1 552 9

Хейтъри заплашили руския патриарх с убийство

Към момента информацията не е потвърдена официално от МВР

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Полицаи предупредиха потребители в социалните мрежи, които заплашвали с убийство руския патриарх Кирил.

Сигналът към МВР за публикуваните в социалните мрежи заплашителни коментари по адрес на руския патриарх Кирил дошъл от Националната служба "Охрана" (НСО), съобщи "24 часа", позовавайки се на източници в полицията.

Единият от притеснителните коментари гласял: "Да посрещнем руския патриарх с "Макаров". Според друг коментар патриархът на Руската православна църква е трябвало да бъде посрещнат със "сребърен куршум", защото в миналото имало вярване, че само с боеприпас от благороден метал може да се убие вампир или върколак.

Към момента информацията не е потвърдена официално от МВР.

Вчера стана ясно, че полицаи са посетили 4-ма души във връзка с техни коментари в социалните мрежи по адрес на патриарх Кирил в социалните мрежи. Коментарите били обидни и заплашителни. На гражданите са били съставени да подпишат протоколи, че няма да отправят заплахи или обиди спрямо руския патриарх.

Патриарх Кирил бе на посещение у нас по повод 140-та годишнина от Освобождението на България.

Четиримата "посетени" от български полицаи са: Теодор Спасов, Иво Дошев, отец Рафаил - Росен Стефанов и Калин Димитров. По-късно от МВР обясниха, че действията на полицията са били по сигнал и са съгласно компетенциите на органите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лаптопа
  Отговор
  1 11:16  05.03.18
  Качете снимки на "воеводите", може са ги вземете от фейсбука
 • Шайка уруди
  Отговор
  2 11:25  05.03.18
  Абе как може да има толкоз злобни душици във тая страна наречена България!Неблагодарно племе сме !Не всички разбира се но във всяко стадо си има МЪРШИ!
 • един покаял се грешник
  Отговор
  3 11:34  05.03.18
  https://www.youtube.com/watch?v=88TedaUv95A във видеото на линка е признанието на един покял се сътрудник офицер от ФСБ(КГБ) ,за гундяев и РСП гледайте след 16 мин. иначе цялото видео е много интересно.Интересно дали ще ми изтрият поста,ако го направят,работата е ясна.
 • Наблюдател
  Отговор
  4 11:39  05.03.18
  Непотвърдена от службите информация се тиражира за за се омаловажи антибългарското изказване на православния чекист полковник Гундяев работещ по съвместителство като руски патриарх.

 • jambazina
  Отговор
  5 13:34  05.03.18
  Ееех, много смели българи имало, пред компютъра са много смели, ще речеш, че са готови да тръгнат срещу зелените човечета.
 • Stefko88
  Отговор
  6 14:10  05.03.18
  Ми то рпц е в ръцете на дявола.... Кой освещава ядрени ракети? Не убивай генерал Гундаев (кгб)! Помните ли тази заповед? Вие освещаване оръжие за масово унищожение! Не пожелавай нищо което е на ближния ти? Ми питайте съседите си дали е така? Не кради! Никога ! Ама никога не сте крали! Не лъжесвидетелствай......ми Ушев ви е патриарх от там нататък какво да кажа... Както и да е и да го убият голяма работа друг Ушев ще дойде . Са чакам да дойде Ушев да подпиша ,че няма да храня по дърти комунисти в рокли. Ама да побърза че излизам след два-три часа....
 • 7 16:59  05.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 18:10  05.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 11:17  06.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай