Кака Миша
  Отговор
  8 11:24  25.02.18
  За мъжете без коментар но как жени поне неса се намесили да помогнат.
 • vasik atanasova
  Отговор
  9 23:29  25.02.18

  До коментар #4 от "Хахо":

  съгласен съм с тебе но защо само варненци народа е такъв
 • ЦЗИ
  Отговор
  10 14:28  26.02.18
  На, колкото години, е толкова пъти да го посетят отзад ами тъй де.

Напиши коментар:


Публикувай