Last news in Fakti

5 Март, 2018 09:05 59 974 121

Зловещи подробности от миналото на Жоро Плъха

  • пловдив-
  • убийство-
  • жоро плъха

Докторът е нямало да се спаси, ако не го е застрелял на място

Жоро Плъха и друг път е имал нападения и е наръгвал хора в Пловдив, научи Блиц от източници на разследването. Бил е осъден на 11 години и преди месеци излязъл от затвора.

Присъдата му е била затова, че е влизал в апартаменти през тераси и е тарашил наред. При един от обирите е надупчил с нож двама възрастни. За щастие те са оцелели.

Случаят с рентгенолога д-р Иван Димитров е идентичен. БЛИЦ научи, че прякорът на доктора е Гаменът, но приятелите му не го използват в негативен аспект, а със симпатия.

Наричат го така от уважение, обясниха негови близки пред БЛИЦ. През годините Димитров на всеки помагал и на всяка болка откликвал. Бил благороден, с избухлив, но справедлив характер. Приятелите му го описват още като родолюбец, който държи винаги на правдата.

Много обичал животните. В двора на къщата си имал магазин, който в момента отдавал под наем. Той бил кръстен на любимото му куче - Прити.

Като лекар бил изключителен професионалист. На никого не отказвал да свърши услуга или да помогне с каквото може, разказаха още неговите познати. Всички те се надяват д-р Димитров да бъде освободен от ареста, защото според тях е защитил живота си, този на жена си и невръстните си деца.

Пред 2-ро РПУ се очаква да се съберат стотици хора, които да протестират и да искат лекарят да бъде освободен от ареста. Смятат, че случилото се със Жоро Плъха е станало при неизбежна самоотбрана.

Все още не е ясно дали докторът е застрелял крадеца в дома си и Плъха е избягал и е починал пред сградата на Областна управа в Пловдив или е имало преследване и последвала стрелба навън. Освен, че Жоро Плъха е наръгал лекаря в крака, той го е наранил с ножа си и по ръката, разказаха още нашите източници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    39 246 Отговор
    Какво правим сега, бе, Венци?
    Почваме с новината,че докторът е застрелял Плъха на място, а завършваме с чуденката - дали пък не го е гонил и след пределите на дома си и там да е станала белята.И нито дума за незаконния пистолет.

    Коментиран от #4, #29, #90

  • 2 Тина

    533 13 Отговор
    Ако във всеки дом има оръжие, сигурно е, че кражбите ще престанат. Браво на д-р Димитров.

    Коментиран от #104

  • 3 Синдикат на Ало измамниците

    406 8 Отговор
    Ти май се застъпваш за ман***а а? Когато скапанат държава не предприема действия да те защитава,взимаш нещат в свои ръце.
    СМЪРТ ЗА БОК***А СВОБОДА ЗА ДОКТОРА!!!!
  • 4 Синдикат на Ало измамниците

    167 8 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    Ти май се застъпваш за ман***а а? Когато скапанат държава не предприема действия да те защитава,взимаш нещат в свои ръце.
    СМЪРТ ЗА БОК***А СВОБОДА ЗА ДОКТОРА!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ключаря

    41 74 Отговор

    До коментар #4 от "Синдикат на Ало измамниците":

    Не, застъпвам се за това, че те манипулират в определена посока, каквато са решили "те", преди тебе!В случая манипулацията съвпада с общественото настроение, но това не я прави по-малко манипулация и то в случая чисто журналистическа предполагам - за да "върви" статията, "да се продава"

    Коментиран от #18, #23, #32

  • 7 mediator37

    266 12 Отговор
    Дори да е незаконно оръжието на доктора, полага му се условна присъда за държане на нерегистрирано оръжие. Законността или незаконността на оръжието не влияе на неизбежната самоотбрана.
    Дератизацията (изтреблението на плъховете) е въпрос на обществена хигиена, а не на наказателното право.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 свидетел

    195 8 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Кой каза, че е негов пистолета? Отне го от нападателите!
  • 9 killer

    227 8 Отговор
    Искренно се надявам да е бил застрелян в къщата на доктора и да е умрял там където са го намерили.Това означава ,че докато е бягял е осъзнавал че живота си отива .БРАВО ДОКТОРЕ!!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оръжейник

    161 8 Отговор

    До коментар #10 от "МАНГАЛ":

