Last news in Fakti

3 Март, 2018 12:35 3 481 4

Пребитият от футболист Илия излезе от реанимация

  • радостин нгуен-
  • побой

Екшънът се разигра в ранните часове на 11-и февруари

18-годишният Илия Стоянов, който се бореше за живота си след нанесен побой пред бургаска дискотека, излезе от реанимация, съобщи "Флагман".

Екшънът се разигра в ранните часове на 11-и февруари. Сигналът обаче е подаден три дни по-късно, когато Илия се влошава и е приет в болница вследствие на травмите. Обвинен за нападението е футболната надежда Радостин Нгуен, който след инцидента изчезва, а след като е обявено, че се издирва, той сам отива в столично Второ РУП, придружаван от майка си.

Ден преди да се предаде Нгуен представя пред спортния сайт "Спортал" неговата версия, а именно, че е жертва на шантаж. Пострадалият го изнудвал за пари, като футболистът представя дори и скрийншот.

Не такава е обаче версията на пребития Илия, който повече от 10 дни лежа в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, където лекарите се бореха за живота му.

"Излязох от дискотеката и отвън чаках мой приятел да дойде, за да си хванем такси. През това време чух, че имаше разправии между едно момче и охранители на нощния клуб. Опрях се на стената и си гледах телефона. Изведнъж усетих силни удари по лицето му. Дори не разбрах какво се случва", спомня си Илия.

Първоначално момчето си е помислило, че нищо му няма, но впоследствие се влошило. Няколко дни по-късно го приемат в болница, а след това го местят в реанимация, тъй като има кръвоизливи. Илия губи много кръв, живота му е в опасност и обявяват дарителска акция, за да може го спасят. Само за ден стотици се отзовават на апела на близките му.

Илия се свързал с Радостин още в деня на нападението, за да му каже кой е и какво е решил да предприеме. Обвиненият в нападението му се извинява, но не е шантажиран, както твърди. Именно Нгуен предлага пари на Илия, за да потулят случая и да не се стига до съд. Това се вижда и на скрийншотовете от разговора им.

"Той е изпратил до медиите само частта, която на него му отърва. Защо не е предоставил целия разговор, за да може истината да излезе наяве?", пита пострадалият Илиян от болничното легло.

На въпрос защо сигналът за побоя е подаден едва на 14-ти февруари, той отговаря: "Изчаках Илия да се съвземе, за да ми разкаже точно какво е станало. Исках да бъда сигурен, че не е имало конфликт между двамата, а става въпрос нападение без причина".

Илия вече е по-добре, но се чувства отпаднал, хемоглобинът му все още е много под нормата. Вероятно ще остане още няколко дни в болница, след което ще продължи лечението си вкъщи. Доста време ще му отнеме да се възстанови и да се върне отново в класната стая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тотев

    4 2 Отговор
    ДС-тата разграбиха държавните активи и хората се превърнаха в кучета, а синчетата на ДС-тата са хотелиери

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Аааа

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тотев":

    Приятел,ти днес пи ли си хапчетата????
  • 3 Аааа

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тотев":

    Приятел,ти днес пи ли си хапчетата????
  • 4 Сенко

    3 0 Отговор
    Между другото бяхме забравили за то виетнамец. Къде е той или е поредния,който ще мине между капките.