2 950 4

Пребитият от футболист Илия излезе от реанимация

Екшънът се разигра в ранните часове на 11-и февруари

Мария Атанасова

18-годишният Илия Стоянов, който се бореше за живота си след нанесен побой пред бургаска дискотека, излезе от реанимация, съобщи "Флагман".

Екшънът се разигра в ранните часове на 11-и февруари. Сигналът обаче е подаден три дни по-късно, когато Илия се влошава и е приет в болница вследствие на травмите. Обвинен за нападението е футболната надежда Радостин Нгуен, който след инцидента изчезва, а след като е обявено, че се издирва, той сам отива в столично Второ РУП, придружаван от майка си.

Ден преди да се предаде Нгуен представя пред спортния сайт "Спортал" неговата версия, а именно, че е жертва на шантаж. Пострадалият го изнудвал за пари, като футболистът представя дори и скрийншот.

Не такава е обаче версията на пребития Илия, който повече от 10 дни лежа в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, където лекарите се бореха за живота му.

"Излязох от дискотеката и отвън чаках мой приятел да дойде, за да си хванем такси. През това време чух, че имаше разправии между едно момче и охранители на нощния клуб. Опрях се на стената и си гледах телефона. Изведнъж усетих силни удари по лицето му. Дори не разбрах какво се случва", спомня си Илия.

Първоначално момчето си е помислило, че нищо му няма, но впоследствие се влошило. Няколко дни по-късно го приемат в болница, а след това го местят в реанимация, тъй като има кръвоизливи. Илия губи много кръв, живота му е в опасност и обявяват дарителска акция, за да може го спасят. Само за ден стотици се отзовават на апела на близките му.

Илия се свързал с Радостин още в деня на нападението, за да му каже кой е и какво е решил да предприеме. Обвиненият в нападението му се извинява, но не е шантажиран, както твърди. Именно Нгуен предлага пари на Илия, за да потулят случая и да не се стига до съд. Това се вижда и на скрийншотовете от разговора им.

"Той е изпратил до медиите само частта, която на него му отърва. Защо не е предоставил целия разговор, за да може истината да излезе наяве?", пита пострадалият Илиян от болничното легло.

На въпрос защо сигналът за побоя е подаден едва на 14-ти февруари, той отговаря: "Изчаках Илия да се съвземе, за да ми разкаже точно какво е станало. Исках да бъда сигурен, че не е имало конфликт между двамата, а става въпрос нападение без причина".

Илия вече е по-добре, но се чувства отпаднал, хемоглобинът му все още е много под нормата. Вероятно ще остане още няколко дни в болница, след което ще продължи лечението си вкъщи. Доста време ще му отнеме да се възстанови и да се върне отново в класната стая.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тотев
  Отговор
  1 12:46  03.03.18
  ДС-тата разграбиха държавните активи и хората се превърнаха в кучета, а синчетата на ДС-тата са хотелиери

  Коментиран от #2, #3

 • Аааа
  Отговор
  2 13:30  03.03.18

  До коментар #1 от "Тотев":

  Приятел,ти днес пи ли си хапчетата????
 • Аааа
  Отговор
  3 13:30  03.03.18

  До коментар #1 от "Тотев":

  Приятел,ти днес пи ли си хапчетата????
 • Сенко
  Отговор
  4 14:18  03.03.18
  Между другото бяхме забравили за то виетнамец. Къде е той или е поредния,който ще мине между капките.

Напиши коментар:


Публикувай