    Така е !!! Доктора ще лежи 2 години най-много.Важното е,че една гнусна гнида е получила това което заслужава-екскурзия до Свети Петър.
  • 12 ключаря

    19 95 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Прав си, бе човек, и "синдиката..." е прав, но в случая дразни добавката към заглавието - "ако не го е убил на място - разбирай в дома си - и чак накрая научаваш, че може и да го е гонил извън дома си.А пък ти самият говориш за неизбежна самоотбрана.Каква неизбежна самоотбрана е да стреляш на улицата?
    Отворко,я си представи сега, че докторът е от "новите, не ходилите в казармата и не боравилите с оръжие никога и стреляйки по м.....а уцели детето ти, което се прибира в къщи - друга песен щеше да пееш сега!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 песнопойкин

    195 10 Отговор

    До коментар #12 от "ключаря":

    Отворко,я си представи ,че слизаш до магазина да купиш 10 яйца и бутилка мляко а детето ти е легнало да спи.Влиза некакъв гризач да вземе това което му се "полага" и малкият в тоя момент става щото му се ходи до тоалетна.Гризача изненадан(мислейки ,че в момента е сам) ,а и малкия почва да вика,в безизходица му тегли ножа.Това е реален случай ОТВОРКО,а не хипотеза.Аре ако обичаш си запази "песните" за тебе и ДА НИ Е ЧЕСТИТ ДОКТОРА.
  • 15 Иван

    191 6 Отговор
    Проблема е, че всеки си мисли какво е можело и как е станало. Има само един сигурен факт, че Плъха е бил взлом в дома му. Това трябва да е достатъчно да го гръмнеш като Куче даже и на улицата. Браво на д-р Димитров.

    Ние сме малък, но много прост народ.
  • 16 Справедливост

    98 4 Отговор
    Който краде, Господ го наказва!

    Коментиран от #54

  • 17 некойси

    153 2 Отговор
    Само си представете как щеше да изглежда новината ако плъха беше наръгал фатално доктора, а жената му децата се бяха разбудили и ако беше ликвидирал и тях как щеше да изглежда новината?
    Човек, който те напада с нож в полунощ у вас има доста сериозни намерения в които не включват пиене на кафенце и сладък мухабет.

    Коментиран от #62

  • 18 гост

    154 7 Отговор

    До коментар #6 от "ключаря":

    И какво като имам незаконен пистолет , той е за самозащита . Не го нося по улиците не го размахвам по заведенията. Като няма държава и полиция , сам ще се защитавам със всички законни и незаконни средства , и в моя дом да влезе някой ще го застрелям. На хората им е писнало , затова трябва първо да почнем от парламента , смърт за бойко и всички предатели на българския народ. Ще работя цял живот , ще се лишавам за да си купя нещо , и някаква отрепка ще ми влезе в моя дом да ме краде . Няма как да стане , не ме интересуват законите на тая продажна държава ,не ме интересуват продажни ченгета , в моя дом аз съм закона и убивам на място.
  • 19 Иво

    152 3 Отговор
    В нормална държава въобще няма да има дело. В нормалните държави има закони, които защитават гражданите, а не престъпниците. В нормалните държави след третото провинение не виждаш бял свят. Но ние отдавна сме доказали, че сме бананова република и затова тук на почит са приматите...
  • 20 някой

    145 4 Отговор

    До коментар #10 от "МАНГАЛ":

    Като ти влязат у вас с нож посред нощ ще те питам дали ще търсиш оръжие с разрешително или ще се спасяваш с каквото можеш.

    Коментиран от #25

  • 21 айтозлия

    146 4 Отговор
    бълг.хелзински комитет къде сте ?.защитете ДОКТОРА.

    Коментиран от #111

  • 22 гост

    97 3 Отговор
    Скапана държава !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 28g

    119 3 Отговор
    И какво излиза, осъждан и преди за същото, опити за убийство, още в пробен период, нападнал е доктора, наръгал е лекаря ... е това вече променя всичко. Доктора излиза с неизбежна отбрана. Ако не беше наръгал доктора, доктора щеше да е в затвора. И братята роми плашат с възмездие ... май ще трябва да се събираме пред дома на доктора или да му върнат патлака.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЛОВЕЦ

