4 Март, 2018 18:02 4 274 2

Дядо Стефан предупредил, че може да бъде убит от зет си

  • люлин-
  • убийство-
  • дядо стефан

Видях тялото на убития. Това заяви пред Нова тв домоуправителят Димитър Бързаков, който е бил с органите на реда, когато тялото на Стефан Янев е било открито.

"Най-лошите ни прогнози се потвърдиха. По тялото му има следи от насилие. Раните бяха само по лицето и главата му", добави той.

Съседка обясни, че в деня на убийството е усетила странна миризма в коридора от препарати за почистване. Според нея Мария явно умишлено е прикривала следите си.

Адвокат Стойко Бърборски е служебен защитник на Мария и Свилен, той бе гост в предаването "Съдебен спор". „Видях се с Мария. Тя казваше, че нищо не знае. Твърди, че не е съпричастна към това убийство. Казва, че разбира обвинението, но не е виновна", заяви той.

„За момента е ясно, че тя е наказателно отговорна и няма как да бъде изкарана невменяема. Не е ясно кой точно обаче е извършил убийството. Мотивите за такова престъпление може да бъдат най-различни. Обществено обаче се знае, че са имали проблеми. Личи, че конфликтът е в семейството. Убит е 4-5 дни преди да бъде открит, според експерти. Експертизите не са готови. Според свидетелски показания обаче това не е така. Явно е убит, когато е бил чут да крещи за помощ на 11 февруари“, каза адвокат Бърборски.

"Престъпно са бездействали полицаите, които са били повикани на сигнал и не са влезли, коментира още юристът.

Стефан имал приятелско семейство от Кочериново, на което често е споделял, че дъщеря му и зет му са способни да го убият.

„Оплакваше се, че ходи по какви ли не институции заради дъщеря си", признава съседката му. Сестрата на Стефан - Елена Зеленкова няма пари да погребе брат си. Жената също е треперела за живота у, защото е подозирала, че дъщерята на Янев е готова да го убие. "Рядко се виждахме с него, но все ми се оплакваше от Мария", признава жената.

"Нямам пари да го погреба, от къде? Тук сега съм в къщата на внучката ми, за да се топля през зимата. Няма как да й искам пари на нея за погребение, неудобно е. Децата няма кой да ги гледа, да ги дадат в дом", казва тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-н Хокинг

    7 2 Отговор
    като се обадят на бърза помощ никога не те взимат на сериозно може да пробва който иска не си взимат работата на сериозно хората зад телефона да им тежи на съвестта тази смърт

    Коментиран от #2

  • 2 Коми

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "г-н Хокинг":

    Това е така защото прекалено много хора се обаждат за глупости, например много роми не ходят в болница за дребни неща ами викат линейка, мислят си че е нещо като домашен лекар