Last news in Fakti

7 Март, 2018 16:15 3 646 10

Окончателно: Абитуриентът, убил жена на пешеходна пътека, в затвора

  • асен гюрганчев-
  • войната на пътя

Асен Гюрганчев прегази 61-годишна жена на "зебра" в Пловдив

Окончателно: Абитуриентът, убил жена на пешеходна пътека, в затвора - 1
Снимка: Plovdiv24

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 2 години и 8 месеца затвор на 19-годишния Асен Гюрганчев, който прегази и уби възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив. Младежът ще излежи наказанието си при общ режим.

Инцидентът се случи на 13 април 2017-а, когато Гюрганчев блъсна с лек автомобил Toyota и уби 61-годишната Бонка Куманова. Катастрофата стана на пешеходна пътека тип "зебра" на бул. "Шести септември".

Разследването установи, че джипът, управляван от абитуриента, се е движел със скорост от 67 км/ч, при позволена за населените места скорост от 50 км/ч. Гюрганчев е натиснал спирачката, но не е успял да спре заради по-високата скорост, като е ударил жената с предната лява част на автомобила. След удара, абитуриентът е избягал от местопроизшествието и се опитал да скрие автомобила, за да го ремонтира. На следващия ден обаче бе задържан.

Гюрганчев се призна за виновен пред окръжните магистрати в Пловдив и делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като присъдата на Гюрганчев бе намалена с една трета, както е по закон.

Наказанието му от 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" и 5 години „лишаване от право да управлява МПС“ бе потвърдена първо от апелативните магистрати в града под тепетата, а сега и от Върховния касационен съд.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vlado

    17 6 Отговор
    Малко му е... само 2 години, такива поне 10г им трябва

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Право седи,криво съди

    16 4 Отговор
    Нямам думи! Две години и осем месеца затвор,за убит човек! Такова е правосъдието в България! За такова деяние трябва доживотен затвор!
  • 4 Гост

    18 0 Отговор
    А защо се редуцира присъдата, при условие, че явно се е опитал да се укрие и да заличи следите от престъплението?! В такива случаи следва поне да се удвоява! Ще кажете - закона е такъв! Закона е такъв, какъвто се напише! Като не е адекватен - променя се! Какъв е проблема?! Аха, сетих се, от този закон не може да се краде!
  • 5 Брат ми

    10 2 Отговор
    И отново всичко е сбъркано.Който си признае получава 2 или 3 години и после аре свободен си.И след това що го гръмнали оня тъмнозеления.Цялата държава е пълен майтап.И цял свят ни се смее.
  • 6 The TRAPPER

    12 1 Отговор
    Значи, - ако искам да очистя някой , ще го издебна като стъпи на пешеходната пътека- газ и бам!!! И след 2 годинки съм вън!!!
  • 7 pompev

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vlado":

    Ако е 10 години присъдата аз бих спирал от по далеч на зебрата:)
  • 8 Макаренко

    3 0 Отговор
    Честит 2години и 8 месеца абитурентски бал.Келеш.

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    0 0 Отговор
    Егати правосъдната система. От случващото се от няколко дена си правя извода че ако си дигнал мерника на някои не си засложава да го гърмиш по добре го дебни с колата и като ти падне го прегази и после 2 годинки, по добре от 20 г. И умрелия пак си е умрел.
  • 10 отговор

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Макаренко":

    А, ние сме хора добри и великодушни, ще пуснем момчето да отиде на бала, келешите трябва да празнуват, че как иначе? Щом идиотът "бизнесмен", който уби дете в пешеходна зона излезе предсрочно за "добро поведение", какво остава за абитуриентите? В нашата държава не ни остава май нищо друго, освен да разчитаме на Божията справедливост. Защото тя рано или късно възтържествува Казано е, Бог забавя, но не забравя!