    17 151 Отговор
    АВЕ НЯМА ЦИГАНИ НЯМА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ НЯМА И ДОКТОРИ КАТО ИМА НЕЗАКОНЕ ПАТЛАК СТРЕЛЯ НА УЛИЦАТА КУРШУМИТЕ СА ОТВЪНШНАТА СТРАНА НА ГАРАЖА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА

    Коментиран от #58, #82, #110

  • 27 волен сидеров

    115 5 Отговор
    Няма значение доктора какъв е и що е -ТОЙ СИ ЗАЩИТАВАЛ ДОМА И СЕМЕЙСТВОТО и то приз нощта -Пълно Оправдание
    и да се хване съучастника на плъха-мишката и директно в панделата за 10 години минимум
    какво има да го мислите господа прокурори...
    иначе утре всички ще тръгнем да крадем ,като знаем че няма да има възмездие-айде стига простотии от тази прокуратура определено за такива случаии

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ицо

    53 11 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    И аз такъв въпрос задавам - дали пистолетът, преработен на боен, не е всъщност притежание на доктора? И дали нараняването в крака не е осъществено от самия доктор като лице с необходимите медицински познания с цел евентуално да търси предявяване на самозащита. Ако Плъха е опитвал да убива преди, никак не звучи логично, че ще ръга хората в краката.

    Дори и така, пак бих бил срещу присъда на лекаря, защото саждата няма работа по чуждите домове. Просто съм любопитен за истината.

    Иначе, един боклук по-малко и светът стана идея по-красив.
  • 30 onq s konq

    64 2 Отговор
    В случая е на лице проникване в частна собственост по криминални подбуди,като в следствие на това възниква необходимост от животоспасяваща самоотбрана на доктора.Не съм съгласен категорично че изобщо трябва да се акцентира върху казуса относно "законността" на пистолета ,защото НОЖЪТ Е СЪЩО "НЕЗАКОНЕН" по тая логика.И е крайно време да осъзнаем,че предвид развитието на криминогенната обстановка в страната е крайно време да се приравним към многото други "бели " държави,т.е. че в случая не пистолетът,,а ЗАКОНЪТ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ Е НЕЗАКОНЕН И ТРЯБВА ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА!
  • 31 БГ Европа

    17 89 Отговор
    Аз питам защо доктора след инцидента не е съобщил в полицията за случая веднага каква е била причината той да не се обади в полицията а и питам също трябвало ли е полицията след като е гонила момчетата които взривиха банкомат да ги убият ААА да не сме в Ирак нали уж сме европейци и питам лекар с главно Л трябва да отнема човешки живот или да ...

    Коментиран от #33

  • 32 Синдикат на Ало Измамниците

    47 8 Отговор

    До коментар #6 от "ключаря":

    Ти май си трол под опеката на бхк а?Навярно около 40 + годишен,с очила все още живеещ при мама и тати!!!???

    Коментиран от #42

  • 33 КУЧЕ

    11 27 Отговор

    До коментар #31 от "БГ Европа":

    БРАВО ТОЧНО ТОВА СЕ МЪЧА ДА ИМ ОБЯСНЯ НА КУХИТЕ ЛЕЙКИ
  • 34 гамена

    15 18 Отговор
    на мен прякора ми е побойника,ама иначе съм много добър!
  • 35 Аз съм за

    71 1 Отговор
    Ако пуснат доктора . А трябва да го пуснат. Си купувам пистолет. Може би това е правилния начин за справяне с престъпността .
  • 36 българинъ

    70 3 Отговор
    Всички престъпници трябва да получат възмездие и да са в затвора-това не подлежи на обсъждане!Има закони в тая държава.Друг е въпроса,че тези закони масово се пренебрегват, никой не ги спазва и престъпниците се откупват.Но друг е въпроса с циганската престъпност,която достигна невероятни размери.Спешно трябва да се вземат мерки,докато не е съвсем късно,защото кебапчетата с които управниците ги хранят по време на избори,ще ни струват много скъпо!Против съм да се убиват хора,но цигансите маймуни не са хора!Доктора ако има някаква вина,да му се даде условна минимална присъда.В противен случай ще излезе,че ние българите сме нежелани в собствената си държава!
  • 37 гамена

    16 77 Отговор
    имам приятел доктор,викат му главореза ,ама иначе е много добър,ако искате мога да дам адреса да се запишете за преглед! доктора има няколко питбула ,много обича животните,притежава и незаконни оръжия от малък обича да си играе на войници,но това да не ви притеснява ,иначе главореза е голям професионалист!посетете го!

