10 958 9

Нова мода! Разбиват скъпи коли, крадат им документите

Два бавареца са разбити миналата вечер в Смирненски и Кършияка

Мария Атанасова

Автоджамбази атакуват масово автомобили от марката от скъпа марка, произведени след 2011 година, съобщи TrafficNews.bg. През последните няколко месеца има множество жалби от собственици на немски автомобили, които се оплакват, че колите им са били разбити и ограбени.

Мишена на крадците обаче не са ценни вещи или музикалните системи на возилата, а документите на автомобилите. Изчезват талони, полици "Гражданска отговорност", "Каско".

Преди две вечери в Кършияка и Смирненски са разбити две беемвета. Автомобилът в Кършияка е 7 -ма серия, като крадците са строшили страничното стъкло и са отворили вратите, въпреки че в колата е имало и други ценни вещи, те са прибрали само документите.

Другото беемве е било паркирано на ул."Знаме". Там бандитите не се задоволили само с книжата на колата, а са си тръгнали с чанта с фотографска апаратура, пари, дебитни и кредитни карти и лични документи.

Според застрахователи масовите кражби на автомобилна документация не са случайни. Според тях документите вече се фалшифицират доста трудно. "Очевидно някъде в района работи канал за износ на крадени автомобили за Близкия изток. След като се снабдят с необходимите документи, организаторите пренабиват номерата, колата се превръща в "близнак" на тази с откраднатите документи и заминава без проблеми по направление" коментират специалисти.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 112
  Отговор
  1 09:57  12.03.18
  Документите на колата заедно с дистанционното са ми в отделно портмоне и си ги нося с мен когато ще шофирам автомобила си. Нищо не оставям вътре.

  Коментиран от #4

 • ГОРАЗД
  Отговор
  2 10:16  12.03.18
  Стара колица-мирна главица!
 • Кобрата
  Отговор
  3 10:48  12.03.18
  Публикувано във факти.бг: Другото беемве е било паркирано на ул."Знаме". Там бандитите не се задоволили само с книжата на колата, а са си тръгнали с чанта с фотографска апаратура, пари, дебитни и кредитни карти и лични документи. -------------------------------------------- Интересно, кой нормален човек би си оставил ценни вещи в автомобила, като - лични документи, кредитни карти и пари? То не е нужен много мозъчен багаж, за да се сетиш, че автомобилите са лесна мишена и всеки би могъл да ги претърси или открадне целите... Особено пък тези по-скъпите, още повече се набиват на очи, но явно на техните собственици не им пука за вещите им, защото и без това са ги купили с мръсни пари. Само който не се е напънал да си ги изкара честно, той не е загрижен за вещите си... Дори веднъж гледах един си беше оставил една пачка пари, не много голяма, но със сигурност имаха около 10 000 лева, до скоростният лост в едно Audi.

  Коментиран от #5

 • Morgoth
  Отговор
  4 10:49  12.03.18

  До коментар #1 от "112":

  Книжка, талон и ключ при останалите карти в джоба. В колата ми стоят застраховките и прегледа. Но пък моя модел не е популярен сред крадците :)

 • Morgoth
  Отговор
  5 10:52  12.03.18

  До коментар #3 от "Кобрата":

  Не се казва колко са парите, може да са били под 100 лева. Не е задължително да си престъпник за да си заплеснат, даже по-скоро обратното - престъпниците са по-мнителни, защото съдят по себе си за останалите.
 • Майна
  Отговор
  6 10:55  12.03.18
  Зли хора!
 • коки
  Отговор
  7 11:23  12.03.18
  Какви са тези 7-ци без стъклопакет? Ако бяха оборудвани с тази екстра - успех с чупенето :-)
 • mediator37
  Отговор
  8 12:02  12.03.18
  Трябва по един бултериер да си държим в колата докато пазаруваме.
 • onq s konq
  Отговор
  9 14:12  13.03.18
  Е на мене кво ше ми откраднат от беенвето като немам ни гражданска ни преглет???

Напиши коментар:


Публикувай