7 852 7

Ученик се застреля с ловна пушка в Русе

Предполагат, че 17-годишното момче може да е станало жертва на играта "Син кит"

Мария Атанасова

17-годишен ученик от Русе се е застрелял с ловна пушка навръх националния празник 3 март, пише вестник "Телеграф". Майки в затворена Facebook група са категорични, че детето е играло опасната игра "Син кит".

"Има наистина такъв случай, в момента работим по него. Разследват се всички възможни версии, но не мога да ви кажа повече", сподели директорът на Областната дирекция на полицията в Русе, старши комисар Теодор Атанасов.

След един месец Мартин, който е единствено дете на родителите си, е трябвало да навърши 18 години. Открит е от близките си да лежи прострелян с ловната пушка на баща си в семейния им апартамент. Бил е ученик в 11 клас в Професионалната гимназия по електроника и електротехника "Апостол Арнаудов" в Русе.

Бил е на училище до 26 февруари, след което в Русе бе обявена дървена ваканция заради силния снеговалеж.

"Съучениците му е преподавателите му не са забелязали да е имал странно поведение. В шок сме от случилото се, защото е нямало никакъв знак, че нещо го тормози. Имаше хубав успех, добро поведение... На тази възраст не вярвам причината да е в играта "Син кит", може да е някоя нещастна любов, не знам...", казва директорката Надежда Русева.

Майката на момчето е пуснала на 4 март SMS на класната ръководителка, че синът ѝ се е самоубил. След това от училището я търсили, но жената не отговаряла. Погребението е било на 7 март.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хмм
  Отговор
  1 13:22  11.03.18
  Хмм какво ри дете бе?! От 13 годишни вече не са деца, друснало ги е хормона, те са тийнейджъри мислещи за секс, алкохол и т.н. Това изобщо не е дете и престанете да пишете "деца" за дърти пергиши. А този младеж.. кофти работа.
 • Costelo
  Отговор
  2 13:25  11.03.18
  Усещам, че сега ще започнат да пускат хиляди такива новини - къде истински, къде фалшиви, само и само да попречат на либерализирането на достъпа до огнестрелно оръжие. Съболезнования за момчето!

  Коментиран от #3

 • Stefko88
  Отговор
  3 14:40  11.03.18

  До коментар #2 от "Costelo":

  Аз искам оръжие само при условие, че ако видя някой в двора или в апартамента имам право да го застрелям . В останалите случаи не ми трябва.
 • лол
  Отговор
  4 00:07  12.03.18
  Колко тъп трябва да си за да ти каже някой да се простреляш в главата... :-) 21век живеем все пак :) тъпопии и простотии навсякъде
 • Айде-айде
  Отговор
  5 10:12  12.03.18
  То за тоя кит що само у факти пише? Факти сте известни с фалшивите новини тип "клик за реклама"...

  Коментиран от #6

 • АТК
  Отговор
  6 11:47  12.03.18

  До коментар #5 от "Айде-айде":

  Не е фалшива новина, учудващо е как я крият от 3 март. Аз знам от 5-ти.
 • Я изкарай Гано
  Отговор
  7 18:22  13.03.18
  Бог да го прости.

Напиши коментар:


Публикувай