    Коментиран от #61

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иво

    77 3 Отговор
    Да се включа за втори път... Живея в малък град - областен. Случва се следното - тъмнозелен получовек влиза в дома на местен не кой да е. Получава куршум и умира на улицата. Дело НЯМАШЕ, защото стрелецът е бившо висше ченге. Сами си направете изводите. За едни закон има, за други , не! И... пак опираме до банановата република. Иначе и аз съм на същото мнение, (живея в къща с двор ) . Влиза да краде или убива , не излиза , и дворът ми получава порция свежа тор...
  • 40 КУЧЕ

    17 103 Отговор
    ПРОСТ НАРОД СТЕ ЗА ЕДИН ДОКТОР БОКЛУК ПРОТЕСТИРА ТЕ НО ЗА ТОВА ЧЕ ВСЕКИ ДЕН МРЕТЕ ОТ ГЛАД И СТОИТЕ НА СТУДЕНО И БЕЗ ПАРИ НЕ ИЗЛИЗАТЕ НА ПРОТЕСТИ

    Коментиран от #53, #71

  • 41 МЛГ

    51 4 Отговор
    Какво прави полицията срещу такива като Плъха, като случия в Нови Искър, Лясковец и десетки подобни случаи - само показни акции и демонстрации на униформи с пищофи. Оправдава ли новите си заплати? Защо нема профилактика към крими и нарко кантингента?Със стойки и показни акции работа не се върши. МВР трябва спешно да се промени. Иначе всеки ще разчита на себе си.
  • 42 ключаря

    7 20 Отговор

    До коментар #32 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Същият съм!Как позна?!!!Мамо ела, ела, тук има екстрасенс!
    Мамо, завий ме, че ми е студено ... и ... ми се папка.
    И да не забравиш подаръка за 40-тия ми рожден ден!
  • 43 Име (като гост)

    7 11 Отговор
    И Кенеди ще се окаже, че е заклал, стига да пасва на версията.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 тото

    64 5 Отговор
    Ама доктора не е прав ! Да го почерпи с ракийка , туршийка ! Да му пусне и малко чалга !!! Ей , гръмвам го тоя мургавия , като стой та гледай !!! БРАВО КОЛЕГА !!!!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Някой

    47 3 Отговор
    Доктора трябва НЕЗАБАВНО да се освободи да се накажат хората който са го задържали и ДА СЕ ПРОМЕНИ незабавно закона след 22часа който влезне в домът независимо по какъв повод не канен да го застрелваш като куче иначе няма оправя.
  • 48 Обективност

    16 6 Отговор
    Защо ЕДИНСТВЕНО на въпросния доктор няма никаква снимка!??
    Като ще защитават някого поне да знаят как изглежда!
  • 49 Гоуст

    40 3 Отговор
    Чакаме да видим как ще се развие случаят. Ако докторът получи присъда, това меко казано ще прелее езерото, морето, океана от търпение на народа.
    Знам, че четете всичко по форуми и сайтове и гледате кой какво пише. Да си го знаете!!
  • 50 vasik atanasova

    14 35 Отговор
    щом прякора му е ГАМЕНА
    работата е ясна
    знаех си че има нещо гнило
    и всичко е постановка
    много мразя циганите
    много но не съм за това всеки да носи пистолет и да си ПУКА на воля
    уж в къщата му а се оказа че този ПЛЪХ си обикалял казаните
    и в моя магазин нахлуха две циганки и искаха да откраднат дрехи и пари като заблуждават продавачката
    два дни по ред идват циганките
    продавачката извикала комшиите да ги изгонят
    но това не ми дава право да ги застрелям
    мисля че така е по закон
    ако имах право бих ги застрелял и аз

    Коментиран от #114

  • 51 vasik atanasova

    14 25 Отговор
    щом прякора му е ГАМЕНА
    работата е ясна
    знаех си че има нещо гнило
    и всичко е постановка
    много мразя циганите
    много но не съм за това всеки да носи пистолет и да си ПУКА на воля
    уж в къщата му а се оказа че този ПЛЪХ си обикалял казаните
    и в моя магазин нахлуха две циганки и искаха да откраднат дрехи и пари като заблуждават продавачката
    два дни по ред идват циганките
    продавачката извикала комшиите да ги изгонят
    но това не ми дава право да ги застрелям
    мисля че така е по закон
    ако имах право бих ги застрелял и аз

