25 Февруари, 2018 08:11 11 591 8

Столични полицаи гониха автокрадци, хванаха ги във врачанско село

  • гонка-
  • полицаи-
  • автокрадци

Преследване с участието на столични полицаи и крадци на леки автомобили завърши с арест в мездренско село, съобщи BulNews.bg. Цялата операция е реализирана от СДВР и по тази причина информацията за нея е непълна. Знае се обаче, че умишлено не е искана помощ от колегите им във Враца.

Гонката започнала в сряда вечерта, когато двама врачани откраднали „Ситроен“ от София. Бригадата била наблюдавана и следена до неуточнено на този етап село край Мездра, където двамата бандити били арестувани.

Оказало се, че единият от тях е стар познайник на полицията. Арестуваният се оказал врачанинът Генади Гергинов, който през 2015 г. бе заловен с крадена кола във врачанското село Паволче. Тогава той не издържа в ареста и натопи свой авер за престъплението. Въпреки това Гергинов получи условна присъда от 1.5 г. с 3 г. изпитателен срок, който тече в момента.

Случайно или не, вторият арестуван при гонката в сряда вечерта, е от Паволче.

Още същата нощ двамата са били закарани в ареста в София и към момента все още са там. За успешната акция няма никаква официална информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqqq

    95 2 Отговор
    Такъв като го хванеш му трошиш ръцете с чук. Защото тези боклуци капка съвест нямат. Човекът теглил заем да си купи кола с което става роб на банките за години, и идва един такъв боклук, и му я открадва за части. За това хваните ли автокрадец никаква милост. Задължително трошене на ръцете, за да не може да пипа вече.
  • 2 БАЙ ГАН4О

    15 34 Отговор
    Не е баш така те крадат от богатите ,които също крадат и то по много

    Коментиран от #3, #4

  • 3 справедливост

    43 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

    А бе ти наистина си си един Ганчо. Кой богат си купува ситроен бе? Ти ги оправдаваш ли, какво? Да не се изживяваш като Робин Худ? Пфууу. Размърдай си малко сурватката в главата.
  • 4 гост

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

    Значи да си богат е лошо така ли?Само да кажа че и за това се иска дупе и то стегнато дупе!
  • 5 Ммм да

    21 0 Отговор
    При хан Крум не са чупили ръцете на крадците, а са ги рязали направо. Счупените кости зарастват, но отрязаните не порастват отново. Достигналите до нас исторически данни говорят, че тази мярка е имала ефект. Не е много демократична, но е ефективна. Сега на този боклук дали ще му дадат ефективна присъда или ще получи поредната условна? И дали ще му дойде акълът в главата или просто ще стане по-внимателен при следващите кражби?
    Последните статистика са красноречиви - крадците си остават крадци, защото така е по-лесно. Особено когато ръцете са си на мястото.
  • 6 Защо

    21 1 Отговор
    Защо, след като са извършили подобно престъпление през 2015 г., не са в затвора, а с условна присъда?
    Кой е обявил присъдите?
    Медиите да си свършат работа и да проучат въпроса, иначе са пропиляни усилия на МВР и съдебната власт. Пропиляни средства на българските данъкоплатци за издръжка на слабо действаща съдебна система.
  • 7 Белене

    8 0 Отговор
    Белене трябва да се отвори и там на прасетата
  • 8 от Паволче

    1 0 Отговор
    " Знае се обаче, че умишлено не е искана помощ от колегите им във Враца."
    Да се сетим ли защо ))) В полицията винаги има "някоИ" клетки дето са ракови и закрилят престъпниците...
    Не че неподкупния и справедлив български СЪД, няма да ги пусне отново с условна както и предния път (((