Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 20:15 5 687 7

Заложническа драма във Велинград

  • велинград-
  • заложник-
  • мъж-
  • пушка

Полицията задържа пиян и тежко въоръжен мъж

Въоръжен мъж се барикадира в къщата си във Велинград, като преди това нападна сестра си и заплаши с пушка охранител, съобщава бТВ.

След операция, продължила часове, той беше задържан, а в дома му беше открит цял боен арсенал, като за нито едно от оръжията мъжът не е имал разрешително.

През цялото време с него е била и дъщеря му, която е в пети клас. Момичето е станало свидетел и на нападението над леля ѝ.

Рано тази сутрин Георги Табаков нахлул с пушка в жилището на сестра си, докато тя спи, скарали се за имот и я набил.

Жената успяла да натисне паник-бутона на охранителната фирма. Пристигналият на място охранител обаче бил посрещнат от Табаков със заплахи и насочена пушка.

Нападателят се оттеглил необезпокояван в жилището си на другия край на града и се затворил вътре.

„Беше разпоредено да бъде отцепен районът и да бъдат поставени секретни постове“, разказа пред bTV старши инспектор Мирослав Янушев, зам.-началник на РПУ-Велинград.

Табаков обаче бил задържан изненадващо.

„След около час и половина чакане той слезе да си вземе дърва от дърварника и беше задържан светкавично от колегите. Не оказа съпротива“, разказа Янушев.

В дома на мъжа открит цяла незаконен арсенал – три пушки, взривно вещество с шнур, преправена пушка със заглушител. Той е имал разрешително за оръжие, но то му е било отнето преди година.

Проверка с дрегер на Табаков е установила 3,5 промила алкохол.

Съседи казват, че той е безработен, но разполага с пет автомобила и се заяжда с хората.

Засега дъщеря му остава при баба си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майко майко майко

    12 1 Отговор
    Как обичат да драматизират само.Човека са напил и са прибрал,заключил разбира се и като излязъл да си вземе дърва го хванали.МВР ако не за друго то поне става за смях.ХАХАХАХАХАХА
  • 2 Зехтин помаче

    2 0 Отговор
    Браво на радио сот
  • 3 БЯС

    2 7 Отговор
    Толко не можаха да му пуснат един куршум на този, ами трябваше да го задържат само, за да го пуснат след 2 дни!
  • 4 чалма тв

    4 0 Отговор
    това е ежедневие, нормални неща, особено за имоти, чак пък драма. Драма е в САЩ, когато някой келеш трепи съученицити си.
  • 5 ИВАН

    3 0 Отговор
    Леле, леле, лелеееее ... какво го направиха нещастния човечец - една обикновена семейна и не много голяма драма, се превръща в ... сега го излагат човека, и го унижават, вместо да му помогнат, а за оръжията - направо смях, ами всяка мутра има много повече, ама тях не ги пипат, щото са техни хора ... отврат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.