    Коментиран от #59

  • 52 БЪЛГАРКА

    13 4 Отговор
    Петиция за подкрепа: https://www.peticiq.com/spasqvane_na_dokroa_koito_zastrelq_kradec#sign
  • 53 vasik atanasova

    10 13 Отговор

    До коментар #40 от "КУЧЕ":

    аз те подкрепям
  • 54 vasik atanasova

    7 17 Отговор

    До коментар #16 от "Справедливост":

    твоя Господ да не би да е ГАМЕНА
  • 55 VALIO

    34 3 Отговор
    ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗАЩИТАВА ИЗРОДИТЕ
  • 56 neotral

    6 30 Отговор
    Като е Доктор и вишист се предполага че спазва законите,защо не си е извадил разрешително за оръжие и закупил по нормалния ред пистолет!!??
  • 57 Чунчо

    36 4 Отговор
    Стига с тоя незаконен пистолет! Ако беше го гръмнал със законно притежаван какво, нямаше ли пак да е също обвинен в убийство? Или убийство със законно притежавано оръжие е поощрявано? Колко случаи има на осъдени за самозащита с законно оръжие - много са!!! Същото е и когато е умишлено убийството, с незаконно или с разрешително то си е убийство и документа нищо не решава. Ако беше го усмъртил със стол или маша, тогава какво щеше да се коментира, неправомерно използване на мебел за защита..........? Аааа, със стол може, той купен легално и има касова бележка...... Тъпотии. Ако мръсния "плъх" беше убил доктора сигурно също щяха да му препишат самозащита и щяха да го оправдаят ама доктора не е мангал и няма право на подобна "самозащита" т.е. защита от "правосъдието" и властите, те защитават само когото им е удобно! Масово трябва да се започне подобна реакция срещу посегателствата и тогава ще се утвърди като закон, дори и да е неписан и ще се знае, че възмездие винаги ще има влезеш ли с престъпни намерения в чужд имот. Ако някой влезне в циганската махала дори и без да има намерение да краде, как ще излезне и дали въобще ще излезне?
  • 58 Рибар

    25 1 Отговор

    До коментар #26 от "ЛОВЕЦ":

    А бе пишман ловеца...Ако бяха влезли у вас друго щеше да пееш.Такива пияници дето гърмят по гаргите на къра ви знам...Всеки цървул с чифте в тая България.
  • 59 Разбира се

    15 28 Отговор

    До коментар #51 от "vasik atanasova":

    Разбира се, че има нещо гнило, и аз съм на същото мнение! Направо намирисва.
    И е напълно вярно, че прякора му е Гамена. При това го казват не кои да е хора, ами собствените му колеги, които най-добре го познават!
    Докторчета-гаменчета, а простия народ ги защитава! Резили!!!

    Коментиран от #93, #117

  • 60 neotral

    4 14 Отговор
    Едно е да гръмнеш някой крадец с незаконен и друго е с незаконен пистолет,нали за това се осланяме на законите и търсиме някаква справедливост...!
  • 61 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "гамена":

    Галфон.
  • 62 К.К.

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "некойси":

    Ще ше да е много дълга процедура и Марковски да е пръв защитник на убиеца
  • 63 Анонимен

    5 13 Отговор
    Добре де пишат че е искал да предпази себеси,женаси и децата а нали женаму не е била вкъщи по-това време никой незное какво е станало с точност освен др.и циганина който е застрелян

    Коментиран от #68

  • 64 Анонимен

    8 21 Отговор
    Да го застреля веднъж да го рани и да беше оставил властите да си свършат работата а той го е прострелял четири пъти как ще живее с мисълта че е убил човек ами приятелите на децата му ще казват че бащаим е убиец жалко
  • 65 Един от хората

    23 3 Отговор
    Трябва всеки да има оръжие в къщи.Законно,не законно,трябва!Не може да стоиш в дома си и да тракаш зъби пред разбойника.Защитаваш си семейството и след това мислиш за измислените закони,който никой не спазва в тази територия!!!
  • 66 Един от хората

    14 3 Отговор
    И задължително камери навсякъде!!Ако доктора имаше, сега щеше да бъде много лесно за всички.Първо за нас хората да видим грозното лице на разбойника,който влиза в дома на спящото и беззащитно семейство и удоволствието че правдата е победила!!
  • 67 гларус

