11 038 8

Столични полицаи гониха автокрадци, хванаха ги във врачанско село

Мартин Христов

Преследване с участието на столични полицаи и крадци на леки автомобили завърши с арест в мездренско село, съобщи BulNews.bg. Цялата операция е реализирана от СДВР и по тази причина информацията за нея е непълна. Знае се обаче, че умишлено не е искана помощ от колегите им във Враца.

Гонката започнала в сряда вечерта, когато двама врачани откраднали „Ситроен“ от София. Бригадата била наблюдавана и следена до неуточнено на този етап село край Мездра, където двамата бандити били арестувани.

Оказало се, че единият от тях е стар познайник на полицията. Арестуваният се оказал врачанинът Генади Гергинов, който през 2015 г. бе заловен с крадена кола във врачанското село Паволче. Тогава той не издържа в ареста и натопи свой авер за престъплението. Въпреки това Гергинов получи условна присъда от 1.5 г. с 3 г. изпитателен срок, който тече в момента.

Случайно или не, вторият арестуван при гонката в сряда вечерта, е от Паволче.

Още същата нощ двамата са били закарани в ареста в София и към момента все още са там. За успешната акция няма никаква официална информация.

Враца / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • qqqqqq
  Отговор
  1 08:23  25.02.18
  Такъв като го хванеш му трошиш ръцете с чук. Защото тези боклуци капка съвест нямат. Човекът теглил заем да си купи кола с което става роб на банките за години, и идва един такъв боклук, и му я открадва за части. За това хваните ли автокрадец никаква милост. Задължително трошене на ръцете, за да не може да пипа вече.
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  2 10:31  25.02.18
  Не е баш така те крадат от богатите ,които също крадат и то по много

  Коментиран от #3, #4

 • справедливост
  Отговор
  3 10:55  25.02.18

  До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

  А бе ти наистина си си един Ганчо. Кой богат си купува ситроен бе? Ти ги оправдаваш ли, какво? Да не се изживяваш като Робин Худ? Пфууу. Размърдай си малко сурватката в главата.
 • гост
  Отговор
  4 11:48  25.02.18

  До коментар #2 от "БАЙ ГАН4О":

  Значи да си богат е лошо така ли?Само да кажа че и за това се иска дупе и то стегнато дупе!

 • Ммм да
  Отговор
  5 14:38  25.02.18
  При хан Крум не са чупили ръцете на крадците, а са ги рязали направо. Счупените кости зарастват, но отрязаните не порастват отново. Достигналите до нас исторически данни говорят, че тази мярка е имала ефект. Не е много демократична, но е ефективна. Сега на този боклук дали ще му дадат ефективна присъда или ще получи поредната условна? И дали ще му дойде акълът в главата или просто ще стане по-внимателен при следващите кражби? Последните статистика са красноречиви - крадците си остават крадци, защото така е по-лесно. Особено когато ръцете са си на мястото.
 • Защо
  Отговор
  6 16:10  25.02.18
  Защо, след като са извършили подобно престъпление през 2015 г., не са в затвора, а с условна присъда? Кой е обявил присъдите? Медиите да си свършат работа и да проучат въпроса, иначе са пропиляни усилия на МВР и съдебната власт. Пропиляни средства на българските данъкоплатци за издръжка на слабо действаща съдебна система.
 • Белене
  Отговор
  7 18:41  25.02.18
  Белене трябва да се отвори и там на прасетата
 • от Паволче
  Отговор
  8 14:36  26.02.18
  " Знае се обаче, че умишлено не е искана помощ от колегите им във Враца." Да се сетим ли защо ))) В полицията винаги има "някоИ" клетки дето са ракови и закрилят престъпниците... Не че неподкупния и справедлив български СЪД, няма да ги пусне отново с условна както и предния път (((

Напиши коментар:


Публикувай