4 835 6

Предишна жертва на Жоро Плъха: Спасило ни е това, че спим

Мартин Христов

Една от предишните жертви на убития в Пловдив крадец Георги Джевизов - Жоро Плъха разказа какво е преживяла. Около сегашния случай обаче има неясноти.

Милена Петрова си спомни пред Нова телевизия, че от полицията са й казали, че единственото, което е спасило от нещо по сериозно нея и семейството й, когато са били ограбени от рецидивиста, е това, че са спели. Семейството на обвинения в убийството д-р Иван Димитров също спяло преди инцидента.

Преди осем години семейството й, както и още две други домакинства в Асеновград станали жертви на Плъха. Той е влязъл в дома на роднини на Милена, при които била на гости, през прозореца в стаята, в която спяла. Откраднал служебния й телефон и бижутата на леля й.

„Аз нямам шанс да се защитя срещу този човек. Какво мога да направя аз срещу един очевидно физически много добре подготвен мъж. Той може да направи всичко. Осъзнах ужаса на това, което ми се е случило, когато го видях за пръв и последен път в съда”, каза още Петрова.

По думите й делото минало сравнително бързо.

"Тогава млад съдия му даде четири годишна присъда при строг режим и му каза: "Ако много ви хареса следващият път ще е по-тежко". Вероятно е направил самопризнания, защото и трите семейства бяхме призовани по делото", допълни тя.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стар кадия
  Отговор
  1 12:01  06.03.18
  Затуй, в сащ, третата присъда винаги е доживот. И са пълни американските затвори с плъшоци.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  2 12:03  06.03.18
  Ако Плъха беше убил Доктора сега всичко щеше да е част от печалната статистика и да е забравено. Но нали е възтържествувала справедливостта - ето ви новина, че и "виновен"! Как стигнахме до тук...
 • pompev
  Отговор
  3 12:11  06.03.18
  Пуснаха доктора!
 • pompev
  Отговор
  4 12:41  06.03.18
  Сега внимавайте много? Има И други с пистолети
 • Справеалив
  Отговор
  5 14:27  06.03.18
  Доктора да бъде осъден 3м. - условно....
 • Мммм
  Отговор
  6 16:22  07.03.18
  Мисля,че колегата не трябва да го осъждат и условно,а да го наградят защото е отървал обществото от от една утайка,която и без това е щяла да си намери рано или късно "майстора" Сега майстор за плъхове е доктора "котарак". Браво колега с аз съм с теб!

Напиши коментар:


Публикувай