    23 3 Отговор
    Такива като убитият трябва да бъдат застрелвани още с появата им където и да е след като нямаме закони и държава
  • 68 Обективност

    12 1 Отговор

    До коментар #63 от "Анонимен":

    Напротив, жена му си е била вкъщи по време на престъплението! Самата тя го казва в тв интврвю. Само че изтъква, че спала, та нищо не чула, ни видяла..!!!
  • 69 Редно е

    5 14 Отговор
    Има каменоломна, трябва да има и ГАМЕНОломна... Lol...
  • 70 чавдар

    22 1 Отговор
    ще храним един паразит по -малко
  • 71 Да да

    13 14 Отговор

    До коментар #40 от "КУЧЕ":

    Аз преяждам с луканка! Ти ако умираш ог глад,излез и протестирай . На мен при Б.Б ми харесва 100 пъти повече отколкото при комунисти и турци. И да ти кажа даже циганите дето работят на умират от глад.

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Учуден

    6 6 Отговор
    Включвам се в разискванията защото нещо много се обърках!?!
    Първо беше собщено за крадец който свалял фар на кола!!!
    После че не е убит с нож а с пистолет!!!
    После че сигорно стрелбата е станала на друго място!!!
    После - убил го е уважаван лекар с незаконен пистолет при са мопдбрана у дома си!!!
    Днес - лекарят е с порезна рана на крака и му викат ГАМЕНА!!!
    КАКВО СТАВА БЕ ХОРА.???
    ПОКАЖЕТЕ ЗАПИСИТЕ ОТ ОБЛАСНАТА УПРАВА!!!
  • 74 Гражданин

    16 2 Отговор
    Един боклук по-малко.
  • 75 Siap

    12 35 Отговор
    Доктор или не, жена му лъже. Видимо. С рев не става миличка. Не може някой да се крие зад докторство, за да стреля безнаказано. Не можеш да убиваш хора така. И никой не може да го оправдава. Не е неизбежна самоотбрана. А нагласена такава. Мирише отдалече. Има по-големи сикани сред българите.

    Коментиран от #76, #94

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Чочко

    9 0 Отговор
    Та първо е било ножчето след куршум в сърцето няма ножове
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Георги Славов

    21 3 Отговор
    Плъхът е получил това, което е търсил!
  • 80 Не ме интересува какво ще кажат хората.б

    18 2 Отговор
    Аз съм жена и също бих го направила
  • 81 pompev

    10 0 Отговор
    Да се върне закона за бандитизма на Стамболов. https://bg.m.wikisource.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5

    Коментиран от #119

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ИЦО

    14 7 Отговор
    ДОКТОРА Е ГЕРОЙ.

    Коментиран от #109

  • 84 Пловдив

    1 0 Отговор
    Фейсбука му е Erkan baba
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Спиро

    12 4 Отговор
    Браво, Докторе!
    Ти имаш смелостта да направиш онова, което много от нас искат да направят, но дали ще ни стиска?
    Радвам се, че има такива като теб и те подкрепям.
    В края на краищата законите трябва да защитават интересите на нормалните хора.
  • 87 Чудя се

    7 1 Отговор
    Чудя се как ли ще реагира Бойко Борисов на създалата се ситуация?!!
  • 88 питащ?

    8 9 Отговор
    Каквото и да е било, доктора е трябаало да се обади на 112 , а не да търси вариянти с адвоката си какв версия да лансира.Ако е бил намушкан с нож в дома си защо , не е потърсил помощ.Може да е циганин и крадец , но тази версия няма да издържи и в другарски съд.

    Коментиран от #95

  • 89 Димитър Кънев

    5 1 Отговор
    А бе Божидаре за какъв чеп ни е президентска република,като си имаме велик премиер.Уж си историк,не отчиташ,че България по закон е монархия.Аз искам да се върне монархията но не със крадеца и лъжеца Симеон,а с наследник на законно избраният княз.Ти знаеш кои.Стига си се мазнил на Борисов.
  • 90 Уий

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ключаря":

    Слабо.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 vasik atanasova

    10 6 Отговор

    До коментар #59 от "Разбира се":

