1 543 4

Задържаха мъж за ало измама

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева

Светослава Ингилизова

Криминалисти на ОДМВР-Плевен установиха и задържаха автор на телефонна измама.

На 11 декември м.г. помощ в полицията потърсила 83-годишна жена от Плевен. Същия ден, след многократни позвънявания на домашния ѝ телефон, непознат, представил се за полицейски служител, я убедил да събере в плик наличните в дома ѝ пари и злато и да ги предостави за полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

Възрастната жена изнесла от жилището си 3 950 лева, две златни гривни, шест златни синджирчета и документи за собственост на земеделска земя и по предварителна уговорка ги поставила върху метална кофа за отпадъци пред дома си. Едва по-късно разбрала, че е станала поредна жертва на телефонна измама.

Веднага след сигнала било образувано досъдебно производство, а работата по него започнала под наблюдението на Плевенската районна прокуратура. В хода на проведените оперативни действия криминалистите на областната дирекция и колегите им от Първо РУ- Плевен влезли в дирите на 25-годишния жител на село Ореховица. Установено е, че той е взел паричната сума, златните накити и документите на жената.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Този
  Отговор
  1 23:34  12.03.18
  Да видим ква присъда ше има

  Коментиран от #3

 • Депутат
  Отговор
  2 00:13  13.03.18
  Една добра новина. До края на годината ако хванат още един измамник МВР е за похвала, напредват с бързи темпове. За цели 365 дни в годината да заловиш двама престъпника се хвърлят милиони левове от страна на държавата. Постига се с полагане на денонощен труд и много усилия. Горката Полиция БРАВО.
 • 80 процентен
  Отговор
  3 04:29  13.03.18

  До коментар #1 от "Този":

  Присъда няма д има - делото ще се закрие или по давност или ще бъде прекратено, поради липса на доказателства! Не могат да накарат хората да си сложат парите по банките, а трябва да им ги вземат по някакъв начин, нали )))
 • До кога
  Отговор
  4 08:48  13.03.18
  Аз немога да разбера, как един журналист може да разкрие телефонна измама, корупция ако щеш и да събере неоспорими доказателства, а цели министерства, агенции, тайни служби какви ли не още с огромен бюджет и заплати да немогат 20 - 30 г. да прекъснат едни елементарни престъпления. Това е така защото няма кой да им потърси отговорност за свършена работа. Затова заплатите им трябва да са обвързани с резултата от работата.

Напиши коментар:


Публикувай