28 Февруари, 2018 12:02 2 553 5

Разследват сделка за 1,2 млн. лева в община Перник

  • перник-
  • община-
  • далавера

Спецпрокуратура е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка от длъжностно лице, от която община Перник е ощетена с огромна сума.

Повод за започване на разследването е доклад от АДФИ за извършена финансова инспекция на община Перник за периода 2011-2016 г., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента е установено, че на 09.09.2014 г. от общината е било възложено кризисно сметосъбиране и сметоизвозване на търговско дружество, на което е изплатена сумата от 1 258 260 лева. Освен че не е бил извършен анализ на цените и услугите, предложени от това дружество, посочената сума е била изплатена без в протоколите за приемане на свършената работа да е бил посочен район на изпълнение и без към тези протоколи да са били приложени документи, удостоверяващи реално извършените действия.

Същевременно към този момент общината е изплащала възнаграждение за същата дейност по сметосъбиране и сметоизвозване на друго дружество, с което е имала действащ основен договор. По основния договор е заплатена сумата от 495 168 лева.

Към настоящия момент се изземват документи от Община Перник, която оказва пълно съдействие на разследващите органи.

С предварително разрешение на Специализирания наказателен съд се претърсват жилища и офиси на фирми, уточниха от прокуратурата.

Тогава временно кмет е била Илонка Никифорова, а след това за поста е избран Иван Иванов, припомня Дарик радио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сапунар

    1 1 Отговор
    Перник си е цвете.Кога ще и дойде реда на община Ковачевци
  • 2 про кур ор

    2 1 Отговор
    А фандъкова кога ще арестуват.То ако става дума за неизгодни сделки ,няма да останат кметове и министри.Прокуратурата пак доказа че работи избирателно и поръчково,да замажат и да покажат че уж работят и се борят с корупцията а всъщност получават процент от всяка сделка тия в перник явно не са се отчели при дебелия и следва наказание ,другите да си правят сметката,че в за съдиите незнам дали имат къщи в гърция но прокурорите не са по назад.
  • 3 МСМ

    6 0 Отговор
    В пернишката община,когото и да арестуват - ще има за какво.Която и сделка да разровят ще замирише на корупция
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Всичко е наред , - виновни няма !!! Щом е над 1 милион!!!