    виж сега
    ние с тебе сме пичове и ги виждаме нещата в действителност
    и реалност
    най лесно е и ние да напишем пуснете ГАМЕНА той е невинен
    е да ама не
    сигурен съм че на записите е видяно как е станало
    а е вярно и това че народа е ПРОСТ и лесно се манипулира
    за мене това е постановка и истината е скрита

    Коментиран от #97, #98

  • 94 Абсолютно вярно

    8 7 Отговор

    До коментар #75 от "Siap":

    Абсолютно те подкрепям, а тая сврака жена му много ме дразни!
  • 95 Точно така

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "питащ?":

    Е и аз питам същото.
    Не само че измислената версия няма да издържи в другарски съд, ами и там ще го разсипят това докторче-убиец, на пух и прах ще го направят!
    И наглата му женица няма да и минат номерата!!!
  • 96 ЛОШО

    3 2 Отговор
    ТОЯ ПЛЪХ Е СЪС СТЕПЕН НА РЕЦИДИВИС. И ОЩЕ ПО ЛОШО ЧЕ НЕ Е ДОБРЕ С МИСЛЕНЕТО И ИЗПОЛЗВА ХЛАДНО ОРЪЖИЕ В ДЕИСТВИТЕЛНОСТ. БЕЗ РАБОТА И ПРЕПИТАНИЕ ЛОШО. ПРЕНУДЕН Е. КОЙ РАБОТОДАТЕЛ ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ИСКАТ СВИД. ЗА СЪДИМОСТ ДАЖЕ И В ЧИСТОТАТА. ПОЛИТИЧЕСКИ И ЗАКОНЕН ПРОБЛЕМ ЗА ХОРА СЪДЕНИ. ОСВЕН ДА ПОЧНЕ БИЗНЕС СЪС ЖИЦИ. ИЛИ ДА НАПУСНЕ БГ И ДА ИДВА РЯТКО НА ГОСТИ.
  • 97 Менсфилд

    14 2 Отговор

    До коментар #93 от "vasik atanasova":

    Истината е такава че с фамилия в женски род пишеш в мъжки,което не е чак толкова странно при наличието на трети пол, но все пак.Което пък ме навежда на мисълта че Неси съвсем нормален ,както не е нормално да се защитава един гнусен ц.ганин които цял живот е бил на нашите гърбове.Лично мен най - малко ме интересува колко законен е пистолета,и дали е станало в двора или след гонка по улицата.факт е че ц.ганина е влязъл в чужда собственост с точно определена цел . А ти спокоино можеш да отидеш в която и да е циганска махала и да пробваш да ги превъзпитат(интегрираш) щом ти е толкова зор за тях.УСПЕХ
  • 98 Илияна

    4 7 Отговор

    До коментар #93 от "vasik atanasova":

    Радваш ме много и винаги си прав. С най-голямо удоволствие следя и чета коментарите ти.
  • 99 О'Пепи

    12 1 Отговор
    Време беше да се случи и това. Да му мислят магистратите защото ще дадат тласък или на криминалната престъпност или на самоотбраната?! Май трябва и някой закон да се измисли заради такива случаи: да ти влезе някой в дома да те коли със семейството и ти да не можеш да се защитиш? Той да ти извади нож и ти да имаш право на нож?! Да ти извади пистолет, за имаш и ти право да използвал такъв?! Картечница срещу картечница?! Започвам да спя с цял арсенал, за да си защитя реципрочно семейството!!! Но в просъница ако набарам картечницата а отсреща има нож, тежко ми! Ще лежа в затвора!?! Нема такава държава (Слави Трифонов)!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Патриот

    7 1 Отговор
    Който иска да има справедливи закони да гласува за Патриотите, освен ако не е свикнал да се оплаква😀. Свобода за доктора и смърт за говедата.
  • 102 Милица

    5 3 Отговор
    Подкрепям д-р Иван Димитров защото е постъпил така както всеки нормален човек би постъпил да защити семейството си. И който иска да има нормални закони в тази държава крайно време е да се гласува за Патротите. Нека им дадем шанс и на тях. Ако има съмнение за подмяна на бюлетините. Сваляне на правителството и да идват Патроитите на власт. Свобода за доктора и смърт за говедата.
  • 103 Аз Варна

    6 3 Отговор
    Време е вече да се променят законите в България-като тези в САЩ-влезе ли някой с взлом в твоя собственост-стреляш.Аз за първи път подкрепям лекар,защото в този случай е прав!
  • 104 Радев

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тина":

    А управниците ще си опичат акъла!
  • 105 Георги

    2 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Относно доктора, този гараж в който е имало плъх, се намира на улицата, а не в домът на медика. Не е застрашавал нито живота му, нито на семейството му. Застрашил е материално имущество, складирано в гараж. Разликата е същата, като небе и земя. Освен това, доктора няма разрешително за оръжие, следователно не може да си купи законен пистолет. Защо му е на един порядъчен човек, да притежава незаконен пистолет, когато може да си вземе по надлежния ред? Като е видял отворена вратата, звъннал ли е на 112 да съобщи в полицията? Бил обиран 2 пъти преди това и не го разкрили. Ами това полицията не са магьосници. Но ако беше звъннал, до 2-3 минути щеше да има патрулка пред гаража. През това време можеше да подпира вратата, да не избяга мишката... Вместо това, слиза долу и стреля 4 пъти. Плъха хвърлил ножа по доктора, пък после ножът се оказва до трупът на 2 преки... Как го намери в тъмното този нож мишока и да си го вземе за изпът, когато някой пуца по него? След като пострелял малко, г-н доктор си легнал щастлив, че е защитил гаражните си вехтории. Няма лошо, негови са! Но си застрелял плъх и дори не си позвънил на 112 да кажеш какво е станало. За 2 компота щом затрива някого, що за човек е това? Тръгнали да правят протести овцете под строй. Аз виня доктора за убийството. Виня и българските сЪД и проКУРатура за това, че един циганин с 9 изтърпяни присъди и 40 висящи дела, се разхожда, като властелин из улиците. Живота на един човек няма д
  • 106 аман вече

    9 2 Отговор
    няма смисъл да го обсъждаме тоя плъх ли е,мишка ли е,каквото и да е.Не заслужава да му се обръща такова внимание.Жалко сега че искат да натопят един достоен гражданин,който е решил да отстоява своето,в собствени си дом.Едва ли има някой трезво мислещ,който не е на това мнение.Хората търпяха достатъчно такива като тоя,т.нар. сънародници....
  • 107 Коста

    3 2 Отговор
    Според мен д-ра е направил ,точно каквото трябва.Даже е закъснял щом е изчакал да бъде ранен.Ако бяхме в една нормална държава щеше да бъде поздравен с орден за чес ,а не да го съдят че е спасил семеиството си от един престъпник ...
  • 108 Hokeq

    3 7 Отговор
    И крадец да е бил никои няма право да отнема човешки живот.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "ЛОВЕЦ":

    Абе цървул трябваше циганския плъх да влезне у вас да ви обере а после да ви на.бе па тога да те видя как ще коментираш .Заставам твърдо зад Доктора мачкане на тази циганска сган.
  • 111 Оня

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "айтозлия":

    Приятелю, БХК не може да защити доктора, най-малкото защото те защитават само циганите, а доктора е БЪЛГАРИН. БХК може да защитава Плъха, но за радост вече няма смисъл и няма от какво.
  • 112 Vladko

    3 3 Отговор
    Е не виждам какъв е проблема. Нали го е застрелял в дома си при самозащита. Той него е поканил. А и един циганин повече или по малко не е от значение. Хитлер ги е горил с милиони и нищо не е станало а сега за един проблем ще правим.
  • 113 Vladko

    4 2 Отговор
    Е не виждам какъв е проблема. Нали го е застрелял в дома си при самозащита. Той него е поканил. А и един циганин повече или по малко не е от значение. Хитлер ги е горил с милиони и нищо не е станало а сега за един проблем ще правим.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Сентенция

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Разбира се":

    Простият народ не защитава доктора, гамена, цървула или когото и да било, ЗАЩИТАВАМЕ правото на неприкосновеност на всеки българин и правото му да се защити, ако има посегателство върху него, семейството и собствеността му!

    Коментиран от #121

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Сандокан

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "pompev":

    Е какво им е на КРУМОВИТЕ закони?
  • 120 Трепайте тия гадове

    1 1 Отговор
    Смърт за крадци боклуци и измамници
  • 121 Разбира се

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Сентенция":

    Много си зелен още мой човек, наизустяваш общи приказки и се пишеш на "остроумен многознайко", без нито да си вникнал в темата, нито пък изразяваш собствено мнение.
    Чети между редовете и си опичай акъла, ПОРАСНИ И ТОГАВА си отваряй устата!